Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Διοικητές Νοσοκομείων: Τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση!

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε ένα διαφορετικό μοτίβο, πλήρως «ακομματικοποιημένο » θα αναγκαστεί να πατήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να διορίσει νέους διοικητές στα νοσοκομεία.

Παρότι η αλλαγή των προσώπων δεν είναι μέσα στα προαπαιτούμενα, πηγές τουHealthReport.gr αναφέρουν πως με βάση τους σχεδιασμούς αλλά και τις …οδηγίες των δανειστών, η υπόθεση «διοικητές νοσοκομείων» αναμένεται να κλείσει εντός του 2015.

Ειδικότερα, τον επόμενο έναν μήνα αναμένεται να καλυφθούν οι κενές θέσειςδιοικητών στα νοσοκομεία, καθώς αρκετοί διοικητές παραιτήθηκαν και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ (διαβάστε ΕΔΩ για τα «ακέφαλα» νοσοκομεία).

Αμέσως μετά πρόκειται να συνταχθούν τα κριτήρια της προκήρυξης των θέσεωνόλων των διοικητών των νοσοκομείων της χώρας.
Η προκήρυξη-διαγωνισμός θα πρέπει να έχει πλήρως αξιοκρατικά κριτήρια με βάση τις απαιτήσεις των δανειστών αλλά και με βάση τη συμφωνία που προβλέπει«ακομματικοποίηση» της δημόσιας διοίκησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η ηγεσία του υπουργείου υγείας μάλιστα θα πρέπει να δώσουν τα κριτήρια της προκήρυξης στους δανειστές για να δώσουν τοπράσινο φως.

Ήταν άλλωστε ένα από τα αγκάθια στις συνομιλίες των δύο πλευρών και το προηγούμενο διάστημα γι αυτό και είχε μπλοκάρει η διαδικασία ακόμη και της τρίμηνης τοποθέτησης προσώπων στα νοσοκομεία.

Ήδη πάντως πολλά στελέχη της αγοράς Υγείας προσπαθούν να ενημερωθούν για το τι θα προβλέπει η προκήρυξη καθώς και τα προσόντα που θα απαιτούνται.

1 σχόλιο:

  1. Τι θα κάνει. Μα η απάντηση είναι απλή. 'Ο,τι έκαναν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Θα διορίσει τους δικούς της άεργους κομματικούς κηφήνες με αξιοκρατικά κριτήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή