Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Κανείς από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει επισκεφθεί τα κλειστά χειρουργεία στη Ζάκυνθο



Health view.gr

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι 50 μέρες μετά το κλείσιμο των χειρουργείων κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. δεν έχει επισκεφτεί το νοσοκομείο Ζακύνθου αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας αντιπροσωπεία της οποίας μετέβη στη Ζάκυνθο προκειμένου να ενημερωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Στην συνάντηση με την διοίκηση η ΟΕΝΓΕ έθεσε τον προβληματισμό πώς είναι δυνατόν να παρατείνεται για πάνω από 50 μέρες αυτή η κατάσταση και να μην υπάρχει ούτε μια (1) χειρουργική αίθουσα διαθέσιμη ούτε καν για τα πιο επείγοντα περιστατικά που δεν προλαβαίνουν να διακομιστούν εκτός νησιού. Η διοικήτρια του νοσοκομείου δεσμεύθηκε πως εντός της τρέχουσας εβδομάδας (ως την επόμενη Παρασκευή) θα εξασφαλιστεί η λειτουργία μιας τουλάχιστον χειρουργικής αίθουσας για τα άκρως επείγοντα περιστατικά και με εγγυημένες από τους αρμόδιους της 6ης ΥΠΕ συνθήκες ασφάλειας.

Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά των αρμοδίων του ΕΚΑΒ, που απαιτούν να καλυφθούν τα κενά σε διασώστες από γιατρούς του νοσοκομείου Ζακύνθου, μάλιστα όπως αναφέρουν έγινε επί τόπου τηλεφωνική παρέμβαση στον πρόεδρο του ΕΚΑΒ και απαιτήθηκε άμεσα διευθέτηση του ζητήματος.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ζακύνθου θα ενημερώσει εκ νέου για το θέμα των κλειστών χειρουργείων την ΟΕΝΓΕ στις 19/1/17.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου