Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Μαξίμου: “‘Πόρτα” στους εργαζόμενους των δημόσιων νοσοκομείων


Με συγκέντρωση μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου θέλησε να «γιορτάσει» τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την εκλογική νίκη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας την ασκούμενη πολιτική στο χώρο και την άρνηση του πρωθυπουργού να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η κινητοποίηση βρέθηκε ωστόσο πολύ γρήγορα αντιμέτωπη με παραταγμένες δυνάμεις της αστυνομίας επί της οδού Λυκείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικροένταση ανάμεσα στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας και τον επικεφαλής των ΥΜΕΤ. Τελικά, επετράπη η είσοδος στο πρωθυπουργικό μέγαρο σε μια 5μελή αντιπροσωπία μετά από λίγη ώρα. Όπως κατήγγειλε όμως ο Μιχάλης Γιαννάκος, πριν καν προλάβουν να διαβούν το κατώφλι του Μεγάλου επιχειρήθηκε η λογοκρισία τους από την Ασφάλεια του κτιρίου.

«Μας ζήτησε η φρουρά του πρωθυπουργού να δει το πανό, να το λογοκρίνει κι αν το εγκρίνει να περάσουμε. Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε στη Χούντα!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

“Οι θλιβερές σκηνές που εκτυλίχθηκαν μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας της ΠΟΕΔΗΝ, εκθέτουν, όχι μόνο τον αρμόδιο Υπουργό, αλλά και τον κ. Αλ. Τσίπρα” σχολιάζει ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας της ΝΔας, εγκαλώντας την κυβέρνηση επίδειξη αυταρχισμού.

Στο μεταξύ, η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ συναντήθηκε τελικά με το Διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου και όχι με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως είχε ζητήσει. Οι εργαζόμενοι αφού επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους, έδειξαν στον κο Βερναρδάκη ένα βίντεο με την κατάσταση που επικρατεί σε ένα δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής. Οι εικόνες προκαλούν σοκ: κατσαρίδες που περιδιαβαίνουν ανενόχλητες σε θαλάμους νοσηλείας και ασθενείς που νοσηλεύονται σε κρεβάτια χωρίς μαξιλαροθήκες.

«Ο κος Τσίπρας δεν είχε δέκα λεπτά χρόνο μέσα σε 1 ½ μήνα να συναντήσει τους εργαζόμενους της Δημόσιας Υγείας. Πεθαίνουν οι Ασθενείς στα ράντζα, στα φορεία (εάν υπάρχουν) και τα κυβερνητικά στελέχη πανηγυρίζουν, αυτοκολακεύονται, περιαυτολογούν για τις πολιτικές που εφαρμόζουν, τα δύο χρόνια που κυβερνάνε» τονίζει ο κος Γιαννάκος, που κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ψεύδεται σ’ ότι αφορά τη χρηματοδότηση και τη στελέχωση του συστήματος.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ, οι δημόσιες δαπάνες υγείας το 2017 όχι μόνο δεν αυξάνονται όπως ισχυρίζεται το Υπουργείο Υγείας, αλλά αντίθετα μειώνονται κατά 200 εκ. ευρώ, από τα 3,9 δις στα 3,7 δις ευρώ. Αντίστοιχα, η επιχορήγηση στα νοσοκομεία για το τρέχον έτος είναι κατά 350 εκατ. ευρώ μικρότερη, ενώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοσηλευτικών ιδρυμάτων παρουσιάζουν αύξηση κατά 1,1 δις ευρώ. Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει, επίσης, ότι φέτος θα γίνουν μηδενικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικό, καθώς η προϋπολογισμένη δαπάνη για τις αμοιβές των πολιτικών υπαλλήλων είναι σχεδόν ίδια με πέρυσι (1.666.639.000 ευρώ το 2016 και 1.675.074.719 ευρώ το 2017).

«Θέλουν να επιβάλουν ομερτά για την κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Τον κο Τσίπρα φαίνεται ότι τον εκφράζει ο κος Πολάκης» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί ότι η κατάσταση τους επόμενους μήνες θα χειροτερέψει.

φωτό: news247.gr, tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου