Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Μπουρλά: Ερχεται τέταρτη δόση και ''παν-εμβόλιο'' της Pfizer

Προσεχώς θα υποβληθούν δεδομένα στον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, με στόχο τον εμβολιασμό για την αντιμετώπιση κάθε παραλλαγής. Στόχος να είμαστε ''ένα βήμα μπροστά από τον ιό'', δήλωσε.

Η Pfizer πρόκειται σύντομα να υποβάλει στοιχεία στoν Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) για την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid, ενώ παράλληλα εργάζεται για το «παν-εμβόλιο» που θα προστατεύει από όλες τις παραλλαγές του ιού, δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλμπερτ Μπουρλά.

«Τα δεδομένα που θα υποβάλουμε εκτιμώ ότι καταγράφουν σημαντική πρόοδο σχετικά με την ανάγκη τέταρτης δόσης. Ο Οργανισμός πρέπει να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα, όπως εν συνεχεία το CDC», είπε. «Σαφώς υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί η ανοσολογική απόκριση, όσο η Ομικρον δεν υποχωρεί».

«Κατασκευάζουμε ένα εμβόλιο που καλύπτει την Ομικρον και όλες τις άλλες παραλλαγές. Πραγματοποιούνται πολλές δοκιμές αυτή τη στιγμή και μέχρι το τέλος του μήνα θα έχουμε νεότερα», πρόσθεσε, δηλώνοντας αισιόδοξος βάσει των προκαταρκτικών δεδομένων που έχει υπόψη του.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, περίπου το 81,4% του αμερικανικού πληθυσμού ηλικίας πέντε ετών και άνω έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου Pfizer, Moderna ή Johnson & Johnson.

Τα καθημερινά κρούσματα και οι θάνατοι έχουν μειωθεί μετά την κορύφωση του Ιανουαρίου και σε πολλές χώρες τα περιοριστικά μέτρα έχουν χαλαρώσει.

Ο Μπουρλά, όμως, δήλωσε ότι παραμένει σε εγρήγορση για τη δημιουργία πιο αποτελεσματικών εμβολίων. «Το μεγαλύτερο ερώτημα όλων μας είναι πώς θα προλάβουμε τον ιό», είπε.

Η Pfizer, συμπλήρωσε, εργάζεται για την ανάπτυξη εμβολίου που θα αποτρέπει εν γένει τη μόλυνση, πέρα από τον βασικό στόχο της πρόληψης νοσηλειών και σοβαρών κρουσμάτων. Η παραγωγή εμβολίων μεγάλης διάρκειας, κατέληξε, αποτελεί προτεραιότητα. «Δεν μπορούμε να κάνουμε εμβόλια κάθε πέντε ή έξι μήνες».

Πηγές: euro2day

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου