Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Στην εξόντωση ασθενών&παρόχων Υγείας οδηγεί το 3ομνημόνιο


Στην εξόντωση ασθενών&παρόχων Υγείας οδηγεί το 3ομνημόνιοΣτην εξόντωση των ασθενών και των παρόχων υγείας, θα οδηγήσει η εισπρακτική πολιτική του 3ου μνημονίου σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος – πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας – Κυβέρνηση 9.6.14 και Βουλευτής ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ στη Νικολέτα Ντάμπου και το LIFE2DAY.GR. 


H συνταγογράφηση με βάση αποκλειστικά τη δραστική ουσία, η νέα πολιτική στις τιμές των γενοσήμων, η διατήρηση του μέτρου των claw back για μια ακόμη τριετία, η αύξηση του ΦΠΑ στα νοσήλια από το 13% στο 23% και στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, είναι μία εισπρακτική λογική του τρίτου μνημονίου που αναπόφευκτα θα επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις και στον τομέα της υγείας, τόνισε ο κ. Γρηγοράκος.

 Για την μείωση των δημοσίων δαπανών ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Υγείας – Κυβέρνηση 9.6.14 ανέφερε ότι «Η μείωση των δημοσίων δαπανών για την υγεία που υπολογίζεται να κλείσουν στο 4% του ΑΕΠ για το 2015 επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στον τομέα της υγείας οδηγώντας τους χρήστες των υπηρεσιών σε επιπλέον δαπάνες αλλά και στην αδυναμία πρόσβαση σε αυτές. 

‘’ ‘’ Ταυτόχρονα θα ωθήσει τους δημόσιους και τους ιδιωτικούς παρόχους υγείας στην οικονομική καταστροφή. Γι’ αυτό χρειάζεται μια εθνική πολιτική υγείας, διακομματικής στήριξης που θα σχεδιάζει τις αναγκαίες διαρθρωτικές ανάγκες, θα προγραμματίσει τη βέλτιστη κατανομή πόρων και θα θέσει στο επίκεντρο την ολοκληρωμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα για όλους τους πολίτες. Προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η εξασφάλιση μιας συμφωνίας όλων των πολιτικών δυνάμεων με στόχο τον σχεδιασμό ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου Υλοποίησης για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ, την λειτουργία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από ισοδύναμα και τη γρήγορη κάλυψη των μεγάλων κενών στο ανθρώπινο δυναμικό.» σημείωσε ο κ. Γρηγοράκος στο LIFE2DAY. 

Tο τελευταίο εξάμηνο, τόνισε ο κ. Γρηγοράκος, ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας έχουν οδηγηθεί όλο και περισσότερο σε μια τροχιά απορρύθμισης. Η λειτουργία τους δοκιμάζεται σε καθημερινή βάση με στοιχειώδεις ανάγκες του πληθυσμού να μην μπορούν να καλυφθούν. Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό αλλά και διοικητικό προσωπικό είναι πρωτοφανείς. Συνεπώς, βασική προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι η αναπλήρωση κενών θέσεων υγειονομικού και διοικητικού προσωπικό. Βασικό μέλημα πρέπει να είναι η εξασφάλιση ομαλής λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων και ιδιαίτερα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που αυτή την περίοδο κινδυνεύουν με άμεσο κλείσιμο. Ενώ, ο Βουλευτής ΛΑΚΩΝΙΑΣ – ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε στο LIFE2DAY.GR ότι η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οφείλει να αποτρέψει την εφαρμογή πολιτικών υγείας που θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία του συστήματος υγείας. 

Αντί να παραμείνει πιστή στην απειρία και τις ιδεοληψίες του παρελθόντος, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να δώσει μάχη για να βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Οφείλει να κάνει άμεσα πράξη τους υπάρχοντες προγραμματισμούς όσον αφορά στην ένταξη στο ΕΣΥ υγειονομικού προσωπικού για το οποίο ήδη από το 2014 έχουν εγκριθεί κονδύλια πρόσληψης. Οφείλει να προχωρήσει επιτέλους όλες τις κρίσεις των γιατρών του ΕΣΥ που εκκρεμούν. Τέλος, υπογράμμισε ο κ. Γρηγοράκος ότι οφείλει να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες γενικούς και οικογενειακούς ιατρούς και τους ιατρούς συναφών ειδικοτήτων (παθολόγοι και παιδίατροι) του δημοσίου και του συμβεβλημένου ιδιωτικού τομέα προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου