Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

Παράταση έως το τέλος Φεβρουαρίου της διαβούλευσης του ΕΟΠΥΥ με τους φορείς Ειδικής Αγωγής

Στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φορέων Ειδικής Αγωγής.

Τη χρυσή τομή προκειμένου να μην “ναυαγήσει” η διαβούλευση για τη σύναψη συμβάσεων για την Ειδική Αγωγή, αναζητεί η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.

Έπειτα από την εμπλοκή που παρατηρήθηκε και την άρνηση των φορέων να υπογράψουν σύμβαση με τους όρους που προτάθηκαν, δίνεται παράταση ενός μήνα μέχρι να βρεθεί λύση.
IATRONET.GR

Σημειώνεται πως οι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής είχαν ζητήσει να συνεχιστεί η διαβούλευση έως τον Μάρτιο, χωρίς μέχρι τότε να υπογραφούν συμβάσεις.

Η υποχώρηση του ΕΟΠΥΥ προέκυψε έπειτα από το διαφαινόμενο αδιέξοδο, το οποίο δεν θα προκαλούσε πρόβλημα σε όλες τις πλευρές.

Όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη διοίκηση του Οργανισμού, έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους για το θέμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία (ΠΟΣΓΚΑμεΑ), η οποία συμφωνεί με τη σύναψη συμβάσεων, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας, καθώς και μεμονωμένοι επαγγελματίες Ειδικής Αγωγής.

Έναν μήνα μετά την πρόσκληση του ΕΟΠΥΥ για κατάθεση προτάσεων επί του κειμένου της σύμβασης, σωματεία, σύλλογοι και φορείς Ειδικής Αγωγής κατέθεσαν μόνο τις απόψεις τους, χωρίς να συμμετάσχουν ενεργά στον διάλογο.

“Η απουσία τους από τον διάλογο, λειτουργεί περιοριστικά στην προσπάθεια για καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού, ο οποίος φέρεται να επιδιώκει έξοδο από την κρίση.

Στο πλαίσιο της κίνησης καλής θέλησης και σε συνεννόηση με το υπουργείο Υγείας, αποφασίστηκε η χρονική επέκταση της περιόδου διαβούλευσης έως τέλος Φεβρουαρίου.

Όπως έγινε γνωστό, στόχος της διαβούλευσης πρέπει να είναι η δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης στη σχέση ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Ειδικής Αγωγής και η συγκεκριμενοποίηση των όρων της μεταξύ τους σύμβασης, η οποία θα πρέπει να έχει υπογραφεί μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Επιτροπή

Παράλληλα, στο υπουργείο Υγείας αναμένεται να συγκροτηθεί επιστημονική επιτροπή, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των φορέων Ειδικής Αγωγής.

Αντικείμενο της επιτροπής θα είναι η διαμόρφωση προτάσεων για το απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των Κέντρων Ειδικής Αγωγής, η αποτύπωση των πραγματικών αναγκών σε όλο το φάσμα της Ειδικής Αγωγής και η υιοθέτηση επιστημονικά τεκμηριωμένων θεραπευτικών πρωτοκόλλων.

Τα συμπεράσματα της Επιτροπής θα ληφθούν υπόψη για τη διαμόρφωση του τελικού προϋπολογισμού για την Ειδική Αγωγή.

Δημ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου