Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Ξεκίνησε ο μεγάλος «πόλεμος» για την Υγεία κυβέρνησης-ΝΔ! Όλοι οι πρωταγωνιστές

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Στο μέτωπο της Υγείας σκοπεύουν να δώσουν τη μάχη σε πολιτικό επίπεδο κυβέρνηση και ΝΔ τους επόμενους μήνες.

Ήδη ο μεγάλος πόλεμος έχει ξεκινήσει, καθώς η κάθε πλευρά επιδιώκει όπως φαίνεται, πολιτικά οφέλη από την κόντρα αυτή. Και βέβαια ο τομέας της Υγείας δεν επελέγη τυχαία. Ούτε τα πρόσωπα. Η Υγεία είναι το πιο «εύφορο» έδαφος πολιτικά αυτήν την περίοδο.

Άλλωστε πρόκειται για ένα πεδίο που αφορά στην «καθημερινότητα» των πολιτών και έχει άμεσο αντίκτυπο στις πολιτικές τους εντυπώσεις.

Οι πρωταγωνιστές

Ο Πολάκης και οι άλλοι…

Από την πλευρά της κυβερνώσας παράταξης επελέγη– όπως είναι προφανές- ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.
Ο κ.Πολάκης είναι αυτός που σηκώνει και θα σηκώνει το πολιτικό βάρος για την κυβέρνηση για τους επόμενους μήνες, βγαίνοντας με κάθε μέσο «απέναντι» από τη γαλάζια παράταξη.

Ο Παύλος Πολάκης

Στη μάχη αυτή όπως λένε έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, θα κρατηθεί πίσω ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός. Κίνηση που δε γίνεται τυχαία, αλλά πρόκειται για παρασκηνιακή απόφαση του ίδιου του Μεγάρου Μαξίμου, όπως λένε οι ίδιες πηγές του HealthReport.gr.

Ο Ανδρέας Ξανθός

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επί της ουσίας θα βγαίνει μόνος μπροστά στη μάχη αυτή, συνεπικουρούμενος από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα τηρούν την ίδια πολιτική γραμμή περί διαφθοράς στην Υγεία τα προηγούμενα χρόνια κλπ.

Ο ίδιος εξάλλου ο Παύλος Πολάκης όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, ήταν πρόθυμος να σηκώσει τη …σημαία κατά της διαφθοράς, αξιοποιώντας δεόντως το Κρητικό του ταπεραμέντο, αλλά και τη στρατιά των χιλιάδων πιστών του οπαδών.

Στον πόλεμο αυτό με κυρίαρχο στοιχείο την Υγεία, σημαντική συμβολή έχουν και τα social media στα οποία δραστηριοποιούνται ομάδες νέων, που είναι γνώστες της πολιτικής κατάστασης, και οι οποίοι δημιουργούν «κύματα» συμπαράστασης στην κυβέρνηση με τις αναρτήσεις τους επώνυμες ή μη.

Έγκυρες πηγές του HealthReport.gr πάντως αναφέρουν πως η διαφοροποίηση του Παύλου Πολάκη, έχει προκαλέσει και τη διεύρυνση των κακών σχέσεων που είχε με τον Ανδρέα Ξανθό, παρότι και οι δύο επιχειρούν να το διαψεύσουν.

Ανδρεάς Ξανθός και Παύλος Πολάκης

Άλλωστε από την αρχή της συνύπαρξής τους στην οδό Αριστοτέλους, είχαν αρχίσει οι φήμες πως οι δύο άνδρες επειδή ακριβώς έχουν διαφορετική προσέγγιση στα θέματα, δεν είναι και οι πιο… καλοί φίλοι. Βέβαια και οι δύο κατά καιρούς, έχουν δηλώσει ακριβώς το αντίθετο.

Τα «γαλάζια» προγράμματα

Στην άλλη όχθη, στη ΝΔ, φαίνεται ότι τα πράγματα πάνε να στηθούν από την αρχή.
Ως τομεάρχης Υγείας επελέγη από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο βουλευτής (προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ) Βασίλης Οικονόμου.

Ο Βασίλης Οικονόμου

Η επιλογή αυτή ήταν σκόπιμη, λένε στο HealthReport.gr, στελέχη από το «γαλάζιο» στρατόπεδο. Μία επιλογή που σχετίζεται με το γεγονός ότι ο νυν τομεάρχης Υγείας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το αντικείμενο και άρα δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι στο παρελθόν έπραξε διάφορα στην Υγεία.

Βέβαια ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορείται από τα στελέχη της κυβέρνησης, ότι επεδίωκε να απολύσει το 10 με 15% του προσωπικού των νοσοκομείων, με το σύστημα αξιολόγησης που εισήγαγε ως υπουργός. Ίσως για αυτό ο Βασίλης Οικονόμου φάνταζε ως μια άριστη επιλογή.

Από την άλλη όμως η έλλειψη γνώσεων στον τομέα της Υγείας, τον καθιστά ευάλωτο σε διάφορα πισώπλατα …μαχαίρια που εκσφενδονίζονται εντός και εκτός των γραφείων της ΝΔ.
Ήδη άλλωστε όπως είχε αποκαλύψει το HealthReport.gr, στη γαλάζια παράταξη έχουν δημιουργηθεί δύο μπλοκ απόψεων για διάφορα θέματα του τομέα της Υγείας. Διαβάστε ΕΔΩ ένα επεισόδιο από το σίριαλ: «Παρασκήνια: Άγρια πισώπλατα μαχαιρώματα στη ΝΔ για το νέο ΠΕΔΥ!»

Πρόσφατο είναι άλλωστε ένα επεισόδιο όπου ο Βασίλης Οικονόμου διαπληκτίστηκε έντονα με συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ για το θέμα των νοσοκομείων. Αντίστοιχοι διαπληκτισμοί είναι σε εξέλιξη και με άλλα στελέχη του κόμματος τα οποία συμμετέχουν στις ομάδες που έχουν δημιουργηθεί, ώστε να καταρτισθούν τα νέα αναλυτικά προγράμματα της ΝΔ για την Υγεία.

Βέβαια οι κόντρες είχαν ξεκινήσει από την αρχή στον τομέα της Υγείας της ΝΔ. Διαβάστε ΕΔΩ τι έγινε πρόσφατα: «Παρασκήνια: Γκρίνιες στη ΝΔ με τους σκιώδεις υπουργούς Υγείας!»

Από την άλλη στελέχη που είναι γνώστες του τομέα της Υγείας και συμμετέχουν στις ομάδες για τα προγράμματα, είναι έντονα δυσαρεστημένα από τις εξελίξεις στη ΝΔ, όπως έλεγαν πηγές στο HealthReport.gr.
Όσο για την αναπληρώτρια τομεάρχη Κατερίνα Παπακώστα, δε φαίνεται να κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τη συνεργασία της με τον Βασίλη Οικονόμου.

Στη μάχη για την Υγεία όμως πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται ότι θα συνεχίσει να έχει ο πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης. Παρότι πλέον κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί στη γαλάζια παράταξη, λένε πληροφορίες του HealthReport.gr, είναι να αποτελεί πάντα τη «φωνή» της Υγείας όπου αυτό χρειάζεται.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άλλωστε θεωρείται γνώστης των θεμάτων Υγείας, ενώ συχνά πυκνά στοχοποιείται από την κυβερνώσα παράταξη.
Είναι γνωστή εξάλλου η κόντρα του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Λέγεται μάλιστα ότι στο Μέγαρο Μαξίμου περισσότερο θέλουν να ασχοληθούν με τον νυν αντιπρόεδρο της ΝΔ που σηματοδοτεί και το πρόσωπο της γαλάζιας παράταξης, παρά με άλλους πρώην υπουργούς Υγείας όπως ο Βορίδης, ο Αβραμόπουλος, ο Σαλμάς κ.λ.π.

Όπως και να ‘χει ο τομέας της Υγείας τους επόμενους μήνες θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας με εκατέρωθεν βολές για τα όσα έγιναν και δεν έγιναν στο ΕΣΥ, στα φάρμακα, στο προσωπικό, στις προμήθειες και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου