Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ξεκινούν οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ – Ποιοι προηγούνται

Ξεκινούν οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ – Ποιοι προηγούνται

Οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ υποβάλλονται από σήμερα σε προσωπικές συνεντεύξεις ώστε να επιλεγεί η shortlist

Δήμητρα Ευθυμιάδου HR

Ξεκινούν σήμερα οι συνεντεύξεις για τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ, των Υγειονομικών Περιφερειών δηλαδή που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την επιλογή στελεχών στο ΕΣΥ μέσω του ΑΣΕΠ.

Σήμερα Παρασκευή 12 Ιουλίου έχουν οριστεί τα πρώτα ραντεβού για τις συνεντεύξεις στις οποίες πρέπει να υποβληθούν οι υποψήφιοι Διοικητές ΥΠΕ.

Μετά τη διαδικασία του ΑΣΕΠ και τον γραπτό διαγωνισμό αλλά και τη μοριοδότηση που δόθηκε με βάση τα τυπικά προσόντα (ακολούθησαν και ενστάσεις), οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περάσουν από προσωπικές συνεντεύξεις τις οποίες θα πραγματοποιήσει η αρμόδια επιτροπή που έχει οριστεί με βάση τον νόμο Κεραμέως.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΑΣΕΠ, αφού είναι άλλωστε και ο αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού.

Οι συνεντεύξεις σε αυτή τη φάση θα γίνουν μόνο για τους Διοικητές ΥΠΕ και όχι για τους υποψήφιους υποδιοικητές, ενώ πρώτοι θα περάσουν από τη διαδικασία 14 υποψήφιοι της 1ης ΥΠΕ και της 2ης ΥΠΕ.

Την ερχόμενη Δευτέρα οι προσωπικές συνεντεύξεις θα συνεχιστούν με την 3η, την 4η και την 5η Υγειονομική Περιφέρεια. Πάντως όπως έλεγαν πολλοί υποψήφιοι στο HealthReport.gr, είναι μία διαδικασία που φαίνεται πως γίνεται για τυπικούς λόγους, αφού με βάση τις ανησυχίες που έχουν οι περισσότεροι, τα τελικά στελέχη έχουν ήδη επιλεγεί.

Άλλωστε η «επτάδα» των νέων Διοικητών έχει ήδη διαρρεύσει εδώ και καιρό, ενώ ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας έχει δείξει τις προτιμήσεις του.

Αν όλα πάνε καλά πάντως, όπως δήλωσε και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, έως το τέλος Ιουλίου θα έχουν γίνει οι διορισμοί.

Τι θα περιλαμβάνει η συνέντευξη για τους υποψήφιους Διοικητές ΥΠΕ

Πάντως με βάση τους διεθνείς κανόνες αντίστοιχων συνεντεύξεων, οι ερωτήσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν τρεις άξονες, ανεξάρτητα εάν θα ακολουθηθούν στη περίπτωση αυτή ή όχι.

Για να αναδειχθούν οι ηγετικές ικανότητες, οι υποψήφιοι θα πρέπει να ερωτηθούν σχετικά με τις:

–τεχνικές τους δεξιότητες δηλαδή ουσιαστικά για τα τυπικά τους προσόντα, πτυχία, εμπειρία κ.λ.π.

– τις δεξιότητες συμπεριφοράς που περιλαμβάνουν τις ικανότητες επικοινωνίας, διαχείρισης κρίσεων κ.α. αλλά και

-τις εννοιολογικές δεξιότητες δηλαδή τον στρατηγικό και επιχειρηματικό σχεδιασμό κ.λπ.

Για να είναι συγκρίσιμη η βαθμολογία τους, εάν τηρηθεί βέβαια η νομιμότητα, οι συνεντεύξεις θα πρέπει να αναδεικνύουν τα προσόντα των ερωτώμενων ώστε να είναι συγκρίσιμη η βαθμολογία τους.

Κατά τα άλλα έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι ανάμεσα στις ερωτήσεις που θα τεθούν θα βασίζονται στη στοχοθεσία που έχει τεθεί αλλά και στις υπάρχουσες αρμοδιότητες, με δεδομένο ότι οι περισσότεροι υποψήφιοι υπηρετούν ήδη στις ΥΠΕ. Γεγονός βέβαια που σχετίζεται με τους σημερινούς δείκτες παρακολούθησης και όχι γενικά με το όραμα που έχει τεθεί.

Παράλληλα η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Υγείας που είναι και επικεφαλής των επιτροπών, όπως τονίζουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr προτίθεται να κινηθεί σε λειτουργικούς και οικονομικούς δείκτες νοσοκομείων ενώ από την πλευρά τους τα στελέχη του ΑΣΕΠ αναμένεται να κινηθούν σε θεσμικό και νομικό πλαίσιο της δημόσιας διοίκησης.

5 σχόλια:

  1. Mας ειναι απολυτα αδιαφορες οι κομματικες ζυμωσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΗΘΕΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΩΝΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΠΧ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΤΛ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και αλλα ζητηματα ,περι του αντιθετου φυλου ,περι αυτοκινητων ,κατοικιων ,τεκνων κλπ

      Διαγραφή
  3. Να μας κρατάτε ενήμερους, κοντεύουμε να πεθάνουμε από την αγωνία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντατικες διαδικασιες για να προκριθουν προσωπα που θα εξυπηρετουν αποκλειστικα την κυβερνηση και οχι φυσικα τον πολιτη .Μας ειναι κατι παραπανω απο αδιαφορο

    ΑπάντησηΔιαγραφή