Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Δ. Γιαννακόπουλος: Μόνη διέξοδος η εγχώρια παραγωγή φαρμάκου

«Η ώρα των σημαντικών αποφάσεων έχει φτάσει. Παρά το ασφυκτικό πλαίσιο, το οποίο διαμορφώνει το τρίτο μνημόνιο, είναι θέμα πολιτικής βούλησης να διασφαλιστεί η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η δυνατότητα πρόσβασης των ασθενών σε κάθε απαραίτητη θεραπεία, η διασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης και η επάρκεια της φαρμακευτικής αγοράς, καθώς και η ανάπτυξη του εγχώριου παραγωγικού ιστού και η ενίσχυση της απασχόλησης».
Αυτό εξηγεί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News» ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αντιπρόεδρος και αν. διευθύνων σύμβουλος της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε, και μιλά για όλα όσα θα πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση, για τη στήριξη της εγχώριας παραγωγής φαρμάκου:

Πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση τους τελευταίους μήνες;
Οι τελευταίοι μήνες χαρακτηρίστηκαν από πυκνότητα πολιτικών γεγονότων, ξεκινώντας από την εκλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων στις 25 Ιανουαρίου και τις προσδοκίες που δημιούργησε για τερματισμό της καταστροφικής λιτότητας των μνημονίων. Ακολούθησε το δημοψήφισμα, που φάνταζε ως μία ιστορική στιγμή για τον ελληνικό λαό να διατρανώσει την αντίθεσή του στις μνημονιακές πολιτικές. Δυστυχώς, το ηχηρό «όχι» των Ελλήνων δεν εμπόδισε την έλευση ενός ακόμα σκληρού μνημονίου, υπό το μανδύα της νέας συμφωνίας με τους όρους των δανειστών. Η πρόσφατη προσφυγή στις κάλπες και η συγκρότηση της νέας κυβέρνησης δεν αφήνει άλλα περιθώρια, καθώς το διακύβευμα όσον αφορά στην Υγεία και ειδικότερα στην πολιτική φαρμάκου είναι ένα: φαρμακευτική περίθαλψη για τον ελληνικό λαό στηριγμένη στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκου ή πλήρης εξάρτηση από τις ξένες πολυεθνικές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, τόσο για την εθνική οικονομία και την ανάπτυξη όσο και για την ίδια την υγεία των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου