Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Δημοσιεύτηκε ο προσωρινός πίνακας επιτυχόντων του ΟΑΕΔ – Οι 4000 έγιναν 3150

Έμειναν ακάλυπτες 850 θέσεις επειδή τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την υποβολή αιτήσεων η 12μηνη εγγραφή στα αρχεία ανέργων του ΟΑΕΔ

ygeionomikoi.gr

Αναρτήθηκε σήμερα Τετάρτη 11-01-2017 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων στο Πρόγραμμα μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας, για 4.000 θέσεις εργασίας, καθώς και ο Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρου Προγράμματος.

Η κατάρτιση των πινάκων πραγματοποιήθηκε με αυτοματοποιημένο, διαφανή και αντικειμενικό τρόπο μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ, με βάση τα προβλεπόμενα κριτήρια της εγκεκριμένης από το ΑΣΕΠ Δημόσιας Πρόσκλησης.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Μακροχρόνια Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για 12 μήνες με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Φορείς Υποδοχής, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 13/2016.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την ηλεκτρονική τους αίτηση και τη μοριοδότησή τους με τους ακόλουθους τρόπους:


Από το Μητρώο τους μέσω του e-Services IIS στην καρτέλα της αντίστοιχης αίτησής τους


Από τους πίνακες κατάταξης με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για το λόγο που αποκλείστηκαν, από τον Πίνακα Αποκλειομένων.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Ειδικό Πρόγραμμα απασχόλησης 4000 μακροχρόνια ανέργων στο δημόσιο τομέα της υγείας» και μπορείτε να τους κατεβάσετε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους:
Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν εντός 3 εργάσιμων ημερών από την επομένη της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων, δηλαδή από την Πέμπτη 12-1-2017 και ώρα 10η πρωινή έως και τη Δευτέρα 16-01-2017 και ώρα 12η μεσημβρινή, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι ενιστάμενοι υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, είτε ηλεκτρονικά, (επισυνάπτοντάς τα κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής ένστασης), είτε καταθέτοντάς τα στα αρμόδια ΚΠΑ2 μέχρι τις 15:00 της Δευτέρας 16-01-2017 προκειμένου να επισυναφθούν από τους αρμόδιους υπαλλήλους των ΚΠΑ2 στην ηλεκτρονική ένστασή τους, συνοδευόμενα από τυχόν σημειώσεις της αρμόδιας Υπηρεσίας (ΚΠΑ2), σύμφωνα με την οριζόμενη διαδικασία στη Δημόσια Πρόσκληση.

Όπως θα διαπιστώσετε ανοίγοντας το σχετικό αρχείο οι επιτυχόντες για τις 4000 θέσεις είναι 3150, δηλαδή έμειναν 850 θέσεις κενές.

Αυτό οφείλεται στο ότι τέθηκε ως προαπαιτούμενο για την υποβολή αιτήσεων η 12μηνη εγγραφή στα αρχεία ανέργων του ΟΑΕΔ, κάτι που είχαμε επισημάνει ότι αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο για πολλούς υποψηφίους, ιδιαίτερα των κατηγοριών ΤΕ και ΠΕ.

Επίσης από τους 3150 επιτυχόντες υπάρχει η περίπτωση κάποιοι να μη δεχθούν τις θέσεις για τις οποίες ανακοινώθηκαν ως επιτυχόντες, αφού ήταν 2η ή 3η επιλογή τους, κάτι που είχε συμβεί και στο προηγούμενο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τα Νοσοκομεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου