Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022

ECDC: Υποχωρούν κρούσματα και θάνατοι από CoViD - Τι αναμένεται έως τα μέσα Νοεμβρίου

Τι αναφέρεται σε σημερινή έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

IATRONET

Υποχώρηση σε κρούσματα και θανάτους ασθενών με CoViD, κατέγραψαν την τελευταία εβδομάδα στην Ευρώπη οι ειδικοί του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC).

Σε σημερινή τους έκθεση επισημαίνουν πως τα κρούσματα σημείωσαν μείωση κατά 13% στα άτομα 65 ετών και άνω, ενώ στον γενικό πληθυσμό η μείωση έφτασε στο 23% στο τέλος της εβδομάδας που έληξε στις 30 Οκτωβρίου.

Οι νοσηλείες και εισαγωγές ασθενών σε ΜΕΘ παρέμειναν σταθερές, ενώ χαμηλά είναι και τα ποσοστά εμβολιασμού με δεύτερη αναμνηστική δόση στις ομάδες πληθυσμού που πρέπει να εμβολιαστούν.

Επικαλούμενοι εκτιμήσεις από μαθηματικά μοντέλα, σημειώνουν πως μέχρι τις 13 Νοεμβρίου θα υπάρξουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα (βάσει δεδομένων από 30 χώρες), φτάνοντας σε επταήμερη αναλογία 615 κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού.

Αυξητικές τάσεις αναμένονται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία (στοιχεία από 8 χώρες), φτάνοντας τις 12 νέες εισαγωγές λόγω COVID-19 ανά 100.000 πληθυσμού.

Σταθερές τάσεις θα υπάρξουν στους θανάτους (στοιχεία από 30 χώρες), φτάνοντας σε 7,8 θανάτους λόγω COVID-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Οι προβλέψεις για την περίοδο (εβδομάδα 45 σε σύγκριση με εβδομάδα 43), σε επίπεδο χώρας περιλαμβάνουν τα εξής:

Αυξητικές τάσεις στα κρούσματα αναμένονται σε 9 από τις 30 χώρες που αναφέρουν αυτά τα δεδομένα (Φινλανδία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Ισπανία και Σουηδία).

Αυξητικές τάσεις αναμένονται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία σε 2 από τις 8 χώρες που αναφέρουν αυτά τα δεδομένα (Γαλλία και Λιχτενστάιν).

Αυξητικές τάσεις εκτιμάται πως θα υπάρξουν στους θανάτους σε 4 από τις 30 χώρες που αναφέρουν αυτά τα δεδομένα (Ιταλία, Νορβηγία, Ισπανία και Σουηδία).

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου