Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας: Μπαράζ απεργιών

Eurokinissi
Ethnos.gr
Απορρίπτουν το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη που κατατέθηκε στην Βουλή οι νοσοκομειακοί γιατροί και σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζουν απεργίες, για τις 28 και 29 Νοεμβρίου καθώς και την 1η Δεκεμβρίου. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ «είναι αυτονόητο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των 3 ημερών δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία και τακτικά ιατρεία. Προσωπικό ασφαλείας ορίζονται οι εφημερεύοντες γιατροί του νοσοκομείου».

Ειδικότερα:Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή
Τρίτη 29/11 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Πέμπτη 1/12 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.

Το νομοσχέδιο έχει απορριφθεί από την ΟΕΝΓΕ και όλες τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και όπως αναφέρει η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), «πρόκειται για νομοσχέδιο -τομή που ανοίγει επικίνδυνες κερκόπορτες στην κατεύθυνση της υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, της παραπέρα ενίσχυσης της εμπορευματοποίησης της δημόσιας υγείας και της γιγάντωσης του ιδιωτικού τομέα υγείας». Προσθέτει ότι «η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ αφαιρεί ένα ακόμα εμπόδιο για να γίνουν οι ασθενείς εύκολη πελατεία στον ιδιωτικό τομέα…» Η ΕΙΝΑΠ, καταλήγει ότι «οι αλλαγές αυτές συνιστούν ταυτόχρονα, ανατροπή και ξεθεμελίωμα των εργασιακών σχέσεων των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων»

Την κινητοποίηση στηρίζει και ο ΙΣΑ.

1 σχόλιο:

  1. Η ΝΔουλα αγαπάει πάρα πολύ την Μεσαία τάξη αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή