Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Σε 15 ημέρες η παραγραφή των παλαιών χρεών Ταμείων-ΕΟΠΥΥ προς τους γιατρούς! Νέες προειδοποιήσεις

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Σε μόλις δύο εβδομάδες παραγράφονται οριστικά τα χρέη των Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς.

Σε αναστάτωση βρίσκονται πολλοί Ιατρικοί Σύλλογοι, καθώς με βάση τη νομοθεσία ορίζεται η 30η Ιουνίου 2017 ως η καταληκτική ημερομηνία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (προ του 2012) και του ΕΟΠΥΥ (2012-31/01/2016), διαφορετικά παραγράφονται.

Ήδη πολλοί ιατρικοί φορείς έχουν προειδοποιήσει τα μέλη τους να προσφύγουν μεμονωμένα στη δικαιοσύνη προκειμένου να μη χάσουν τα χρήματά τους αφού μέχρι στιγμής τα Ταμεία και ο ΕΟΠΥΥ δε φαίνεται να μπορούν να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες εκκαθαρίσεις. Διαβάστε ΕΔΩ τις προειδοποιήσεις της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ_ΕΟΠΥΥ): «Προς παραγραφή τα χρέη του ΕΟΠΥΥ και των Ταμείων προς τους γιατρούς! Πότε λήγει η προθεσμία»

Σε αγωνία και οι Πειραιώτες γιατροί

Όμως πλέον και ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά καλεί τα μέλη του να προσφύγουν στη δικαιοσύνη καθώς όπως σημειώνει: «παρ΄όλες τις υποσχέσεις και δεσμεύσεις της κυβέρνησης, ο ΕΟΠΥΥ, ο ΕΦΚΑ και το Ελεγκτικό Συνέδριο έχουν εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαδικασία εκκαθάρισης αλλά και ορισμού των αρμοδιοτήτων του καθενός.

Όλα τα παραπάνω αλλά και η μη υλοποίηση των δεσμεύσεων, δημιουργούν ορατό κίνδυνο παραγραφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών».

Σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά, ο ΟΠΑΔ προχωρά με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς από τον ΕΟΠΥΥ.

Το ΤΑΠ-ΟΤΕ έχει παγώσει οποιαδήποτε πληρωμή λόγω κωλύματος στο ελεγκτικό συνέδριο.

Σε ότι αφορά στο ΕΤΑΑ δεν υπάρχει καμία διαδικασία διεκπεραίωσης από τον ΕΦΚΑ.

Να σημειωθεί πως πρόκειται για ληξιπρόθεσμες οφειλές που εκκρεμούν από το 2010 και 2011.

2 σχόλια: