Τρίτη 15 Απριλίου 2014

ΜΠΕΖΑΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΚΕΝΩΝ

HEALTH DAILY
Μετά τη διαθεσιμότητα

Με την πρόσληψη 416 ειδικευμένων ιατρών ΕΣΥ που έχουν ήδη εγκριθεί για το 2013, αλλά και με τοποθέτηση επικουρικών ιατρών, θα αντιμετωπισθούν τα πιθανά κενά σε γιατρούς μετά τη διαθεσιμότητα, όπως εξήγησε την Παρασκευή ο Υφυπουργός Υγείας Avτώνης Μπέζας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση βουλευτή σχετικά με την κινητικότητα και διαθεσιμότητα εργαζομένων σε δομές του ΕΣΥ. Ο κ. Μπέζας ανέφερε ότι τα κενά που παρατηρούνται σε ορισμένα νοσοκομεία, ως αποτέλεσμα τns διαθεσιμότητας, θα αντιμετωπίζονται είτε με προσωρινές εσωτερικές μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ Δομών Υγείας τns ίδιας υγειονομικής περιφέρειας, είτε με προσωρινή παραπομπή για εξετάσει ς σε άλλα πληρέστερα Νοσοκομεία και με επαναπρογραμματισμό των χειρουργείων. Αναφερόμενος στο θέμα τnς μεταφοράς βιολογικού υλικού και αίματος ο κ. Μπέζας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ως npos τη διαχείριση των αναγκών (κίνηση ασθενών, παραγώγων αίματος και υλικού, φύλαξη νοσοκομείων) αλλά και την παροχή υπηρεσιών υγείας στα νοσοκομεία, θέλω να διαβεβαιώσω ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος επιχειρησιακός σχεδιασμός και προγραμματισμός από το Υπουργείο Υγείας και είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε πιθανά προβλήματα που θα παρουσιαστούν. Ειδικά για το διάστημα Tns διαθεσιμότητας έχει συγκροτηθεί Συντονιστικό Όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπου του ΕΚΑΒ, των ΔΥΠΕ και του ΕΚΕΠΥ». 

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Υγείας, οι κατηγορίες διαθεσιμότητας στην παρούσα φάση είναι: 1. Των οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων των νοσοκομείων του ΕΣΥ που μετατάσσονται στο ΕΚΑΒ ως πληρώματα ασθενοφόρων, σε οργανικές θέσεις που θα συσταθούν στις ίδιες όμως δομές και ηεριοχές όπου εργάζονται. 2. Των φυλάκων - νυχτοφυλάκων των νοσοκομείων του ΕΣΥ που μετατάσσονται σε κενές ή συνιστώμενες Θέσεις του κλάδου Βοηθών Υγειονομικού Προσωπικού στα ίδια νοσοκομεία που υπηρετούν.

3. Του ιατρικού - οδοντιατρικού προσωπικού από τα πρώην νοσοκομεία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που είχε μεταταχθεί το 2011 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ που μετατάσσονται με την ίδια εργασιακή σχέση σε οργανικές Θέσεΐς ΠΕ ιατρών - οδοντιάτρων ηλήρους και αποκλειστικής αηασχόλησης στον ίδιο φορέα που υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου