Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

Πάτρα: Στην αναμονή για μήνες δεκάδες ασφαλισμένοι για να κλείσουν ένα ραντεβού να εξεταστούν

Περιμένουν στο ακουστικό τους και ελπίζουν

https://www.patrasevents.gr/

Δεκάδες είναι τα παράπονα των ασφαλισμένων που θέλουν να εξεταστούν από έναν γιατρό του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ, προκειμένου να γλιτώσουν τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν σε ιδιώτη.

Τα ραντεβού για ιατρικές εξετάσεις διαφόρων μορφών είναι κλεισμένα, όχι μόνο για τον μήνα Ιούνιο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις και για τον Ιούλιο και έτσι το ζήτημα της πολύμηνης αναμονής για τον ορισμό ραντεβού επανέρχεται στο προσκήνιο.

Οι περισσότεροι ασφαλισμένοι που ζητούν να εξεταστούν θα πρέπει να περιμένουν από τον Σεπτέμβριο και μετά, κάνοντας υπομονή για να δουν τι έχουν και αν είναι καλά. 

Μέχρι τότε βέβαια μπορεί να έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα σχετικά με την υγεία τους, όμως αυτό δεν φαίνεται ότι παίζει και σημαντικό ρόλο στο σύστημα της δημόσιας υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ασφαλισμένοι ασθενείς παλεύουν εδώ και μήνες για να βγάλουν μία τηλεφωνική γραμμή και εντέλει να μπορέσουν να κλείσουν ραντεβού μετά από κάποιους μήνες.

Όπως καταγγέλλουν το τηλεφωνικό κέντρο, είτε μιλά διαρκώς, είτε είναι εντελώς «νεκρό». Ακόμα και όμως όταν βγάζουν γραμμή, ακούγοντας το χρονικό διάστημα που θα πρέπει να περιμένουν απογοητεύονται.

Υπάρχουν περιπτώσεις ασφαλισμένων που για να κλείσουν έναν ραντεβού με έναν οφθαλμίατρο, έχουν καλέσει από τον Φεβρουάριο, άλλοι που παλεύουν για μία συνάντηση με έναν δερματολόγο εδώ και δύο μήνες, ενώ άλλοι ζητούν να κλείσουν με έναν οδοντίατρο και περιμένουν πάνω από μήνα.

4 σχόλια:

  1. Που να δείτε στις......γυφτοΤΟΜΥ του Ξανθούρο τι θα γίνεται !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήθεια, θυμάστε που ως τον .......Ιούνιο του 2017 θα είχαν γίνει και 260 ΤΟΜΥ ? Φύλλο δεν κουνιέται.......με τα λόγια ο τεμπελχανάς Μικροβιολόγος χτίζει.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βεβαια παλιά στο ΙΚΑ ήταν όλα ρόδινα και η εξέταση πανεπιστημιακού επιπέδου..
    λες και δεν τις θυμόμαστε τις παντόφλες που αφήναν απέξω και έδειχνε πριν πέντε χρόνια ο Παπαδάκης..
    Δηλαδή για να καταλάβω αυτοί που ψάχνουν οφθαλμίατρο από τον Φεβρουάριο (5 μήνες) δεν έχουν φάει ούτε σουβλάκι να φανταστώ γιατι δεν έχουν 30€ και ψάχνουν στα σκουπίδια.. Ό,τι θέλει λέει ο κόσμος , και η ξεφτίλα και απαξίωση των Ελλήνων ιατρών στο μεγαλείο της

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΚΑ -ΠΕΔΥ- ΤΟΜΥ. Όλα αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.
    Τώρα σε σχέση με το προηγούμενο σχόλιο το θέμα δεν είναι τα 2€ για ένα σουβλάκι ,αλλά η εξαπάτηση περί"δωρεάν" υγείας και οι έωλες κυβερνητικές εξαγγελίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή