Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2022

Νέες κλίνες αρνητικής πίεσης στο ΕΣΥ χάρη σε δωρεά

Συντάκτης: Virus

Το ΕΣΥ θα ενισχυθεί με 82 νέες ειδικές κλίνες το προσεχές διάστημα, χάρη σε δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννη Κωτσιόπουλο. Στόχος είναι η βελτιωμένη διαχείριση περιστατικών νοσηλείας ασθενών με λοιμώδη νοσήματα ή COVID-19.

Το επόμενο διάστημα θα τεθούν σε λειτουργία 48 κλίνες αρνητικής πίεσης στο «Γ.Ν.Α. Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ». Ήδη μπορούν να νοσηλευτούν σε 34 νέες κλίνες ασθενείς στο «Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου».

Ο σχεδιασμός διαχείρισης της δωρεάς, κατά τον κ. Κωτσιόπουλο, πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, στη Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας. «Είμαστε πολύ υπερήφανοι, γιατί παραδίδονται σταδιακά οι νέες ανακαινισμένες κλινικές και θάλαμοι με ελεγχόμενες συνθήκες νοσηλείας την κατασκευή των οποίων ανέλαβε η ΚΤΥΠ ΑΕ» σχολιάζει σε ανάρτησή του ο γενικός γραμματέας. Σύμφωνα με τον κ. Κωτσιόπουλο μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, χρειάστηκαν μόνο 4 μήνες για την κατασκευή και ολοκλήρωση ενός αρκετά περίπλοκου του έργου.

Με την ολοκλήρωση και των τελευταίων κλινών, το ΕΣΥ θα διαθέτει συνολικά 150 κλίνες αρνητικής πίεσης. Συνεπώς οι υγειονομικές μονάδες θα έχουν μεγαλύτερη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση λοιμωδών νοσημάτων γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για τον προσεχή χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου