Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Νέος υπουργός Υγείας Α.Ξανθός.Ποιοι ‘έφαγαν’ τον ΚουρουμπλήΤης Νικολέτας Ντάμπου 

Τα σενάρια για το ποιος θα καθίσει στην θέση του υπουργού Υγείας μετά την ανακοίνωση των εκλογών της 20 Σεπτεμβρίου 2015 ήθελαν πρώτον σε επιλογή τον πρώην υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και ακολουθούσαν ο Υπηρεσιακό υπουργό Υγείας κ. Θάνο Δημόπουλο και του κ. Ιωάννη Μπασκόζου .

Το όνομα του κ . Άνδρεα Ξανθού δεν είχε διαρρεύσει νωρίς πριν τις εκλογές αλλά την δεύτερη μέρα τον εκλογών την Τρίτη όπου γινόντουσαν έντονες συζητήσεις στο Μαξίμου . Ποιος όμως δεν ήθελε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Υγείας , αφού ήταν προσωπική επιλογή του Πρωθυπουργού ; 

Με δεδομένο ότι οι προσπάθειες του ήταν πολλές για να προωθήσει τα γεμάτα που κλυδωνίζουν τον χώρο της Υγείας και είχε να υλοποιήσει τα θέματα που είχε ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του LIFE2DAY , τον πρώην υπουργό Υγείας τον ΄΄ έφαγαν ΄΄ μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνέβαλαν και κάποια στελέχη που βρίσκονταν σε θέσεις ” κλειδιά ” στο Υπουργείο Υγείας , οι οποίοι δεν ήθελαν τον κ. Κουρουμπλή και στήριξαν τον κ. Άνδρεα Ξάνθο , επηρεάζοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα . 

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός ως νοσοκομειακός γιατρός μικροβιολόγος είναι γνωστής των προβλημάτων των δημόσιων νοσοκομείων και των προβλημάτων του χώρου της υγείας, του ΕΣΥ και πρόνοιας και ικανός να αντεπεξέλθει στη θέση του Υπουργού Υγείας . Εκλέχτηκε πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Ιούνιο του 2012. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου. Διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ρεθύμνου του ΣΥΝ και μέλος της ΚΠΕ. Συμμετείχε στις Νομαρχιακές εκλογές του 2006 με την Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών και στις βουλευτικές εκλογές του 2009 ως υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ. Tον Οκτώβριο του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στο νομό Ρεθύμνου με τον συνδιασμό Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Γεώργιο Σταθάκη. 

Την θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας αναλαμβάνει ο κ. Παύλος Πολάκης ο οποίος είναι Χειρουργός – Εντατικολόγος και Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του «Πειραϊκού Θεραπευτηρίου». Πρώην μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής και μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ. Ως ειδικευόμενος και εξειδικευμένος υπήρξε πολλές φορές εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ και του Γενικού Συμβουλίου της ΟΕΝΓΕ. Η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει το πρωί της Τετάρτης στις 10.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου