Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Μνημείο αυτογελοιοποίησης τα οικονομικά του υπ.Υγείας

Του Κώστα Μπαργιώτα, Βουλευτή Λάρισας με το Ποτάμι, Υπεύθυνου του τομέα Υγείας
Ηealth Report.gr

Με τέτοια μαθηματικά δεν είναι παράξενο που δεν τους παίρνουν στα σοβαρά στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας πως το ΕΣΥ έχει… πλεόνασμα, είναι μνημείο. Μνημείο αυτογελοιοποίησης, μνημείο εμπαιγμού και απόδειξη ότι το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα χωλαίνει.

Σε καμία χώρα του κόσμου ο συντάκτης δεν θα έπαιρνε απολυτήριο. Η κυβέρνηση έκανε περικοπές το 2016 και κάνει και άλλες το 2017 τόσο στον ΕΟΠΠΥ όσο και στους προϋπολογισμούς μεγάλων νοσοκομείων, όπως το Πανεπιστημιακό της Λάρισας. Έτσι προκύπτουν τα … πλεονάσματα; Αν κλείσει μερικά νοσοκομεία, θα έχει μεγαλύτερα.

Το Υπουργείο Υγείας δείχνει να μην αντιλαμβάνεται καν τη σοβαρότητα της κατάστασης. Δεν υπάρχει εργαζόμενος σε νοσοκομείο ή κάτοικος αυτής της χώρας, ο οποίος χρειάστηκε γιατρό, που να μην έχει άμεση αντίληψη του οξύτατου προβλήματος που έχει το ΕΣΥ και επιδεινώνεται διαρκώς λόγω της αδυναμίας και αυτής της κυβέρνησης.

Σε τελευταία ανάλυση, σε ένα ΕΣΥ που καταρρέει, με νοσοκομεία πότε χωρίς φάρμακα, πότε χωρίς σεντόνια και πότε χωρίς βενζίνη για τα ασθενοφόρα, αν όντως υπήρχε πλεόνασμα αδιάθετο ίσο με τον προϋπολογισμό ενός μεγάλου νοσοκομείου, κάποιοι αντί να πανηγυρίζουν θα έπρεπε να ντρέπονται.

1 σχόλιο:

  1. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ..ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ!!ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΗΣΕΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΣΦ ΤΑΜΕΙΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!ΕΚΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ 1+1 ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ -11

    ΑπάντησηΔιαγραφή