Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Σύνδεσμος αποφοίτων ΣΣΑΣ: Ημερίδα για το ασφαλιστικό


Αποτέλεσμα εικόνας για συνδεσμος αποφοιτων σσασ





Αθήνα, 24/1/2017 

Θέμα: Ημερίδα για το ασφαλιστικό

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του Συνδέσμου που έλαβε χώρα την 21/01/2017 στον ΙΣΑ με θέμα «Νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό καθεστώς Ιατρών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας». Προσφώνηση έκανε ο Πρόεδρος ΠΙΣ κος Μιχ. Βλασταράκος ο δε πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ κος Φ. Πατσουράκος ανέγνωσε τη προσφώνηση του προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη λόγω απουσίας του εκτός Ελλάδος .

Οι εισηγητές κ. Δ. Μπούρλος (δικηγόρος εκδότης του περιοδικού Νομοθεσία ΙΚΑ), Παπαευαγγέλου Ελ. (προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας ΙΣΑ), Μπαρμπούρης Θεόδωρος (φοροτεχνικός ΙΣΑ), Β. Κοντός (δικηγόρος πρώην Στρατιωτικός Δικαστής) και Αθαν. Πάσχου (οικονομολόγος), μετά τις εισηγήσεις τους απάντησαν και έδωσαν λύσεις σε ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν κυριολεκτικά την αίθουσα. Ερωτήσεις επίσης τέθηκαν και από τα ανά την Ελλάδα ενδιαφερόμενα μέλη μας καθ΄ όσον την ημερίδα ήταν δυνατό να παρακολουθήσουν σε on line σύνδεση.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν είναι:

1) Προσφυγή στο Συμβούλιο της επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα του νόμου σε συνεργασία με ΠΙΣ και ΙΣΑ.
21 1 2016 imerida ssas1
2) Προσφυγή για την εισφορά 6,95% για περίθαλψη καθ΄ όσον για τους Ένστολους Υγειονομικούς εν ενεργεία και αποστρατεία υπάρχει, από την 1η ημέρα της εισόδου στις Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

3) Προσφυγή για την περικοπή κατά 60% της σύνταξης σε όσους αποστρατεύονται μετά την ψήφιση του ασφαλιστικού νόμου του Μαρτίου 2016 και συνεχίζουν να εργάζονται, δεδομένου ότι οι στρατιωτικοί αποστρατεύονται σε μικρή ηλικία από την υπηρεσία και όχι με την θέληση τους, με αποτέλεσμα λόγω αυξημένων οικογενειακών υποχρεώσεων να είναι απολύτως απαραίτητη η εργασία για κάλυψη των υποχρεώσεων τους. Η περικοπή της σύνταξης στην περίπτωση αυτή είναι τιμωρητική χωρίς να ευθύνονται οι συνάδελφοι.

Ευχαριστούμε για άλλη μία φορά τον ΙΣΑ για την υποστήριξη και την διάθεση της αίθουσας καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της ημερίδας. 

Μετά Τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Πατσουράκος Φώτιος  Κυριακόπουλος Νίκος

14 σχόλια:

  1. ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΙΜΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ 18 ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΠΑΤΑΝΕ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ , ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΝ, ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ,ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΙΔΙΩΣ ΝΕΩΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΛΊΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΣΥ , ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίε ''συνάδελφε'' να σου απαντήσω μόνο ότι εσύ δεν έχεις πάρει τις μεταθέσεις που έχω πάρει εγώ ! Επίσης αν είσαι του ΕΣΥ οι αποδοχές μου είναι αρκετά μικρότερες από τις δικές σου ! Επίσης γελοίε ''συνάδελφε'' να σε ενημερώσω ότι τα συντάξιμα χρόνια, καθώς και τα χρόνια της ΣΣΑΣ, τα έχουμε ξεπληρώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας από μεγάλες κρατήσεις στους μισθούς μας επί αρκετά έτη !
      Eπίσης αν το θέλεις γιατί δεν έδωσες και 'συ στη ΣΣΑΣ αλλά προτίμησες να ''σπουδάσεις'' στις βουλγαρορουμανίες...ΣΥΡΙΖΑΚΟ;

      Διαγραφή
    2. ΛΥΠΑΜΑΙ, ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ , ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΣΑΜΠΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ. ΤΟ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ ΣΤΗΝ ΣΣΑΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΣΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ , ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΥΔΟΣΙΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΟΡΟΥΝ , ΕΝΩ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕ ΜΟΥ, ΜΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΣΟΥ ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΕ ΙΑΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ, ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ( ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΚΑΝΕΣ ΜΑΖΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ , ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ , ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ,Ω ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΝΑΣ , Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ !!!)

      Διαγραφή
  2. ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ: 1) ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, 2) ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΠΕΛΑΤΕΙΑΣ ΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ' ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ¨, 3) ΕΧΟΥΝ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ, 4) ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΕΙΑ 5)ΛΟΙΠΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ 6) ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ. ΚΑΙ ΟΜΩΒΣ ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΙΞΟΥΝΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ. ΑΛΛΟΙ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΞΕΝΙΤΕΥΟΝΤΑΙ, ΑΛΛΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΕΔΥ. ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ. ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελοίε ''συνάδελφε'' να σου απαντήσω μόνο ότι εσύ δεν έχεις πάρει τις μεταθέσεις που έχω πάρει εγώ ! Επίσης αν είσαι του ΕΣΥ οι αποδοχές μου είναι αρκετά μικρότερες από τις δικές σου ! Επίσης γελοίε ''συνάδελφε'' να σε ενημερώσω ότι τα συντάξιμα χρόνια, καθώς και τα χρόνια της ΣΣΑΣ, τα έχουμε ξεπληρώσει μέχρι τελευταίας δεκάρας από μεγάλες κρατήσεις στους μισθούς μας επί αρκετά έτη !
      Eπίσης αν το θέλεις γιατί δεν έδωσες και 'συ στη ΣΣΑΣ αλλά προτίμησες να ''σπουδάσεις'' στις βουλγαρορουμανίες...ΣΥΡΙΖΑΚΟ;

      Διαγραφή
  3. Οι στρατιωτικοί γραψανε 20ρια και περασανε με πανελλαδικες. Οι γιατροί που ήρθαν απο τις γνωστές χωρες γραψανε 10ρια πηγανε εξω πηρανε ενα πτυχιο και γυρισαν και ζητούν και τα ρέστα...Οι στρατιωτικοί είναι λιγότεροι απο 100 καθε χρόνο, όσοι έρχονται απεξω περισσοτεροι απο 1000....Οι στρατιωτικοί δεν παραπονουνται για τα προνομια των πανεπιστημιακων, όσοι ερχονται απεξω τους φταινε όλοι... !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μας επιτρέπετε να απαντήσουμε σε αυτούς τους δύο γελοίους, εμπαθείς και κακοήθεις ''συναδέλφους'' μη δημοσιεύοντας την απάντησή μας σε αυτούς...εκτός και αν και εσείς πιστεύετε τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΓΙΝΑΤΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητοί κύριοι/ες
    Είμαι στην διάθεση όποιου επιθυμεί όπως και ο ΣΑ/ΣΣΑΣ να απαντήσω σε κάθε επώνυμη κριτική ή καταγγελία.Η ανώνυμη λάσπη και χωρίς τεκμηρίωση και στοιχεία δείχνει δειλία και πιστεύω ότι δεν προέρχεται απο το σώμα των ιατρων.Σε κάθε περίπτωση την δύσκολη για όλους μας αυτή στιγμή και σε έναν κοινό αγώνα που δίνουμε όλοι για το ληστρικό ασφαλιστικό χρειαζόμαστε ενότητα.Ας βρούμε αυτα που μας ενώνουν και ας αφήσουμε τα ελάχιστα που μας χωριζουν.Οι προβοκάτορες πρέπει να απορριφθούν ως ξένο σώμα
    Φ.Ν.Πατσουρακος
    Καρδιολογος/Αρχίατρος ε.α.
    Πρόεδρος ΣΑ/ΣΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένας γιατρός του ΕΣΥ κάνει παράπονα για τους στρατιωτικούς γιατρούς!!!
    Χα χα χα πολύ καλό!!! Είναι σαν μια πορνοσταρ να κανει παρατήρηση σε μια κοπέλα που φοράει μίνι!!! χα χα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΠΟΙΩΝ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ" ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΡ. ΓΙΑΤΡΟΙ Η΄ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.....ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΤΟΥ ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΕΠΣΙΗΜΑΙΝΕΙ Ο κ. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕΚΟΡ ΣΧΟΛΙΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΘΕΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή