Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. Καταγγελία σχετικά με ανάρτηση για τα εμβόλια

Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

Εκ του θεσμικού ρόλου της Ένωσής μας, και του κοινού σκοπού μας που συνίσταται στη διασφάλιση του βέλτιστου επιπέδου υγείας του πληθυσμού της χώρας, σας κοινοποιούμε την κάτωθι ανώνυμη επιστολή η οποία αναρτήθηκε στα site


Η εν λόγω ανάρτηση πλήττει την εθνική προσπάθεια της Επιτροπής Εμβολιασμού για την ενημέρωση των γονέων ως προς τα οφέλη και την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. Επιπρόσθετα η συγκεκριμένη ανώνυμη επιστολή συνθλίβει το όλο σύστημα υγείας, παρουσιάζοντας αυτό ως απόλυτα εξαγοραζόμενο και αδιάφορο για την υγεία των Ελλήνων, αδικώντας κατάφορα την προσπάθεια του προσωπικού των κρατικών νοσοκομείων, όταν όλοι γνωρίζουμε καλώς ότι το εμπλεκόμενο προσωπικό ξεπερνά πολύ συχνά κάθε βιολογικό όριο προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του. Προσβάλει και συκοφαντεί με επαχθή τρόπο τον Ελευθεροεπαγγελματία Παιδίατρο και το λειτούργημά του, αποδίδοντάς του ιδιότητα απατεώνα του κοινού ποινικού δικαίου και υπονομεύει το αίσθημα εμπιστοσύνης των γονιών προς τους Παιδιάτρους, λειτουργούς υγείας, και τους εμβολιασμούς. Τέλος η πιο κάτω «ιστορία» βρίθει επιστημονικών ανακριβειών, σωρεύοντας και προσωποποιώντας στο αναφερόμενο σε αυτή κοριτσάκι μια ραγδαία επιδείνωση της υγείας, την οποία αποδίδει στο εμβόλιο που αυτό έκανε και στο «σαθρό» κατά την ανάρτηση σύστημα υγείας. Η ανώνυμη ανάρτηση, η οποία αναρτήθηκε την 10 και 11/9/2015 έχει ως εξής:

Μια συνέντευξη που κανείς ποτέ δεν έδειξε

Αυτή η εκπληκτική λογοκριμένη συνέντευξη διενεργήθηκε από τον ιατρικό ιστορικό Edward Shorterγια την δημόσια τηλεόραση WGBH (Βοστώνη) και Blackwell Science κόπηκε από την The Health Century λόγω της τεράστιας ευθύνη της

-η παραδοχή ότι τα εμβόλια της φαρμακευτικής εταιρείας Merck έχει παραδοσιακά ενχύσει ιούς του καρκίνου (SV40 και άλλους) σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.Αυτό το τομέας αυτός που έχουμε εμπιστοσύνη, ψεύδεται: Η CIA, Hollywood & Βιοτρομοκρατία, παράγονται και διανέμονται ελεύθερα στους καταναλωτές
Ο ειδικός της υγείας, ο Δρ Leonard Horowitz, χαρακτηρίζει ως κορυφαίο ειδικό των εμβολίων στον κόσμο, τον Δρ Maurice Hilleman, που εξηγεί γιατί τα εμβολία της Merck εξάπλωνουν το AIDS, την λευχαιμία και άλλες φρικιαστικές πληγές σε όλο τον κόσμο.
Για να μάθετε πως αρρωσταίνουν τα παιδιά από καρκίνο θα ήθελα να προσέξετε αυτό που θα σας πώ (Τα πρόσωπα είναι φανταστικά).
– Ένα απόγευμα παίρνουν οι γονείς την ΜΑΙΡΟΥΛΑ (4 ετών) και την πηγαίνουν στον (στην) παιδίατρο για ένα συνηθισμένο εμβόλιο (MMR ας πούμε). Αφού εμβολιάσθηκε η μικρή έφυγαν και πήγαν σπίτι τους. Μετά από 3 περίπου μήνες η Μαιρούλα αρχισε να έχει τα πρωινά για κανα 5λεπτο τάση για εμετό. Επίσης χωρίς ιδιαίτερη αιτία η Μαιρούλα έπεφτε συνεχώς και χτυπούσε. Ανησύχησαν οι γονείς και πήγαν πάλι την Μαιρούλα στον (στην) παιδίατρο. Μόλις είδε την Μαιρούλα ο(η) παιδίατρος είπε στους γονείς να πάνε στα νοσοκομεία παίδων της Αθήνας και θα ειδοποιήσει να τους περιμένει νευρολόγος. Ανήσυχοι οι γονείς ρώτησαν τι συμβαίνει, οπότε ο(η) παιδίατρος τους απάντησε: Λόγο του εμβολίου που έκανε η Μαιρούλα πιθανώς να έχει δημιουργηθεί κύστη με υγρό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Οι γονείς σάστισαν.
– Πήραν την Μαιρούλα και την πήγαν στο νοσοκομείο ΠΑΙΔΩΝ όπου τους περίμενε νευρολόγος. Μόλις εξέτασε ο νευρολόγος την Μαιρούλα έδωσε εντολή για μαγνητική στο κεφάλι. Οι γονείς τρελάθηκαν και είπαν στον νευρολόγο αυτά που τους είπε ο(η) παιδίατρος.
Τότε κυνικά ο νευρολόγος τους είπε ότι μάλλον το υγρό έχει γίνει όγκος. Αμέσως η μητέρα ρώτησε τον γιατρό: Αφού τα εμβόλια δημιουργούν τέτοια προβλήματα γιατί οι γιατροί δεν ενημερώνουν τον κόσμο; Η απάντηση του νευρολόγου ήταν η εξής: Εγώ δεν εμβολιάζω τα παιδιά μου αλλά ποιός μπορεί να τα βάλει με τις φαρμακοβιομηχανίες από την στιγμή που καταφέρνουν να εγκρίνει ο ΕΟΦ τα δηλητηριά τους; Ξαναρωτάει η μητέρα:Πως γίνεται να μην εμβολιάσω το παιδί μου και να το δεχτούν στο σχολείο; Απαντάει ο γιατρός: Μπορείς να πληρώσεις τον γιατρό να υπογράψει ότι έκανε το εμβόλιο το παιδί σου και να μην το κάνει. Οι γονείς ξέσπασαν σε λυγμούς.
– Έγινε τελικά η μαγνητική και βρέθηκε ότι η μικρή Μαιρούλα είχε έναν όγκο 5 εκατοστά στο πίσω μέρος του κεφαλιού εξαιτίας ενός εμβολίου. Αμέσως ξεκίνησε η διαδικασία για χειρουργείο. Εννοείτε ότι έπεσε και το σχετικό φακελάκι περί τα 3000 ΕΥΡΩ στον νευροχειρούργο.
Μέχρι εδώ είναι το πρώτο μέρος της επιχείρησης. Τα κρούσματα λευχαιμιών και όγκων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εισαγωγή στην αγορά των νέων εμβολίων από το 2005 και μετά.
Για προσεξτε το 2ο μέρος της επιχείρησης:
– Μετά από 10ήμερη παραμονή στην νευροχειρουργική η Μαιρούλα μεταφέρεται στο πολυδιαφημισμένο νέο ογκολογικό νοσοκομείο ΜΑΡΙΑΝΑ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΠΙΔΑ. Στο μεταξύ βγήκε και η ιστολογική εξέταση και βρέθηκε ότι η Μαιρούλα είχε κακοήθη όγκο. Αφού μπήκε στο δωμάτιο η Μαιρούλα ήρθε ο(η) ογκολόγος ιατρός και είπε στους γονείς ότι το παιδί τους για να έχει καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να φέρουν ένα φάρμακο (EDOXAN) από τις ΗΠΑ διότι το EDOXAN εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ προέρχεται από Ινδία και Πακιστάν. Έντρομοι οι γονείς ρώτησαν γιατί συμβαίνει αυτό. Ο(Η) ογκολόγος απάντησε:Διότι το υπουργείο υγείας έδωσε εντολή να προμηθευόμαστε τα πιο φθηνά φάρμακα που έχουν έγκριση από τον ΕΟΦ. Όμως επειδή τα φάρμακα αυτά έχουν πολλά προσθετικά (έκδοχα) έχουν και περισσότερες παρενέργειες και δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Έτσι οι γονείς ξεκίνησαν έναν αγώνα να φέρουν EDOXAN από τις ΗΠΑ. Φυσικά σχεδόν πούλησαν το μισό τους σπίτι.
– Έτσι ξεκίνησαν οι χημειοθεραπείες της Μαιρούλας. Εκτός από το ΕΝΤΟΞΑΝ η Μαιρούλα έπαιρνε ΟΓΚΟΒΙΝ, ΚΑΡΜΠΟΠΛΑΤΙΝΑ, ΒΕΠΕΣΙΝΤ σε διάφορες δόσεις και σχήματα. Οι θεραπείες που έκανε η Μαιρούλα ήταν 4ήμερες και κοστίζουν 5000 ευρώ για το ταμείο περίπου (η μία 4ήμερη).
Εδώ ξεκινάει το τρίτο μέρος της επιχείρησης. Πριν προχωρήσω θα δώσω μερικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καρκίνου. Για να καταπολεμηθεί η νόσος πρέπει να πέφτουν τα αιματολογικά και όχι να είναι φυσιολογικά, δηλαδή να πέφτουν σε επίπεδα που το παιδί να χρειάζεται μετάγγιση. Επομένως η αιμοσφαιρίνη να πέφτει κάτω από 8 και τα αιμοπετάλια κάτω από 20000. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση με τα αιμοπετάλια το παιδί κινδυνεύει με εγκεφαλική αιμορραγία αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με μετάγγιση.
– Η θεραπεία της Μαιρούλας πήγαινε καλά. Σε κάθε θεραπεία τα αιματολογικά έπεφταν όλο και πιο πολύ οπότε χρειάζονταν μετάγγιση. Εδώ αρχίζει και το πρόβλημα. Τα αιμοπετάλια της μετάγγισης έχουν όριο ζωής από 1 μέρα εως 5 μέρες ανάλογα από το πόσο είναι αποθηκευμένα όμως αυτό πως μπορούν να το ξέρουν οι γονείς; Οι γιατροί και οι νοσοκόμοι δεν μιλάνε αρκετά αν δεν πέσουν τα ανάλογα φακελάκια. Έτσι η Μαιρούλα έβαλε αιμοπετάλια αλλά ήταν για 2 ημέρες και το παιδί είχε πάθει από τις θεραπείες μυελική υποπλασία δηλαδή δεν παρήγαγε αιμοπετάλια ο μυελός. Οι γονείς νόμιζαν ότι όπως τις άλλες φορές έβαλε το παιδί τους αιμοπετάλια για 5 ημέρες. Την Τρίτη ημέρα το βράδυ το παιδί είδε ένα εφιάλτη πιέστηκε και επειδή δεν είχε αρκετά αιμοπετάλια έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία. Το παιδί ενώ πήγαινε καλά στην θεραπεία τελικά πέθανε.

Επειδή είναι καθήκον όλων μας να συνδράμουμε στην προσπάθεια για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας μέσω της εμβολιαστικής εκστρατείας.

Επειδή η ανωτέρω αναρτημένη «ιστορία» είναι προϊόν μυθοπλασίας και συγκέντρωσης ανακριβών και μη επιστημονικών στοιχείων.

Επειδή η προσπάθεια του συντάκτη επικεντρώνεται στην αποσάθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Επειδή αδικούνται οι συνάδελφοι, οι οποίοι γνωρίζουμε καλώς ότι η προσπάθειά τους ακόμα και στις παρούσες συνθήκες, συχνά υπερβαίνει κάθε όριο προσφοράς, αποδίδοντας σε αυτούς τα χείριστα ανθρωπιστικά και επιστημονικά χαρακτηριστικά.

Επειδή η ανωτέρω «ιστορία» αποτελεί ad hoc περίπτωση του αδικήματος του άρθρου 191 του ΠΚ καθώς συνιστά διασπορά ψευδών ειδήσεων ή φημών, ικανών να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες.

Επειδή ουδόλως πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στα θέμα της προστασίας της υγεία.

Επειδή είστε θεσμικά αρμόδιοι για να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη ψευδή και ανυπόστατη «ιστορία».

Για όλους αυτούς τους λόγους

σας καλούμε ώστε να αναλάβετε άμεσα την πρωτοβουλία διαλεύκανσης της περίπτωσης της ανωνύμου αναρτήσεως, αποδίδοντας τις εκ του νόμου συνέπειες σε όποιον ευθύνεται. Αποδώσετε δε ευθύνες σε κάθε περίπτωση επίσης, στα site που αναμεταδίδουν τις ψευδείς αυτές πληροφορίες, καθόσον όφειλαν να τηρήσουν τις εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες επιβεβαίωσης, προ της δημοσιοποίησης του ανωτέρω κειμένου.

Η Ένωση είναι στη διάθεσή σας προκειμένου να συνδράμουμε προς το σκοπό αυτό.

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Κ. Νταλούκας Δ. Φούσκας

1 σχόλιο:

  1. Ότι και να πουν οι γιατροί, ότι και να κάνει η δικαιοσύνη αυτοί, που χάφτουν τέτοιες τερατολογίες είναι δεδομένοι. Μιά μερίδα του κόσμου έχει εθιστεί σ΄αυτά. Κάθε μέρα τα κανάλια της πλάκας μεταδίδουν "εκπομπές" και διαφημίσεις για νεφελήμ, βρηλ, θεραπευτικά βραχιολάκια, νερό με όζον, αλόη, κολλαγόνο, μυστικά όπλα των αρχαίων, αεροψεκασμούς και ότι κατεβάσει η κούτρα του κάθα βλαμμένου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή