Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Παρέμβαση του υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη για ελλείψεις φαρμάκων


Εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει πέντε πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται.

Σε συνέχεια των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων όπως η έκδοση της επικαιροποιημένης λίστας απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών που θα αναρτηθεί σήμερα, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των ελλειπτικών φαρμάκων και η αύξηση των εισαγωγών, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κατόπιν καταγγελίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Έδωσα σήμερα εντολή στον ΕΟΦ να ελέγξει 5 πολυεθνικές εταιρείες που φέρεται ότι εισάγουν μικρότερες ποσότητες στην Ελληνική επικράτεια από όσες απαιτούνται για την κάλυψη του πληθυσμού και σε περίπτωση που συμβαίνει αυτό να επιβληθούν οι αυστηρότερες των ποινών στις συγκεκριμένες εταιρίες. Πρέπει να καταστεί σαφές ότι κανένας δεν θα παίζει με τη δημόσια υγεία και τα φάρμακα των πολιτών».

2 σχόλια:

  1. Αφού παρενέβη καηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...και καλά τώρα μας έπεισες κυρ Θανάση μας...σιγά μην ελέγξεις μεγάλες πολυεθνικές...σιγά μη σ' αφήσουν...πρόσεξε μη σου φύγουν από Ελλάδα και μετά κλαις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή