Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Εμβληματική μεταρρύθμιση στην Υγεία

Health view.gr


Μεταρρύθμιση του Εθνικού Συστήματος Πρόνοιας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Στόχος, είπε, να να δημιουργήσουμε μια μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας. « Μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος μίλησε για το « κρίσιμο θέμα της στήριξης του κοινωνικού κράτους σε όλες του τις πτυχές», θέτοντας στην 1η θέση την Υγεία. 

«Στην υγεία πρέπει να λειτουργήσουμε οργανωμένα και γρήγορα ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της αναβάθμισης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δήλωσε και πρόσθεσε: «πρέπει να βάλουμε ως μεγάλο στόχο τη δημιουργία ενός Εθνικού Συστήματος Πρόνοιας και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που μπορεί να αποτελέσει μια μεταρρύθμιση ιστορικής σημασίας. Μια μεταρρύθμιση εμβληματική για την ελληνική κοινωνία». 

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαφθοράς και της διαπλοκής. «Να σπάσουμε το απόστημα. Να μπορέσουμε να κάνουμε τομές και ρήξεις με αυτό που και προεκλογικά ονομάσαμε παλιό πολιτικό σύστημα, φθαρμένο πολιτικό σύστημα, που κρατά τις δυνατότητες της χώρας και του ελληνικού λαού καθηλωμένες όλα αυτά τα χρόνια», είπε. 

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός συμβουλίου «που θα συστήσουμε άμεσα, του Κυβερνητικού Συμβουλίου Κοινωνικής Πολιτικής στο οποίο θα συμμετέχουν τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας και θα έχει κύριο στόχο το συντονισμό των πολιτικών για την στήριξη της εργασίας και του κοινωνικού κράτους».

1 σχόλιο:

  1. Μεταρρύθμιση και μάλιστα εμβληματική, χωρίς λεφτά; Αλλοίμονο από τους γιατρούς και τους ασθενείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή