Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Πάλι “κάτω” η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ. Νέο εξώδικο Νοσηλευτών


“Κρόσσια” έχουν γίνει τα νεύρα των υποψηφίων για την 7Κ/2016 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, καθώς η ηλεκτρονική πλατφόρμα του φορέα τις περισσότερες ώρες της ημέρας βρίσκεται εκτός λειτουργίας.

“Η κατάσταση είναι απαράδεκτη και μη δυνάμενη να περιγραφεί με λέξεις” σχολιάζει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) που κατηγορεί το ΑΣΕΠ για εμπαιγμό των υποψήφιων επιστημόνων κι επανέρχεται με νέο εξώδικο προς το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Η Ένωση πρόσφατα κέρδισε “παράταση” για δύο άλλους διαγωνισμούς, μετά από εξώδικη δήλωση που είχε καταθέσει (εδώ). Έπειτα το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης και του διαγωνισμού για την 7Κ/2016 Προκήρυξη, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει προβεί σε κάποια σχετική ενέργεια. Στο μεταξύ, αν κι επανήλθε, η σελίδα του ΑΣΕΠ να λειτουργεί μετ’ εμποδίων.

Έτσι, καθώς οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΑΣΕΠ αποτελούν το μοναδικό μέσον συμμετοχής στη διαδικασία επιλογής για τις προκηρυχθείσες θέσεις, χιλιάδες υποψήφιοι είναι αναγκασμένοι να περνούν ατελείωτες ώρες μπροστά στους υπολογιστές τους, άλλοτε διαβάζοντας ότι «η σελίδα δεν βρέθηκε», άλλοτε ότι «πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης» και άλλοτε αντικρίζοντας μια απλώς λευκή σελίδα. Η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη για όποιον έχει την τύχη να ξεκινήσει μεν την αίτησή του, χωρίς να μπορεί να την ολοκληρώσει ή να την αποθηκεύσει και εκτυπώσει (λόγος αποκλεισμού), καθώς το σύστημα τον αποβάλλει από βήμα σε βήμα.

“Δεδομένου δε ότι τα ποσοστά ανεργίας του κλάδου των Νοσηλευτών είναι πολύ υψηλά και το σύνολο των προκηρυχθεισών θέσεων τραγικά χαμηλό, το να δημιουργούνται περαιτέρω εμπόδια στην προσπάθεια των χιλιάδων υποψηφίων να διοριστούν σε κάποιο φορέα υγείας και να συνδράμουν στην βελτίωση της απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί στο ΕΣΥ, κάθε άλλο παρά ελπιδοφόρο είναι για το μέλλον της πολύπαθης δημόσιας υγείας” σχολιάζει η ΕΝΕ.

Στο Εξώδικο που κατέθεσε η Ένωση ζητάει την ανεύρεση ευέλικτης και πρακτικής λύσης και την απόδοση τυχόν ευθυνών. Προτείνει, ταυτόχρονα, την καθιέρωση της δυνατότητας αποστολής χειρόγραφης αίτησης μαζί με τα οικεία δικαιολογητικά και την παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων και αποστολής των δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου