Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Μια τελευταία ευκαιρία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς θα δώσει ο Θάνος Πλεύρης πριν τους δείξει την έξοδο από το ΕΣΥ

Τι θα αναφέρει η συνοδευτική διάταξη που θα καταθέσει ο Υπουργός Υγείας στη Βουλή

Κείμενο

Μια τελευταία ευκαιρία σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μελετά να δώσει το Υπουργείο Υγείας πριν τους οδηγήσει στην απόλυση από τις αρχές του επόμενου μήνα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η απόφαση που θα τους θέτει εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας θα κατατεθεί κανονικά στη Βουλή, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως θα συνοδεύεται και από μια διάταξη, βάσει της οποίας θα ορίζεται μια μεταβατική περίοδος στην οποία το Υπουργείο θα γίνει την ευκαιρία στους υγειονομικούς να προβούν έστω και την ύστατη στιγμή στον εμβολιασμό, προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους ή στην καλύτερη περίπτωση να μην ανασταλεί η σύμβασή τους για όλο το τρέχον έτος.

Συνεργάτες του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα πρόκειται για μια ακόμη παράταση αλλά για ένα ορόσημο, μετά από το οποίο δεν θα υπάρχει επιστροφή. Θυμίζουμε ότι το μέλος της κυβέρνησης έχει επισημάνει πως «για όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί, λήγει στις 31 Μαρτίου η αναστολή σύμβασης. Στις 31 Μαρτίου η Κυβέρνηση ή θα παρατείνει την διορία αυτή ή θα πει ότι είναι προαπαιτούμενος ο εμβολιασμός για να προσφέρει κάποιος τις υπηρεσίες του στο ΕΣΥ. Ακόμη δεν έχει ληφθεί απόφαση, ωστόσο η εισήγηση η δική μου είναι πως όποιος δεν εμβολιαστεί, δεν μπορεί να είναι στο ΕΣΥ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου