Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Το νέο Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού


Πολύτιμος “βοηθός” για παιδιάτρους αλλά κυρίως για τους γονείς ευελπιστεί να καταστεί το Βιβλιάριο Υγείας Παιδιού, η νέα έκδοση του οποίου αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας.




Ειδικότερα, το βιβλιάριο έχει στόχο να βοηθήσει τους γονείς, με απλό και κατανοητό τρόπο να παρακολουθήσουν την πορεία ανάπτυξης του παιδιού τους. Περιλαμβάνει εκτεταμένες πληροφορίες για τη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του, ωστε, σε συνεργασία με τον παιδίατρό, να μπορέσουν να αντιληφθούν εγκαίρως πιθανές παρεκκλίσεις από το φυσιολογικό.

Η καταγραφή επεκτείνεται από τη γέννηση έως και τα 18 έτη του παιδιού, ενώ καταγράφει εμβολιασμούς αλλά και ασθένειες και πιθανά προβλήματα υγείας. Η συμπλήρωση γίνεται από τον παιδίατρο σε κάθε επίσκεψη.

Όπως τονίζεται , “κάθε ηλικία έχει ειδικά χαρακτηριστικά τόσο σε σχέση με τις βιολογικές όσο και με τις συναισθηματικές,ψυχολογικές και κοινωνικές ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας. Σε αυτό το βιβλιάριο επιλέχθηκαν συγκεκριμένες ηλικίες που είναι κατάλληλες για την εκτίμηση της υγείας, της ανάπτυξης και των αναγκών φροντίδας του παιδιού και της οικογένειας και δίνονται αδρές κατευθύνσεις για το περιεχόμενο της εξέτασης στις ηλικίες αυτές, με στόχο τη δυνατότητα σφαιρικής και στοχευμένης προσέγγισης του παιδιού και της οικογένειας”.

Το βιβλιάριο συντάχθηκε από το Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού, μετά από ανάθεση από το Υπουργείο Υγείας το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου