Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Δελτίο τύπου ΙΣΠύργου - Ολυμπίας για επεισόδιο βιαιοπραγίας κατά ιατρού

Πύργος 24-01-2017
Α.Π.: 98

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας καταδικάζει απερίφραστα την βιαιοπραγία κατά συναδέλφου στα ΤΕΠ της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου κατά την 23η Ιανουαρίου 2017 και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον πληγέντα συνάδελφο. Ο ιατρός υπέστη άδικη επίθεση ενώ προσπαθούσε να επιτελέσει το καθήκον του εξετάζοντας τραυματία και μάλιστα από οικείους του ίδιου του ασθενούς τον οποίο προσπαθούσε να βοηθήσει! 

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια η δημόσια υγεία νοσεί βαθύτατα, όπως επανειλημμένα ως Σύλλογος έχουμε τονίσει, ως αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης, της έλλειψης ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού αλλά και ως αποτέλεσμα των λοιπών μνημονιακών επιλογών, και των μη αποτελεσματικών επιλογών των κυβερνήσεων των τελευταίων δέκα ετών. Γι΄αυτή την κατάσταση δεν ευθύνονται ούτε οι πολίτες αλλά ούτε και οι λειτουργοί της υγείας, που μέσα από αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να προσφέρουν το καλύτερο στον πάσχοντα συνάνθρωπο με αυταπάρνηση. Ως εκ τούτου οι ιατροί δεν επιτρέπεται να αποτελούν τον εύκολο στόχο για την εκτόνωση της οργής κανενός. 

Επιπλέον εφιστούμε σε όλους την προσοχή ότι ανάλογα περιστατικά δεν θα γίνουν ανεκτά κατά οιονδήποτε τρόπο από τον Ιατρικό Σύλλογο και καλούμε επίσης την Διοίκηση του νοσοκομείου όπως συμβάλλει από τη μεριά της για την προφύλαξη του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού που απασχολείται στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με όποιον τρόπο κρίνει δόκιμο. 

Οι ιατροί είναι στο πλευρό των πολιτών και παλεύουν καθημερινά για να παρέχουν σε αυτούς το μεγαλύτερο των αγαθών, την υγεία. 

Ας είμαστε σύμμαχοι λοιπόν στην διεκδίκηση καλύτερων υπηρεσιών υγείας για όλους, χωρίς να «πυροβολούμε» τους λειτουργούς της υγείας που ουδεμία ευθύνη έχουν για την κατάσταση που επικρατεί σε αυτήν. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Σ.Π.Ο.

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας

Ευάγγελος Παπαγεωργίου Χρήστος Γιαννικούλης

2 σχόλια:

  1. Γιατί "δεν ευθύνονται οι πολίτες"? Για την υποχρηματοδότηση του συστήματος υγείας δεν είναι υπεύθυνη η κυρίαρχη επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, γιά το "πάση θυσία παραμονή στην ευρ.ένωση?" όταν το αποδέχονται ως ψηφοφόροι και ως πολίτες με την συνολική στάση τους, πόσο δίκηο έχουν να διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις της επιλογής τους και να κοπανάνε αυτούς που δεν φταίνε καθόλου (γιατί βέβαια δεν τολμάνε να τα βάλουν με τους πραγματικούς φταίχτες) .Αλλες δύο παρατηρήσεις 1) όταν ο σύλλογος λέει ότι τέτοια περιστατικά "δεν θα γίνουν ανεκτά" τι ακριβώς εννοεί? 2)Μία αγωγή στο νοσοκομείο από τον παθόντα γιατί δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας γιά το προσωπικό θα ήταν μιά καλή αρχή (επίθεση εν ώρα υπηρεσίας,από τρίτους μέσα στον χώρο δουλειάς του παθόντα, όπου παρευρίσκονται "οι τρίτοι" με ευθύνη του νοσοκομείου,μια καλή αποζημίωση είναι εφικτή, ειδικά αν ο σύλλογος στηρίξει τον ιατρο.Εδώ έχουν αποζημιωθεί τουρίστες γιατί τραυματίστηκαν στο μπάνιο του ξενοδοχείου και θεωρήθηκε ότι δεν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα για να μην γλυστρήσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τολμά κάποιος να βιαιοπράγησει κατα δικαστικού,εισαγγελέα,ένστολου,εφοριακού,πολεοδόμου,υπαλλήλου υπουργείου,κτλ,κτλ;;;
    Καταδικάστηκε ποτε κάποιος που βιαιοπράγησε κατα ιατρού η νοσηλευτή;;;;
    Ολα αυτα τα χρονια;;;;
    Τα συμπεράσματα,δικα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή