Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά 100.000 ευρώ από τον Πολάκη - Σήμερα η μηνυτήρια αναφορά & η αγωγή



Μηνυτήρια Αναφορά και Αγωγή Αποζημίωσης κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, καταθέτει σήμερα Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στις 12:30 το μεσημέρι στο κτίρο 16 των Δικαστηρίων (Σχολή Ευελπίδων) η ΠΟΕΔΗΝ.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά την αποκατάσταση του κύρους της Ομοσπονδίας και του Προέδρου.

Η Ομοσπονδία, διεκδικεί επίσης την επιδίκαση ποσού 100.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί εξ ολοκλήρου στα Νοσοκομεία για αγορά υλικών και επισκευή του Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού τους. Η Μηνυτήρια Αναφορά θα κατατεθεί από το Προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ και τη Νομική Σύμβουλο κυρία Μαρία Τσίπρα.

Onmed.gr

Να θυμίσουμε, ότι η κόντρα ΠΟΕΔΗΝ και Πολάκη υπάρχει εδώ και καιρό, ωστόσο κορυφώθηκε στις αρχές του μήνα, όταν ο Guardian δημοσίευσε ρεπορτάζ με την δραματική εικόνα του ΕΣΥ, και με αφορμή στοιχεία, τα οποία έδωσε στην βρετανική εφημερίδα ο πρόεδρος του Ομοσπονδίας κ. Γιαννάκος. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τότε, προχώρησε σε ένα έντονο υβρεολόγιο κατά του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, με τους επικεφαλής της Ομοσπονδίας, να αποφασίσουν να καταθέσουν αγωγή και μηνυτήρια αναφορά κατά του κ. Πολάκη.

Σχεδόν ταυτόχρονα, είχε αντιδράσει και ο υπουργός Υγείας σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha Radio 989, με αφορμή το δημοσίευμα του Guardian, με τον κ. Ξανθό να χαρακτηρίζει την Ομοσπονδία «αναξιόπιστη συνδικαλιστική γραφειοκρατία που δεν εκπροσωπεί τη συνείδηση και τις αγωνίες των εργαζομένων σήμερα στο σύστημα υγεία».

«Ήταν οι άνθρωποι που συναλλάσσονταν με την εξουσία τα προηγούμενα χρόνια, που έχουν βάλει το χεράκι τους για να υπάρχει ένα πελατειακό σύστημα σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία ευνοιοκρατίας και ημετεροκρατίας και κομματοκρατίας και κατά την άποψή μου είναι μακριά από τις ανάγκες αξιοπρεπούς εκπροσώπησης των εργαζομένων σήμερα στο σύστημα υγείας και θεωρώ απολύτως προβληματικό πως μία ξένη εφημερίδα αυτού του κύρους, να παρουσιάζει μονομερώς αυτές τις απόψεις. Ούτε καν δεν ζήτησαν την άποψη της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης των νοσοκομειακών γιατρών, που είναι αντίθετοι με την κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Ξανθός στις 3 Ιανουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου