Τρίτη 1 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ)

ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658

Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 

www.poseypika.gr e-mail: poseypika@gmail.com 

Αθήνα, 01-04-2014

Αρ. Πρωτ. 343

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε συνάντηση της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας εχθές την 31-03-2014 με τον Υπουργό Υγείας, με θέμα την εκκρεμούσα σύναψη συμβάσεων με όσους γιατρούς αυτοβούλως δεν εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ και τις δικαστικές αποφάσεις κατά των συνεπειών της διαθεσιμότητας.

Ο υπουργός ανέφερε ότι εντός εβδομάδος επίκειται η έκδοση του ΦΕΚ με τη σχετική υπουργική απόφαση, όπου θα εξασφαλίζεται δυνατότητα σύναψης συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ με τους ήδη ισχύοντες όρους με όλους τους υπολοίπους και με διάρκεια τριών μηνών, έως ότου εν τω μεταξύ, κατά το μεσολαβούν χρονικό διάστημα, να διαμορφωθούν με κοινή επεξεργασία ειδικοί όροι.

Ως προς το μέλλον των υφισταμένων Μονάδων αναφέρθηκε από τον υπουργό, ότι αυτό θα σχεδιαστεί και θα αξιολογηθεί μετά την πλήρη εφαρμογή και ανάπτυξη της λειτουργίας του συστήματος των οικογενειακών γιατρών. 

Επισημάνθηκε επίσης και η παρούσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο ΠΕΔΥ λόγω του σημαντικού αριθμού γιατρών που μέσω δικαστικών αποφάσεων προσωρινών διαταγών τους έχει αναγνωρισθεί το δικαίωμα να διατηρήσουν το ιδιωτικό ιατρείο και το πρότερο εργασιακό καθεστώς και κατά συνέπεια το γεγονός αυτό επιβάλλει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου χάριν του δικαίου αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος να δώσει πολιτική λύση.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Α. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  Σ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ

21 σχόλια:

  1. Μα τι συνέβη και εσείς οι περήφανοι ΙΚΑτζηδες, το enfant gateau των γιατρών, επιδιώκετε σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, ίδια με των άλλων γιατρών?? Απαράδεκτο, γιατί καταπατώνται πολυετή θεμελιώδη δικαιώματα των golden boys του ΙΚΑ, όπως οι διπλοί-τριπλοί μισθοί, οι πληρωμένες ασφαλίσεις, οι απολαβές από την συνταγογράφηση, τα συνέδρια στο εξωτερικό κλπ κλπ. Γρήγορα να προσφύγετε στο Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ποιος ξέρει μπορεί να δικάσετε τους υπόλοιπους γιατρούς που διανοήθηκαν να σας κόψουν τα προνόμια της μονοφαγίας σε μια νέα Νυρεμβέργη, όπου η μόνη ανεκτή τιμωρία θα είναι ο απαγχονισμός (τι πειθαρχικά και βλακείες τώρα.......).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ησύχασε μοναχοφαγά μου.
      Δεν θα σε πειράξει κανείς από τους ΙΚΑτζήδες!
      Απλά είσαι μόνος σου κι έρχεται η σειρά σου...
      (κι έρχεται και Πάσχα)...

      Διαγραφή
    2. Υποθετω απο τα γραφομενα σου οτι το προβλημα σου ηταν η μονοφαγια (οπως χαρακτηριστικα γραφεις)… Αν με καποιο τροπο ειχες καταφερει να βαλεις κι εσυ το δαχτυλο στο μελι μαλλον δεν θα σε πειραζε …Το ποιος ειναι εντιμος στη δουλεια μας ειναι μεγαλη συζητηση και αφορα σε ολους. ΕΣΥτες( με μαυρα ιατρεια και αρπαχτες), πρωην ΙΚΑτζηδες(με φορολογημενα ιατρεια και αρπαχτες), ΙΔΙΩΤΕΣ-συμβεβλημενους (με φορολογημενα ιατρεια ψευτικες επισκεψεις-πραξεις και εκβιαστικα δεκαρικα),’’ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥΣ’’ (με δημοσια θεση και ιδιωτικες απολαβες) ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ (με επισης δημοσια θεση και ιδιωτικες απολαβες), κτλ.Το να καταφερεσαι συλληβδην τοσο απαξιωτικα εναντι αλλων δεν σε κανει σιγουρα καλυτερο. Ο καθενας ας κανει την αυτοκριτικη του.

      Διαγραφή
  2. Μονο ανθρωπος με πολυυυυ δηλητηριο θα μπορουσε να εκφρασει τα ανωτερω.Ατομα σαν και τον παραπανω δινουν φτερα στον Γεωργιαδη για να κανει ο,τι κανει.Λυπαμαι.Εισαι αναξιος σχολιασμου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Golden boy του ΙΚΑ..."....τ ακουσαμε κι αυτο!! Ποση ακόμα χολή αραγε μπορει να χορέσει η συναδελφική μας "αλληλεγγύη".

      Διαγραφή
    2. Η αληθεια ποναει συναδελφοι.Πρωτοι εμεις ανεχθηκαμε τη σηψη στον κλαδο μας .Η χαμενη τιμη του ιατρικου κοσμου θα αποκατασταθει μονο με ειλικρινεια και αυτοκαθαρση.Μονο τοτε θα μπορουμε να απαιτησουμε να μας αντιμετωπιζουν σαν γιατρους και οχι σαν απατεωνες η σαν ζητουλες.Μονο τοτε θα μπορουμε να απαιτησουμε να αμειβομαστε αναλογα με την δουλεια που κανουμε.Η εικονα που περιεγραψα ειναι αποκαρδιωτικη αλλα αληθινη.Σκεφθειτε ομως οτι εκει εξω υπαρχουν ακομα συναδελφοι που δουλευουν εντιμα και που δεν εχουν ξεχασει γιατι εγιναν γιατροι.

      Διαγραφή
  3. Το θέμα συνάδελφοι δεν είναι τι γινόταν μέχρι τώρα, όλοι γνωρίζουμε τι παιχνίδια παιζόταν γενικά. Το πρόβλημα είναι πως από εδώ και στο εξής πρέπει να είμαστε όλοι ίσοι, με την έννοια πως πρέπει να έχουμε ίσες ευκαιρίες. Που σημαίνει ανοικτή πρόσβαση για όσους το επιθυμούν στο σύστημα. Η πολιτική της διαίρεσης είναι σκόπιμη και αποβλέπει στην αποδυνάμωσή μας.Οσο για το παρελθόν του καθενός μας, ας μας κρίνουν οι ασθενείς μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι φυσικό τα πληγωμένα (και καλοπληρωμένα) θηρία του ΙΚΑ να βγάζουν ομοβροντία επικριτικών σχολίων και να προσομοιάζουν με τις δηλώσεις τους στον Γεωργιάδη, που τόσο απεχθάνονται. Αλλά είτε φωνάζουν είτε όχι, η ουσία δεν αλλάζει. Αποτελούσαν μια κλειστή συντεχνία που κυριολεκτικά λυμαίνονταν το χώρο του ΙΚΑ επί δεκαετίες. Μπήκαν στο ΙΚΑ, με αναξιοκρατικές διαδικασίες, δίχως αντικειμενικά κριτήρια, δίχως δημόσιες προκυρήξεις, με μοναδικό προσόν το τηλεφώνημα βουλευτή ή υπουργού. Πήγαιναν στο ΙΚΑ για 2 με 3 ώρες για συνταγογράφηση, και αφού ταλαιπωρούσαν τους ασφαλισμένους, τους εξυπηρετούσαν -τυχαία πάντα- στο ιδιωτικό τους ιατρείο (πάντα,όμως, με απόδειξη όπως γράφει και ένας σωστά ενημερωμένος ανωτέρω αναγνώστης). Η συνταγογράφηση περιελάμβανε φάρμακα που τα ονόματά τους τα ήξεραν μόνο οι γιατροί του ΙΚΑ (τώρα γιατί είναι εναντίον των γενόσημων ή φασον, είναι προς διερεύνηση). Και βέβαια πήγαιναν και σε επιτροπές του ΙΚΑ για τη χορήγηση αναπηρίας ή αναρρωτικών άδειων (πάντα με το αζημίωτο, όπως ακούμε και στις ειδήσεις αλλά και από τον κόσμο που συναναστρεφόμαστε). ΚΑι βέβαια διακοπές δωρεάν όλο το χρόνο, από Κέρκυρα, Ρόδο μέχρι Βραζιλία και Ρωσία. Επιπλέον,δεν είναι ανάγκη να αναφερθεί κανείς στην συνεχιζόμενη ιατρική τους εκπάιδευση ή στο επιστημονικό τους έργο.Τα σκάνδαλα των ΙΚΑτζήδων ανά την επικράτεια διαδέχονταν το ένα το άλλο.
    Ε, αυτοί κόπτονται, τάχα μου δήθεν, για την δωρεάν ΠΦΥ και για τον ασθενή (που μέχρι χτες οι ίδιοι ξεζούμιζαν και ταλαιπωρούσαν). Το ΙΚΑ ήταν απόστημα που έσπασε. Η αντιδεοντολογική, αντιεπιστημονική και αναξιοκρατική συμπεριφορά των γιατρών του είναι παράδειγμα προς αποφυγή. Αποτελεί,,την πιο σκοτεινή σελίδα της ιστορίας της περίθαλψης στη χώρα μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O "συνάδελφος" τελικά πήρε φόρα και δε σταματά με τίποτα. Το ΙΚΑ λοιπον αγαπητέ μου φιλε ειναι η μαυρη σελιδα της ιατρικής στην Ελλάδα. ΟΚ? ΟΚ.
      Μονο που φιλε- για να μαθαινεις - σ αυτο το παναθλιο ΙΚΑ ( λες κι εκει εξω...νοσοκομεια, ιδιωτικά ιατρεια λειτουργουν αψογα!! ) υπήρχαν και συναδελφοι που δεν πηραν ουτε ενα πελάτη στα μικρομάγαζά τους για τον απλούστατο λόγο οτι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ!!. Υπήρχαν γιατροί που δεν καταδέχτηκαν ποτέ να δωσουν αριθμο λογαριασμού στους χαρτογιακάδες, ποτέ δεν πηγαν μαιμού "εκπαιδευτικα" σε Βαρκελώνες και Πεκίνα, ποτέ δεν πηραν θριτζί κι ο,τι αλλο γκάτζετ κυκλοφορει στη πιάτσα...ΠΟΤΕ δεν εκχώρησαν την αξιοπρέπεια τους.
      Ναι φιλε... υπηρχαν και υπάρχουν και τέτοιου είδους golden boy του ΙΚΑ. Κι εγω που υπήρξα και συνεχιζω να ειμαι ενας τετοιος γιατρός του παναθλιου πρώην ΙΚΑ, επιστρέφω την αντιδεοντολογική, αντιεπιστημονική και αναξιοκρατική συμπεριφορά σε οσους ΙΚΑΤΖΗΔΕς και μη την υπηρετούν με συνέπεια!!

      Διαγραφή
  5. ΤΩΡΑ ΘΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Η ΑΓΙΑ ΤΕΡΕΖΑ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ.ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΣΕ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαίνω πως ο καθένας μας θα κάνει την αυτοκριτική του και πως θα ξεβρωμισει ο ιατρικός κόσμος εφόσον ουδείς μέχρι στιγμής δεν παραδέχεται την ίδια την διαφθορά. Σας διαβάζω όλους εσας μήνες τώρα κ δεν το πιστεύω πως ακόμα μιλάτε για το άδικο και την χαμένη σας αξιοπρέπεια όταν κορόιδευετε τους ασθενείς μπροστά στα ματιά τους. Μερικοί απο εσας είστε προκλητικοι. Φακελάκι στα νοσοκομεία δεν υπήρξε ποτε, κανένας δεν πήρε, οι άρρωστοι τα έδιναν στον ύπνο τους, βισμα για να μπεις στο ΙΚΑ? ανήκουστο! Κλέψιμο και διαφθορά στον οργανισμό? ποτε! Τότε πως φτάσαμε εδώ κύριοι εντιμότατοι του συστηματος? δυστυχώς για όλους εμάς αυτές τις μπούρδες σας θα ακούμε και αλήθεια δεν θα μάθουμε ποτε, γιατί ένας θαρραλέος δεν θα βρεθεί να σας ζητήσει πόθεν εσχες να δείτε ποσά φίδια εχει ο σάκος..παψετε τουλάχιστον να περνάτε τον κόσμο για ηλιθιο κ μη ρεζιλεύεστε άλλο, κανείς δεν τα τρώει πια αυτά. Δεν βρέχει, σας φτυνουν κ μαζί με εσας κ τους νεότερους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λυπαμαι συναδελφε για τους χαρακτηρισμους σου για τους γιατρους του πρωην ΙΚΑ.Βγαζεις ολη την κακια και το μισος σου γιατι δεν καταφερες εσυ να διορισθεις αλλα θα ερθει και η δικη σου σειρα.Κατα το διαστημα της τριμηνης απεργιας μας γραφτηκαν 1000 συνταγες επι πλεον και 10.000.000 παραπεμπτικα εξετασεων απο τους συμβεβλημενους γιατρους με ΕΟΠΥΥ.Υπηρχαν και πολλοι εντιμοι γιατροι που ουτε ταξιδια πηγαμε ουτε φασον γραφαμε.Εξυπηρετουσαμε τους ασφαλισμενους για 5 ωρες καθημερινα 30 με 40 ατομα ημερησιως.Αντι να ειμαστε ολοι ενωμενοι , μονοι μας βγαζουμε τα ματια μας,ειναι λυπηρο να καταφερεσαι εναντιον συναδελφων ,ολοι εμεις γνωριζουμε ποιος εισαι,τωρα λοιπον εισαι ευχαριστημενος ΄.,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΣΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΚΟΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αναρωτιέμαι γιατί εσείς οι έντιμοι του ΙΚΑ δεν ανοίξατε ποτε το στοματάκι σας να υπερασπιστείτε τα ιδεώδη σας και τους ασθενείς που τόσο σέβεστε όταν δίπλα σας παντού εργαζόταν λαμόγια με άσπρες μπλούζες.. Τώρα θα σας παρά δεχόμουν κ εγώ για την εντιμότητα σας. Μιλάτε όμως μονο τώρα κ ζητάτε ντροπή για τον οργανισμό του οποίου λέτε, ο καθένας ξεχωριστά, ότι αποτελεί την φωτεινή εξαίρεση. Κάντε κ λίγο αυτοκριτική. Πολλοί απο εσας εκπροσωπησατε συλλόγους κ ορισμένοι εξακολουθείτε.. Γι αυτο δεν είστε αξιόπιστοι κύριοι, γιατί όσο κ αν προσπαθείτε να το κρυψετε η αλήθεια ειναι φανερή. Όσοι ήθελαν έκλεβαν, όσοι δεν έκλεβαν δεν νοιάστηκαν να χαλάσουν τις καλές δημόσιες σχέσεις. Γι αυτο ειναι απελπιστική η κατάσταση, γιατί κανείς ακόμα δεν εχει το θάρρος να παραδεχτεί λάθη. Η σιωπή ειναι κ συνενοχή, κύριοι εντιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Διαβάζοντας τις άνωτέρω δηλώσεις των γιατρών του πρώην ΙΚΑ είναι φανερός και ο τρόπος που σκέφτονται. Νομίζουν πως όλοι οι γιατροί ενδιαφέρονται για "μοναχοφαγία", και για εύκολο και παράνομο πλουτισμό μέσω διορισμών στο ΙΚΑ, επειδή αυτό αποτελεί τη δική τους στόχευση. Δυστυχώς όπως αποδυκνύεται από τα γραφόμενά τους, οι ιδέες της επιστημονικής επάρκειας και κατάρτισης, της ιατρικής έρευνας, της αντικειμενικής αξιολόγησης και της αξιοπρεπούς και έντιμης ιατρικής προσφοράς στον ασθενή δεν αποτελούν καν μέρος της κοσμοθεωρίας της συντριπτικής πλειοψηφίας τους. Το μόνο που επιζητούν είναι η συνέχιση των προνομίων τους (και του πλουτισμού τους) εις βάρος των άλλων συναδέλφων τους και των ασθενών. Βέβαια υπάρχει κι ένα άλλο σύμπαν. Ένα Σύμπαν από γιατρούς με υψηλή κατάρτιση, με σοβαρό επιστημονικό έργο, που πολλοί από αυτούς έχουν εκπαιδευτεί ή και εκπαιδεύονται σε σημαντικά κέντρα της Ευρώπης και των ΗΠΑ, που έχουν περάσει από πολλές αξιολογήσεις, που ασκούν έντιμα το λειτούργημά τους στη χώρα (είτε σε Νοσοκομεία είτε σε ιατρεία) προς όφελος και των ασθενών αλλά και της Υγείας. Επιπλέον,γιατροί που είναι σε μεγάλες θέσεις του εξωτερικού και κοσμούν το λειτούργημα, και τους υπολήπτονται ξένοι συνάδελφοί τους. Αυτοί οι γιατροί αποτελούν πρότυπο (και ας τους ειρωνέυονται κάποιοι ως Μαρίες Τερέζες). Το ΙΚΑ -ευτυχώς- ουσιαστικά έκλεισε. Η μεγαλύτερη εστία ιατρικής διαφθοράς στην Ευρώπη, ανήκει στο παρελθόν. Δυστυχώς, απ' ότι φαίνεται η νοοτροπία των πρών ΙΚΑτζήδων δεν αλλάζει. Αυτούς, όπως και όλους μας, θα τους κρίνουν οι ασθενείς (αν και απ' ότι φαίνεται αυτό το φοβούνται γι αυτό θέλουν τη διατήρηση των προνομίων τους). Πολλές από τις παρανομίες τους τις κρίνει ήδη η Δικαιοσύνη, αλλά δυστυχώς χρηματοδοτήθηκαν από τον ιδρώτα και το αίμα πολλών γενιών Ελλήνων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν υπαρχουν λειτουργοι που συνομιλουν μεταξυ τους σαν φορτηγατζηδες δεν φταιει η οικονομικη κριση ,ουτε ο ψευτης υπουργος ,ουτε το διαιρει και βασιλευε.Ειναι κριση ηθους και αξιων .Εκτος απο εμποριο εχουμε ορκιστει να ασκουμε και λειτουργημα .Αν εμεις οι ιδιοι δεν σεβομαστε τους εαυτους μας τι να περιμενουμε απο τους πολιτικους ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η γενια σας πραγματικα ειναι για κλαμματα. ειδα με τα ματια μου την διαφθορα στο ΕΣΥ, φανταζομαι τα ιδια γινονταν και στο ΙΚΑ. ολοι μεσα στο κολπο, με καποιες εξαιρεσεις κυριως στον παθολογικο τομεα (εγω εκανα χειρουργικη ειδικοτητα). και τετοια αλλοιωση χαρακτηρα, που πλεον ειχε γινει αυτονοητο οτι πρεπει να γινονται αυτα, γιατι πολυ απλα τα δικαιουσασταν (ετσι πιστευατε).
    απευθυνομενος κυριως στους νεοτερους συναδερφους, θα τους ελεγα να μην περιμενουν τιποτα, να στηριχθουν στις δυναμεις τους, εμεις ειμαστε ετσι και αλλιως πολυ καλυτερα καταρτισμενοι και ο κοσμος καποια στιγμη θα το καταλαβει, οποτε αν εχετε ανοιξει ιατρεια υπομονη, ετσι και αλλιως θα γινουν ιδιωτικα τα παντα, αν ειστε καλοι ισως να επιβιωσετε, αλλα η καλυτερη λυση παντα ειναι να σηκωθειτε και να φυγετε. το ξερω δεν ειναι ευκολο, αλλα μακαρι να το καναμε ολοι και να τους αφηναμε μονους τους εδω να φανε οτι απεμεινε.
    και αν ειναι διχαστικο το σχολιο μου για τον φοβερο κλαδο μας, λυπαμαι, εσεις το προκαλειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μονο καποιος που ηθελε να φαει μελι και δεν μπορεσε μπορει να βγαζει τοση χολη εναντιον συναδελφων .Μην αυταπατασαι συναδελφε η κουπα της ηθικης δεν ανηκει δικαιωματικα στους μη ΙΚΑ-τζηδες .Ας εχουμε υποψη ολοι μας-πρωην ΙΚΑ-τζηδες-ιδιωτες-ΕΣΥτζηδες-αγροτικοι-πανεπιστημιακοι-στρατιωτικοι οτι σε ολο αυτο το συναφι μονο η λεξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ κανει τη διαφορα και αυτη ισως ειναι μια αγνωστη λεξη για πολλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όταν μιλάτε για συναδέλφους και ταυτόχρονα αναγνωρίζετε την ύπαρξη της διαφθοράς μη μιλάτε για χολή συνάδελφε, δεν πρόκειται για χολή, για αλήθειες πρόκειται που τις ζουν και τις περιγράφουν οι ασθενείς στα ιατρεία των νέων. Δεν ειναι λοιπόν ο συνάδελφος που βγάζει χολή, άδικα. Ειναι το άδικο που εσπειραν οι Συναδελφοι αυτοί! Εάν κάποιοι απο εσας θιγεστε σκεφτείτε πόσο θίγεται ένας ιατρός που δεν πέρασε ποτε απο δομές όπως το ΙΚΑ και όμως δέχεται το καχύποπτο βλέμμα του κόσμου. Χάρη στους συναδέλφους που δεν καταλαβαίνω ειλικρινά γιατί τόση μεγάλη επιθυμία να τους υπερασπιστείτε.. Το ότι θιγεστε για λογαριασμό τους ειναι επιβαρυντικό για εσας και επιτέλους κάποτε πρέπει να μιλήσετε αληθινά. Ποιον συνάδελφο μεμφεστε? τον φουκαρά που βρήκε καμένη γη? και ποιον υπερασπίζεστε? αυτόν που άφησε καμμένη γη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η συζήτηση είναι ακαδημαικη. Το ΙΚΑ ανήκει στο παρελθόν. Το θέμα είναι αν στο νέο φορέα θα έχουν ισότιμη πρόσβαση όλοι οι ιατροί ή μόνο οι τέως ικατζήδες,ΕΚΕΙ παίζεται όλο το παιχνίδι και όλο το παρασκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν υπερασπιζομαι ουτε μεμφομαι κανενα συναγελφο. Ειναι θλιβερο ομως οσοι απο εμας-και ειμαστε αρκετοι σας διαβεβαιω- υπηρετωντας το ανθρωποφαγο ΙΚΑ δεν ξεχασαμε γιατι γιναμε γιατροι να εισπρατουμε περα απο το χαστουκι της ηγεσιας την απαξιωση των συναδελφων.Μηπως θαπρεπε αναλογιζομενοι γιατι διεκδικουμε τα πρωτεια της διαφθορας να παψουμε να κοιταμε αναμεσα μας και να δουμε ψηλα τον αληθινο ενοχο το ΚΡΑΤΟΣ που πετωντας που και που κανενα κοκκαλο και οπου λαχει κανει τα σκυλια να τρωγονται αναμεταξυ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή