Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ενημέρωση ΕΟΠΥΥ για τρέχουσες και ληξιπρόθεσμες οφειλές


Σχετική εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΟΠΥΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ, ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ 

Ο ΕΟΠΥΥ ανακοινώνει ότι οριστικοποιήθηκε και εξελίσσεται η διαδικασία πληρωμής όλων των παρόχων για τον μήνα Σεπτέμβριο 2016 (για δαπάνες που υποβλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2016). Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η πληρωμή ποσού 42 εκατομμυρίων ευρώ, προς τους συμβεβλημένους ιατρούς, η οποία αφορά την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού (10%) για «ιατρικές επισκέψεις» της περιόδου 2012-2015. Ο Οργανισμός παραμένει έτσι συνεπής στο στρατηγικό του στόχο – να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις. 

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού των πληρωμών του Οργανισμού εντάσσεται επίσης και η εξόφληση των υποχρεώσεων προς τρίτους, των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης που εντάχθηκαν στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.. Η διευθέτηση της συγκεκριμένης εκκρεμότητας έγινε με την αριθμ. 2/57103/ΔΠΓΚ Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών (ΦΕΚ 1932 Β’/29-062016) και την ψήφιση του Ν.4430/2016 (ΦΕΚ 205Α΄/31-10-2016)

Μέχρι σήμερα ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί υποχρεώσεις του ΟΠΑΔ, του ΤΑΠ-ΟΤΕ, του Οίκου Ναύτου και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Η διαδικασία απορρόφησης του συνολικού ποσού και της εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Α΄τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Σε ότι αφορά τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις των λοιπών ταμείων και συγκεκριμένα των ΙΚΑ (συμπεριλαμβανομένου του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ), ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΑ, η εξόφληση θα πραγματοποιηθεί από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.) μέσω μεταβίβασης χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ. Η διαδικασία απορρόφησης των πόρων και εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου του τρέχοντος έτους, όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία (Ν.4430/2016). 

Η εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού είναι καθοριστικής σημασίας, για όλους τους δικαιούχους, Παρόχους Υγείας και Πολίτες. Ο ΕΟΠΥΥ, ως σύγχρονος κοινωνικός φορέας, βρίσκεται σε άμεση διάδραση με την κοινωνία και τα αιτήματα που τον αφορούν, αντιλαμβάνεται την κοινωνική αναγκαιότητα και εργάζεται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας. Η βελτίωση των πληρωμών αλλά και των οικονομικών του Οργανισμού το 2016, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο και ταυτόχρονα προοίμιο επιτυχίας για τη νέα δράση.

6 σχόλια:

  1. ΓΙΑ 42 ΕΚ.ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΣΚΙΝΑΤΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ.ΤΑ ΔΙΣ ΠΟΥ ΤΡΩΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΡΕ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΕΣ ΤΑ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΕ ΜΑΡΟΥΛΟΦΥΛΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΣΑΣ.ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟΜΑ----Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με την διαφοροποίηση οτι πέρα απο το κούρεμα 10% θα φάμε άλλο ενα 63 %

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ....ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η επιτομη της κοροιδιας.ολε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσες ηλιθιότητες μαζεμένες δεν έχω ποτέ διαβάσει. Τις ξαναγράφω για να ευθυμήσουμε όλοι μαζί:
    - Ο Οργανισμός παραμένει έτσι συνεπής στο στρατηγικό του στόχο – να μην δημιουργεί ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις...χαχαχαχα
    - Η διαδικασία απορρόφησης των πόρων και εξόφλησης αντίστοιχων υποχρεώσεων αναμένεται να ολοκληρωθεί έως 30 Ιουνίου χαχαχαχα
    - Ο ΕΟΠΥΥ, ως σύγχρονος κοινωνικός φορέας, χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
    - βρίσκεται σε άμεση διάδραση με την κοινωνία και τα αιτήματα που τον αφορούν (αχ θα σκάσω από τα γέλια)
    - αντιλαμβάνεται την κοινωνική αναγκαιότητα και εργάζεται για την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας (δεν μπορώ άλλο χαχαχαχαχα)
    - Η βελτίωση των πληρωμών αλλά και των οικονομικών του Οργανισμού το 2016 (γελάτε γιατί χανόμαστε)
    - αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο και ταυτόχρονα προοίμιο επιτυχίας για τη νέα δράση (σε καλή μεριά το πολύ χρήμα χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα)
    Αχ σε καλό τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλά τα σχόλια σας!
    αλλά ας πάρουμε ότι δίνουν γιατί
    δεν βλέπω ότι θα γίνεται και μελλοντικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή