Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

Κατερίνα Παπακώστα για τον ΕΟΠΥΥ: «Στον χώρο της Υγείας δεν χωρούν οι κορώνες»

Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη - IATROPEDIA

Αμφισβητεί την «ισχυρή χρηματοδότηση» του ΕΟΠΥΥ η τ. υφυπουργός Υγείας τονίζοντας μάλιστα ότι μέρος αυτής θα προέρχεται από παρακρατήσεις ακόμα και σε συντάξεις αναπήρων.

Σε συνέχεια της δήλωσης της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας περί ισχυρής χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ και τον νοσοκομείων, η βουλευτής της ΝΔ και τ. υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου σχολίασε ότι "το τελευταίο διάστημα λέγονται πολλά, αλλά στον χώρο της Υγείας δεν χωρούν οι εντυπώσεις ή κορώνες από καμμία πλευρά. Σχετικά με τις δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας τονίζω ότι οτιδήποτε έχει να κάνει με τα οικονομικά, πρέπει να απεικονίζεται στον προϋπολογισμό ή στην αναμόρφωσή του. Το ίδιο ισχύει για τα νομικά πρόσωπα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς και για τον ΕΟΠΥΥ. Σε ότι αφορά στην υπερβολή περί «ισχυρής χρηματοδότησης», αυτή οφείλεται στην αύξηση της εισφοράς για την υγειονομική περίθαλψη που έφτασε στο 6% και παρακρατείται ακόμη και από τις κύριες συντάξεις ατόμων με αναπηρία".

Και η κ. Παπακώστα καταλήγει λέγοντας ότι πρέπει να διασφαλιστεί ότι η εισφορά αυτή θα καλύψει αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του ΕΟΠΥΥ, καθώς σύμφωνα με τον Προϋπολογισμό η κρατική επιχορήγηση του Οργανισμού το 2017 μειώνεται κατά 38,1%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου