Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Στα «χαρακώματα» ο τομέας Υγείας

(EUROKINISSI)
Αντιπαράθεση γιατρών – υπουργείου Υγείας σε πρώτο πλάνο

Ανθή Αγγελοπούλου • aagelopoulou@naftemporiki.gr

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στον τομέα της Υγείας με τα προβλήματα να είναι στην επικαιρότητα καθημερινά.

Η αντιπαράθεση γιατρών – υπουργείου Υγείας σε πρώτο πλάνο, ακολουθούν οι φαρμακοποιοί που προαναγγέλλουν επιδείνωση των ελλείψεων φαρμάκων μέσα στον Αύγουστο, ο τομέας Ψυχικής Υγείας που κατεβαίνει σήμερα σε κινητοποιήσεις ζητώντας απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ψυχική Υγεία και τέλος σε όλα αυτά έρχονται να προτεθούν οι αλλαγές Χαρδαλιά στις Διευθύνσεις Υγειονομικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα εξακολουθούν να μη θέλουν να συνεργαστούν με το ΕΣΥ στις άγονες περιοχές με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να ψάχνει λύσεις ώστε να μη φτάσουμε στην επίσχεση. Ο ίδιος πιστεύει όπως είπε χθες στο ΣΚΑΙ στην καλόπιστη και ανθρώπινη συνεννόηση γι’ αυτό έβαλε του διοικητές να επικοινωνήσουν με 145 ιδιώτες γιατρούς και τους προτείνανε να δουλέψουν με μπλοκάκι στα νοσοκομεία και να μοιράσουν τις βάρδιες. Δυστυχώς ανταποκρίθηκαν θετικά μόνο 11 γιατροί και τώρα όλοι αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του υπουργού.

Όσον αφορά τα φάρμακα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με επιστολή του στον πρόεδρο του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Ολύμπιο Παπαδημητρίου χθες προαναγγέλλει επιδείνωση του προβλήματος των ελλείψεων, τον μήνα Αύγουστο, εξαιτίας του κλεισίματος των εταιρειών, και ζητά σχετική μέριμνα. Ωστόσο, όπως αναφέρει ο πρόεδρος των Φαρμακαποθηκών Θεόδωρος Σκυλακάκης αυτό γίνεται χρόνια τώρα και δεν υπήρχε πρόβλημα διότι οι εταιρείες εφοδιάζουν τις φαρμακαποθήκες με στοκ αφού είναι γνωστός ο αριθμός των χρονίως πασχόντων. Επιπλέον ο Αύγουστος δεν είναι μήνας εποχικότητας γρίπης ή κάτι άλλο για να έχουμε αύξηση νοσούντων ούτε μπορούμε να μιλάμε για ξαφνική εκτόξευση καρδιοπαθειών ή άλλων σοβαρών νοσημάτων. Εξάλλου οι φαρμακαποθήκες δεν κλείνουν.

Αντιδράσεις για το νέο Σχέδιο Νόμου για την Ψυχιατρική Φροντίδα

Τρίτο μεγάλο θέμα είναι οι αντιδράσεις γιατρών και φορέων για το νέο Σχέδιο Νόμου για την Ψυχιατρική Φροντίδα καθώς όπως υποστηρίζουν θα καταργηθούν σημαντικές δομές και για το λόγο αυτό έχουν εξαγγείλει για σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την άμεση απόσυρσή του.

Μέσα σε όλα αυτά χθες ο νέος περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ριζικές αλλαγές στο σύνολο των Διευθύνσεων Υγειονομικών Ελέγχων και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής, και με απόφαση του και οι 148 υπάλληλοι της Διεύθυνσης Υγειονομικού Ελέγχου αλλάζουν θέση.

2 σχόλια:

  1. Η αρχη του τελους θα ειναι η υγεια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαντάζομαι ότι θα απεργήσουν όλοι Ιδιωτικοί και Δημόσιοι αν τολμήσουν να εκβιάσουν τους Συναδέλφους! https://www.healthreport.gr/ypoyrgeio-ygeias-synecheis-diavoyleyseis-me-iatrikoys-syllogoys-gia-na-vrethoyn-idiotes-giatroi-gia-to-esy-ti-den-thelei-i-kyvernisi/amp/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0JHnM56JPw6l8KpVZcF5_xEKRWB5pXFTiurhIwSZAo_a95aUyY_f0Ll20_aem_pb-EXoXcs3IpPSP8fw2SRQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή