Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Τα ασφαλιστικά ταμεία αντιμέτωπα με τον παραλογισμό Σώρρα- Παρέμβαση Κοντονή!

Την παρέμβαση Κοντονή προκάλεσε η υπόθεση με τα περίφημα ομόλογα του Αρτέμη Σώρρα, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι πρόκειται να αποπληρώσουν το χρέος της Ελλάδας, αλλά και τις οφειλές των Ελλήνων προς το δημόσιο. Η υπόθεση είναι γνωστή, αλλά πλέον αποκτά διαστάσεις και προκαλεί μια φορά ακόμα την κοινή λογική, έπειτα από την είδηση ότι εισαγγελέας της Βόρειας Ελλάδας διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος επικεφαλής ταμείου του δημοσίου, επειδή ο τελευταίος αρνήθηκε να δεχτεί τις αιτήσεις ασφαλισμένων για συμψηφισμό των οφειλών τους με …ομόλογα Σώρρα!

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο δημόσιος λειτουργός που βρίσκεται αντιμέτωπος με αυτόν τον παραλογισμό είναι ο τέως διοικητής του ΟΑΕΕ, Δημήτρης Τσακίρης, ο οποίος σήμερα είναι υποδιοικητής στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ο τέως διοικητής του ΟΑΕΕ βρέθηκε αντιμέτωπος ήδη από το 2015 με τις απαιτήσεις ασφαλισμένων του ταμείου να πληρώσουν τις οφειλές τους με ομόλογα από την περιουσία των 600 δισ. ευρώ του Αρτέμη Σώρρα.

Όλα αυτά στον απόηχο της απόφασης μονομελούς δικαστηρίου από το 2013, η οποία ουσιαστικά δεχόταν την ύπαρξη των φερόμενων ομολόγων αξίας 600 δισεκατομμυρίων ευρώ, παρότι δεν υπήρχαν απτές αποδείξεις και παρότι από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ διεξήχθη έρευνα που εξακρίβωσε ότι τα έγγραφα του Σώρρα «δεν αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα».

Η υπόθεση προκάλεσε την Τετάρτη την διερευνητική απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, ο οποίος ζήτησε να εξετάσει την απόφαση εκείνη του μονομελούς δικαστηρίου, αλλά και την προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του κ. Τσακίρη.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, επίσημη ενημέρωση θα υπάρξει από πλευράς πολιτείας μόλις μελετηθούν και αξιολογηθούν τα στοιχεία.

Πηγή: reporter.gr

2 σχόλια:

  1. ΜΗ ΒΑΖΕΤΕ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ..ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάθε ένας που στέκεται μπροστά στον Αρτέμη Σώρρα για πει “Ορκίζομαι στην συμπαντική συνειδητότητα και νομοτέλεια ως μονάδα στην ένωση όλων των ιερών ψυχών όπου η δύναμη τους είναι το κοσμικό πυρ” είναι και ένας που μπαίνει σε παραβάν για να ψηφίσει κυβέρνηση. Σε τέτοιες περιπτώσεις εναποθέτεις τις ελπίδες σου τον Πανάγαθο. Τον Πανάγαθο Άρχοντα του Φωτός, στον οποίο ορκίζονται οι οπαδοί του Σώρρα, όχι να τους φωτίσει να ψηφίσουν κάτι της προκοπής που είναι αδύνατο αλλά να τους στραβώσει να το ρίξουν άκυρο.
    AΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΤΥΠΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή