Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΣΙΠΑΑ-ΠΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 


Αθήνα, 17/9/2015 

Αρ. Πρωτ.: 28/2015 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι,

Παρόλο που οι ιατροί ΠΑΑ του ΠΕΔΥ, οι οποίοι έχουν κλείσει ιατρεία, έπρεπε να λαμβάνουν τις αποδοχές που προβλέπει ο Νόμος, οι ΔΥΠΕ συνεχίζουν να μην εφαρμόζουν σωστά το νόμο. Με τις ενέργειες μελών του ΔΣ κατορθώσαμε να πείσουμε την 6η ΔΥΠΕ να υιοθετήσει την άποψή μας και να εφαρμόσει ορθά το νόμο. Όμως οι υπόλοιπες ΔΥΠΕ, και κυρίως της Αθήνας, είχαν υιοθετήσει από επιφυλακτική έως αρνητική στάση.

Τις τελευταίες ημέρες πετύχαμε αποτελέσματα επίπονων και μακροχρόνιων προσπαθειών. Παρακάτω ενημερώνουμε για το χρονικό των ενεργειών των τελευταίων ημερών προκειμένου να απαντήσουμε στην προσπάθεια παραπλάνησης και καπήλευσης αποτελεσμάτων μας από εκείνους, που μας χαρακτήριζαν διασπαστές, 5η φάλαγγα και παράνομο σωματείο.

Με τη λήξη της εθνικής διαπραγμάτευσης και του δημοψηφίσματος, το Δ.Σ. του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ ανακοίνωσε σειρά νομικών ενεργειών, οι οποίες είχαν δρομολογηθεί όλο το προηγούμενο διάστημα παράλληλα με σειρά επαφών.

Την Τρίτη 8/9 αντιπροσωπεία του Δ.Σ. ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ είχε συνάντηση με τον Υπηρεσιακό Υπουργό κ. Δημόπουλο παρουσία και του Διοικητού της 2ης ΔΥΠΕ κ. Καρβούνη, ο οποίος έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για την επίλυση του θέματος μας, προκειμένου να ενημερώσει τον Υπουργό για τα χρονίζοντα προβλήματα , με κύριο αίτημα την εξάλειψη της κατάφωρης αδικίας, που υφιστάμεθα και την προώθηση της μισθολογικής μας αποκατάστασης. Με πλήρες νομικό οπλοστάσιο και συζητώντας με τους υπηρεσιακούς παράγοντες κατορθώσαμε να μεταφέρουμε τη δίκαιη αγανάκτηση μας στον Υπουργό. Εκτός από το Υπόμνημα (Αρ. Πρ. 5493/ 9-9-2015) με τα αιτήματα μας καταθέσαμε την σχετική νομολογία και το σκεπτικό που ακολουθήθηκε για την μισθολογική εξίσωση των συναδέλφων της 6ης ΔΥΠΕ προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. 

Τις επόμενες ημέρες οι προσπάθειες συνεχίστηκαν στις κεντρικές ΔΥΠΕ (1η και 2η) όπου αντιπροσωπείες του ΔΣ πίεζαν συνεχώς και ζητούσαν διαβεβαιώσεις για εφαρμογή του Νόμου ανακοινώνοντας και την απόφαση για προσφυγή σε νομικά μέσα για το σκοπό μας. 

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω ενεργειών φτάνουμε την Παρασκευή 11/9 στην υποβολή νέων υπομνημάτων για την ενημερωτική παραβίαση των νομικών θεμάτων που αφορούν τους ιατρούς οδοντίατρους ΠΑΑ ΠΕΔΥ στο Γραφείο του Υπουργού(Αρ. Πρ. 5530/ 11-9-2015), στη Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων και Δ/κης (Αρ. Πρ. 5530/ 11-9-2015), και το Γενικό Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών (Αρ. Πρ. 1546/ 11-9-2015). Ο Γενικός Διευθυντής εκδίδει οδηγία με (Αρ. Πρωτ. 1546 δις/11-9-2015) (απάντηση στο Υπόμνημά μας με τον ίδιο Αρ. Πρωτ. ) για την «επιτέλους» ορθή εφαρμογή του Αρθρου 25 του Νόμου 4238/2014, την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων από τις οποίες θα προκύπτει η κατάταξη των ιατρών σε βαθμό, ο πλεονάζων χρόνος στο βαθμό και τα έτη προϋπηρεσίας εκάστου καθώς και για την άμεση ολοκλήρωση της μισθολογικής μας εξίσωσης εντός του έτους ώστε οι δημοσιονομικές επιπτώσεις να μη μεταφερθούν στο επόμενο.

Η ανωτέρω απευθύνεται στους Διοικητές όλων των ΥΠΕ και κοινοποιείται στον ΠΑΣΠΑΑ ΠΕΔΥ. 

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ , το Σάββατο 12 Σεπτέμβρη, στην Αθήνα αναφερθήκαμε εκτενώς στις οδηγίες του Υπουργείου και δεσμευθήκαμε στην αταλάντευτη βούληση μας να πιέσουμε μέχρι την οριστική επίλυση του θέματος σε όλες τις ΔΥΠΕ.

Τη Δευτέρα 14/9 το Δελτίο Τύπου του Γραφείου του Υπουργού Υγείας επισφραγίζει την πολιτική βούληση να επιλυθεί το θέμα μας.

Από την πλευρά μας πλέον πιέζουμε για χρονοδιάγραμμα εκ μέρους του Υπουργείου και των ΔΥΠΕ των απαιτούμενων ενεργειών προκειμένου να μη μείνουν στα χαρτιά οι αποφάσεις.

Συνάδελφοι, η κατάσταση δεν είναι απλή και εύκολη. Το Δ.Σ. ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ δεν θα πανηγυρίσει τα αυτονόητα μαζί με τους συναδέλφους εκείνους, οι οποίοι προσπάθησαν χωρίς επιτυχία να εκπροσωπήσουν ιατρούς πολλών ταχυτήτων στο ΠΕΔΥ και που παλεύουν να εμφανιστούν αξιόπιστοι προς τους ΠΑΑ ιατρούς γιατί βλέπουν ότι είναι η μόνη μελλοντική εργασιακή επιλογή για το ΠΕΔΥ. 

Με την ταυτόχρονη κατάθεση από μέρους των μελών μας και όποιων ΠΑΑ ιατρών επιθυμούν, αγωγών ελπίζουμε στην συντονισμένη ταχεία πολιτική και διοικητική επίλυση της διαφοράς. 

Ο νομικός που επέλεξε το ΔΣ ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ , γνωστοποίησε ότι σε περίπτωση που δοθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου διοικητική λύση για το θέμα του χρονοεπιδόματος θα παραιτηθεί της επί της εξ’ αυτού μισθολογικής διαφοράς αμοιβής του.

Αγωνιζόμαστε για την θετική έκβαση της υπόθεσης. 

Συνάδελφοι γρηγορείτε. Σας καλούμε στην Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση, που θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Οκτωβρίου και ώρα 11:30πμ στο Ξενοδοχείο Divani Zafolia ,Λεωφόρο Αλεξάνδρας 87. 

Θεωρούμε πως με τις τελευταίες εξελίξεις αποδείχθηκε η ορθή στρατηγική του Σωματείου και χρειάζεται η στήριξη και η παρουσία σας. 

Να είμαστε όλοι εκεί!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΑΣΙΠΑΑ ΠΕΔΥ.

Ο Πρόεδρος                                  Η Γενική Γραμματέας 

Παναγιώτου Αθανάσιος                    Δανδάλη Ροδάνθη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου