Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος: Επισφαλής η λειτουργία του Νοσοκομείου Καλύμνου

Απογυμνωμένο από προσωπικό και εξοπλισμό

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΙΣ στο Νοσοκομείο Καλύμνου 

Κάλυμνος

Απογυμνωμένο ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, βρήκε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, το νοσοκομείο της Καλύμνου.

Αντιπροσωπεία του ΠΙΣ επισκέφθηκε το νοσοκομείο την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και διαπιστώνοντας την κατάσταση χαρακτήρισε επισφαλή τη λειτουργία του, ειδικά λόγω των αυξημένων αναγκών των προσφύγων. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλασταράκος στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου Ι. Σοροκάκη διαπίστωσε ότι η περιορισμένη χρηματοδότηση και ο μειωμένος προϋπολογισμός, δημιουργεί προβλήματα στη περίθαλψη των ασφαλισμένων. 

Η ελλιπής στελέχωση σε νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό είναι εμφανής, ενώ και η έλλειψη νέων μόνιμων γιατρών καθώς και ειδικευομένων, καθιστά επισφαλή τη μελλοντική λειτουργία του νοσοκομείου. 

Τόσο ο κ. Σοροκάκης, όσο και οι επικεφαλής των επιμέρους τμημάτων του νοσοκομείου, τόνισαν την ανάγκη άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού και ανανέωσης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, μέσα και από την ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος.

Τέλος, σε σύσκεψη που έγινε στον Ιατρικό Σύλλογο Καλύμνου εξετάστηκαν προβλήματα σχετικά με την Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και τη Δημόσια Υγεία και τονίστηκε η ανάγκη να επανέλθουν οι γιατροί που έφυγαν από τη δομή του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ), σε προσωποπαγείς θέσεις. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη άμεσης αποπληρωμής όλων των παρόχων υγείας που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. 

health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου