Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Έρχονται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στις άγονες περιοχές – Τι ζήτησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους από τους ιδιώτες γιατρούς

Έρχονται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στις άγονες περιοχές – Τι ζήτησε ο Μάριος Θεμιστοκλέους από τους ιδιώτες γιατρούς

Τις επόμενες ημέρες τα νέα «κίνητρα» για να μετακινηθούν οι γιατροί στις άγονες περιοχές

HR

Έρχονται νέα κίνητρα για να πάνε οι γιατροί στις άγονες περιοχές ενώ ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να κάνουν «δύο με τρεις εφημερίες το μήνα».

«Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι ενιαίο. Ας μην ξεχνούμε ότι και ιδιώτες γιατροί απολαμβάνουν τα καλά του Δημοσίου. Συνταγογραφούν παρέχουν στους ασθενείς υπηρεσίες τις οποίες το ελληνικό δημόσιο καλύπτει. Δεν χρειάζεται ούτε να μπαίνουμε στη διαδικασία αντιπαράθεσης και πιστεύω θα δικαιωθούμε σ αυτό. Είναι πολύ συγκεκριμένες οι περιοχές και πολύ συγκεκριμένο το τι ζητάμε εμείς από τους ιδιώτες γιατρούς», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Έχουμε επικοινωνήσει με διοικητές νοσοκομείου, έχουν επικοινωνήσει με τους ιδιώτες γιατρούς σε αυτές τις περιοχές. Εκτός από 11 που θέλουν να συνεργαστούν και οι 6 ήδη συνεργάζονται όλοι και 10 ίσως όλοι οι υπόλοιποι ήταν αρνητικοί. Γίνεται επικοινωνία τον τελευταίο τουλάχιστον ένα χρόνο ή και περισσότερο», είπε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Γιατροί: Έρχονται ανακοινώσεις για τις άγονες περιοχές

«Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνεται η υπογραφή της υπουργικής απόφασης που θα τριπλασιάσει το κίνητρο για μετακίνηση γιατρού του Εθνικού Συστήματος Υγείας στις άγονες περιοχές», είπε και αναφέρθηκε στην επί ένα χρόνο αζήτητη θέση που προκηρύχθηκε στη Σαντορίνη με 9.000 ευρώ μικτά, 5.000 ευρώ καθαρά για παθολόγο. «’Εχουμε 2.100 ευρώ το μήνα από την ηπειρωτική χώρα προς τις νησιωτικές περιοχές. Δεν μπορεί να έχουμε γιατρούς οι οποίοι να δραστηριοποιούνται εκτός και να διακινδυνεύεται η λειτουργία του νοσοκομείου.

Ως παράδειγμα έφερε την επί ένα χρόνο αζήτητη θέση που προκηρύχθηκε στη Σαντορίνη με 9.000 ευρώ μικτά, 5.000 ευρώ καθαρά για παθολόγο. «’Εχουμε 2.100 ευρώ το μήνα από την ηπειρωτική χώρα προς τις νησιωτικές περιοχές. Δεν μπορεί να έχουμε γιατρούς οι οποίοι να δραστηριοποιούνται εκτός και να διακινδυνεύεται η λειτουργία του νοσοκομείου. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να καθίσουμε να μένουμε άπραγοι στα προβλήματα», ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο»

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο, «αλλά, θα υπάρξει και ένας σχεδιασμός των υπηρεσιών, μετακινήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών. Δεν έχει κανένα νόημα να έχουμε κλινικές στα χαρτιά και να λέμε εμείς θα σας φέρουμε γιατρούς που ξέρουμε ευθύς εξαρχής ότι αυτό δεν είναι πιθανό να γίνει».

4 σχόλια:

  1. Οταν ειχατε κανει το ΕΣΥ φεουδο των κομματικων διευθυντων ηταν καλα?Οταν οι ιδιωτες ειναι οι παριες του συστηματος δεν υπηρχε προβλημα ?Οταν διωχνατε τους γιατρους ολα ωραια ?Και τωρα θελει ο καθε να μην πω τι, να εφημερευουν οι ιδιωτες στα νοσοκομεια που διαλυσατε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΤΕ ΜΕΓΑΛΟ ΘΡΑΣΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕ.
    Ο ΙΔΙΩΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ, ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ. ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΧΑΡΗ, ΠΙΘΑΝΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΧΑΡΗ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΑΤΕ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΩΝ POS ME ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ
    ΧΑΡΗ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΝΩ ΥΠΟΚΛΕΨΑΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΤΑΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΝΤΑΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΚΑΙ ΡΙΞΑΤΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ, ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΑΥΤΑ , ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΑΣ; ΔΕ ΣΑΣ ΕΙΔΑ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕΤΕ

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ 1992, ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ 10 ΕΥΡΩ ΑΜΟΙΒΗ ΕΝΩ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΑΣ ΕΝΕΤΑΞΕ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΑΥΞΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ;
    ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ
    ΣΕΒΑΣΤΕΊΤΑΙ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ
    Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΜΥΑΛΟ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 8:11 να αγιασει το στομα σου. Ετσι επρεπε να εκπροσωπουμεθα απο τους συλλογους μας και οχι γλυκαναλατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σωστα αλλα μονο λογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή