Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Αποκλειστικό:Κλείνει η φαρμακευτική εταιρία TEVA στην Ελλάδα


Αποκλειστικό:Κλείνει η φαρμακευτική εταιρία TEVA στην Ελλάδα

Της Νικολέτας Ντάμπου 

Λουκέτο βάζει η TEVA HELLAS , σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIFE2DAY.GR , μία από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου , η ισραηλινή TEVA κλείνει στην Ελλάδα και αποφασίζει να μην συνεχίσει τις επενδύσεις στην δοκιμαζόμενη από την κρίση πατρίδα μας. 

Η διοίκηση της TEVA κάλεσε σήμερα Τετάρτη όλο το προσωπικό και τους ανακοίνωσε το κλείσιμο της εταιρίας και την απόλυση τους . 

Η TEVA συμπεριλαμβάνεται στις 15 μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες του κόσμου, ενώ κατέχει την ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής και εμπορίας γενοσήμων φαρμάκων. Ιδρύθηκε πριν από 111 χρόνια και σήμερα επιχειρεί σε 120 χώρες του κόσμου με 46.000 εργαζόμενους από τους οποίους 6.000 απασχολούνται στον τομέα του ποιοτικού ελέγχου και της διασφάλισης ποιότητας. 

Παρέχοντας αποτελεσματικά και ποιοτικά φαρμακευτικά προϊόντα και έχοντας ως αιχμή της επιχειρηματικής της δραστηριότητας τα γενόσημα και τα βιο-ομοειδή, υποστηρίζει τα συστήματα υγείας στην αναγκαία απελευθέρωση πόρων, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να αποκτούν πρόσβαση σε δοκιμασμένες θεραπευτικές επιλογές. Αυτή η απελευθέρωση των πόρων καθίσταται πολύ σημαντική για την εισαγωγή και τη δυνατότητα ασφαλιστικής αποζημίωσης, καινοτόμων θεραπειών, που έχουν να προσφέρουν νέα, σημαντικά οφέλη στους ασθενείς, χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων. 

Η TEVA επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπευτικών σκευασμάτων στις κατηγορίες των Νευρολογικών Διαταραχών, των αυτοάνοσων νοσημάτων, της Ογκολογίας και της αντιμετώπισης του Πόνου, ενώ παράλληλα, διαθέτει τη μεγαλύτερη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) γενοσήμων της βιομηχανίας, με περισσότερους από 1000 επιστήμονες. Συνολικά λειτουργούν 17 κέντρα R&D γενοσήμων και 17 πρωτοτύπων, σε όλο τον κόσμο. Το 2011 η TEVA επένδυσε πάνω από 1 δις δολάρια σε προγράμματα R&D, ενώ κατέγραψε $18.3 δις πωλήσεις. Εδώ και δέκα χρόνια η ανάπτυξη των πωλήσεων κατ’ έτος είναι διψήφια.

1 σχόλιο:

  1. Αφου το ισραηλ εγκαταλείπει το πλοίο καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος της ανοησιας που κάνουν οι εργαστηριακοι ιατροί που συνεχίζουν την συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή