Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Διαμαρτυρία ΑμεΑ στον ΕΟΠΥΥ

Συντάκτης: 

Στον ΕΟΠΥΥ βρέθηκαν σήμερα το πρωί μέλη της Κίνησης Χειραφέτησης ΑμεΑ «Μηδενική Ανοχή», προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις νέες συμβάσεις που προωθεί ο Οργανισμός με παρόχους υγείας και οι οποίες τους αφορούν, μιας και ανάμεσά τους βρίσκονται και εκείνες με προμηθευτές αμαξιδίων, τεχνητών μελών κ.λπ.

Σε συνάντηση που είχαν με τον αντιπρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Τ. Γεωργακόπουλο, πήραν τη δέσμευση ότι εφόσον καταθέσουν γραπτές τις δικές τους προτάσεις, αυτές θα γίνουν δεκτές και θα αποτελέσουν κομμάτι του διαλόγου που επιχειρεί ο οργανισμός έως το τέλος του μήνα με τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Ο ΕΟΠΥΥ φαντασιώνεται πως θα αγοράζουμε τα αμαξίδιά μας από το φαρμακείο και θα χρησιμοποιούμε τα τεχνητά μέλη του κατάπτυστου τιμοκαταλόγου ντροπής. Οι νεοφιλελεύθερες πρακτικές και η υιοθέτηση αυστηρά οικονομικών κριτηρίων, ναι μεν εξυπηρετούν την πολιτική ανάγκη περιορισμού της δημόσιας δαπάνης, ωστόσο ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ τους όρους αξιοπρέπειας των αναπήρων.

»Το υψηλό κόστος διαβίωσής μας –ο Παγκόσμιος οργανισμός Υγείας αναφέρει πως έχουμε 3 φορές μεγαλύτερο κόστος από τους μη αναπήρους– με μαθηματική ακρίβεια μεταβιβάζεται σε εμάς, με οδυνηρές συνέπειες για την ίδια μας τη ζωή και επιβίωση.

»Η έλλειψη ιατρικών και άλλων υπηρεσιών μάς επιστρέφει στην εποχή που η αναπηρία φάνταζε ως προσωπική τραγωδία. Χαίρε ΕΟΠΥΥ, οι ανάξιοι για ζωή σε χαιρετούν.

»Πολιτική ανυπακοή, οι δήθεν διαβουλεύσεις σας δεν θα περάσουν», αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας τα μέλη της «Μηδενικής Ανοχής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου