Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2022

ECDC: Από τις αρχές Νοεμβρίου, αύξηση σε κρούσματα και νοσηλείες ασθενών με CoViD στην Ελλάδα

Ανησυχία προκαλεί η επιδείνωση του δείκτη θανάτων ανά εκατομμύριο την εβδομάδα 25 έως 31 Οκτωβρίου.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τα κρούσματα και νοσηλευόμενους ασθενείς με CoViD στην Ελλάδα στις αρχές Νοεμβρίου.

IATRONET

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC), η χώρα μας θα έχει αυξητική τάση στον αριθμό των νέων λοιμώξεων και στους νοσηλευόμενους με CoViD.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του ECDC, έως τα τέλη της εβδομάδας που διανύουμε αναμένονται τάσεις υποχώρησης και σταθεροποίησης, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά θα υπάρξει αύξηση σε μία σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν αυξητικές τάσεις στα κρούσματα σε 9 από τις 30 χώρες που παρέχουν δεδομένα (Κύπρος, Φινλανδία, Ελλάδα, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πορτογαλία, Σλοβακία και Ισπανία).

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία αναμένεται αύξηση στις νοσηλείες ασθενών με CoViD, μεταξύ των μόλις 9 χωρών που παρέχουν στοιχεία για τον συγκεκριμένο δείκτη στο ECDC.

Αναμένονται, επίσης, αυξητικές τάσεις στους θανάτους σε 4 από τις 30 χώρες (Γαλλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Λουξεμβούργο).

Τα εβδομαδιαία στοιχεία του ECDC για τους θανάτους ασθενών με CoViD (25 έως 31 Οκτωβρίου), ανεβάζουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση (μαζί με την Κροατία), με 13 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την εβδομάδα 18 έως 24 Οκτωβρίου, η χώρα μας βρισκόταν στην πέμπτη ευρωπαϊκή θέση, με 10 θανάτους ανά εκατομμύριο, πίσω από τη Λετονία (23 θανάτους), την Κροατία (14 θανάτους), την Τσεχία και την Εσθονία (12 θανάτους).

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου