Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Τον Ιούλιο το νομοσχέδιο για την Π.Φ.Υ.

Virus

Στην καρδιά του καλοκαιριού αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός από το βήμα του συνεδρίου του Economist, το σχέδιο νόμο θα κατατεθεί μέσα στον Ιούλιο. Η νέα δημόσια ΠΦΥ θα αποτελείται και από νέες αποκεντρωμένες δομές (τοπική μονάδα υγείας), με «πυρήνα» τον οικογενειακό γιατρό και τη διεπιστημονική ομάδα υγείας ( νοσηλευτής-επισκέπτης υγείας-κοινωνικός λειτουργός) που έχουν συγκεκριμένο πληθυσμό αναφοράς και παρέχουν ολιστική φροντίδα με προτεραιότητα στην πρόληψη , στην αγωγή υγείας, στην κοινοτική παρέμβαση και στην κατ’ οίκον φροντίδα. “Η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ είναι η στρατηγική απάντηση στην κρίση του Συστήματος Υγείας , στην «παθητική ιδιωτικοποίηση» του και στο αίτημα της καθολικής , ισότιμης και αποτελεσματικής κάλυψης του πληθυσμού και της ορθολογικότερης κατανομής-αξιοποίησης των περιορισμένων ανθρώπινων και υλικών πόρων”, δήλωσε ο κ. Ξανθός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, η Αριστοτέλους είναι σε πορεία υλοποίησης αλλαγών στο σύστημα προμηθειών υγείας , στη στοχοθεσία και εποπτεία των Διοικήσεων των νοσοκομείων, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση του Συστήματος , στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες παρόχους και στην ιατρική εκπαίδευση-μετεκπαίδευση.

19 σχόλια:

  1. Το αίτημα της καθολικής , ισότιμης και αποτελεσματικής κάλυψης του πληθυσμού και της ορθολογικότερης κατανομής-αξιοποίησης των περιορισμένων ανθρώπινων και υλικών πόρων είναι σωστό και θα καλυφθεί από ένα φθηνό ολιστικό σύστημα χαμηλής ποιότητας παροχών υγείας. Όποιος όμως θέλει υψηλού επιπέδου, ποιοτική και εξειδικευμένη παροχή υγείας ξέρει τι πρέπει να κάνει... Η νέα εποχή φέρνει πατρίκους και πληβείους στις παροχές υγείας... Τα υπόλοιπα είναι κουταμάρες και σανό για τους ανυποψίαστους τροφείς του κομματικού κατεστημένου...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και θα' λεγα... άσε δεν θα πάρουμε άλλο σανό κύριε υπουργέ... Οι λωτοί άλλωστε μας τελείωσαν...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν τρικυμία στο κρανίο.

    Το ζήτημα είναι τι θα κάνουμε εμείς συνάδελφοι. Δηλαδή οι σύλλογοι αλλά και ο καθένας χωριστά.

    Έχουμε καταπιεί πολλά από αυτούς τους ανθρώπους.Και ως επιστήμονες και ως επαγγελματίες.

    Αν πάτε με τα νερά τους και υπογράψετε συμβάσεις. Η καταστροφή του Ιατρικού επαγγέλματος είναι βέβαιη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον ανώνυμο 2.12':

    Όποιος έχει 20 - 40 ευρώ θα δει τον ιδιώτη ιατρό-επιστήμονά του (μιλάω για παθολογικές ειδικότητες) σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον, ζεστό τον Χειμώνα και δροσερό το Καλοκαίρι. Οι υπόλοιποι απένταροι φτωχομπατίρηδες θα στριμώχνονται με τους γύφτους και τους Πακιστανούς σε ΤΟΜΥ, ΠΕΔΥ και ΤΕΠ Νοσοκομείων. Το ερώτημα είναι: "αυτό είναι το αριστερό όραμα για την κοινωνία? και σε τι διαφέρει από την ρεπουμπλικάνικη άποψη του Τραμπ για την υγεία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για οσους νεους συναδελφους κλαψουριζουν για συμβαση στον χρΕΟΠΠΥ χωρις να παραδειγματιζονται απο την κσταντια των συμβεβλημενων, αντι να πανε σε μια πολιτισμενη χωρα της Δυσης , εχω μια εναλλακτικη! Απολυτως σοβαρα σας λεω οτι στην .......Σοφια ενας γιατρος αμοιβεται με 1300-1600 λεβα η αλλιως 650-800 ευρω ! Με μηδαμινους φορους, μισες τιμες στην αγορα και μια παρθενα αγορα χωρις ρυθμισεις απο ......πειρατικους ψευτοΟργανισμους τυπου χρΕΟΠΥΥ! Απο το να σκλαβωθειτε στην ......γαλερα τυπου ΠΕΔΥ του ΞανθοΜαδουρο για 1150 καθαρα ευρω που θα σας τα φανε φοροι/εισφορες ( αν τα δινουν και αυτα!), χιλιες φορες καλυτερα ! Α ΡΕ να ειχα τα χρονια σας ! Μαυρη......πετρα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. δεν πας καλα. που την ειδες την καταντια των συμβεβλημενων; αυτοι τουλαχιστον εχουν 2χιλ το μηνα , κατι που οποιος ειναι ιδιωτης δεν εχει εκτος αν ειναι βυσμα. αν εσυ εισαι απο τους βολεμενους και εχεις θεση στο πεδυ και ιατρειο ή ακρες σε κλινικες, οκ μιλας εκ του ασφαλους. εμεις που δεν... απλα παρακαλαμε να παρουμε συμβαση με τον εοπυυ.

      Διαγραφή
    2. 200 (αν τις φτασεις ασχετε!)×8 (τοσα δινει ο χρΕΟΠΠΥ ασχετε καθαρα= 1600 ! Με 6 μηνες μεσα στην πενταετια, δηλαδη -10% ειμαστε στα 1600-160=1440 ! Μειον ΑΣΧΕΤΕ ενοικιο , leasing,λειτουργικα, φορος, εισφορες ! Αν εισαι εξω και νεος και δεν φευγεις εξω, εισαι ΜΕΓΑΣ ΒΛΑΞ ! Αν εισαι πιο μεγαλος πχ 40+ και σε μεγαλη πολη τοτε εισαι εγκλωβισμενος! Σε κατανοω αλλα μην βαφτιζεις το κρεας......ψαρι ! Εγω στους νεους συναδελφους απευθυνθηκα !

      Διαγραφή
    3. Προς τι η επίθεση? Εχεις τρολαρει όλα τα ποστ για να φυγουν οι νέοι. Φοβάσαι τον ανταγωνισμό. Για πες σχετικέ πόσο γράφει ένας καρδιολόγος στον εοπυυ? Σεβασμό στους νέους γιατί τα κάνατε μαντάρα.

      Διαγραφή
    4. Πες κατι εναντια στην αριθμητικη μου ψευτογιατρε ! Κανω λαθος καπου ? Οτι γραφω , γραφει και ο Κ/Δ εκτος αν αποφασισει να παρανομησει ! Και για οποια ιατρικη πραξη ξεδιαντροπε εκτελεσει τρωει και τις περικοπες! Διεψευσε ψευτογιατρε εναν αριθμο! Αρχιασχετε που παριστανεις τον γιατρο και μετρας .......2000 αμοιβη απο τον χρΕΟΠΥΥ ! Ουτε οτι παρακρατα το 2ευρο δεμ ξερεις! Και γιατι ο νεος συναδελφος κατω τον 30 να μην παει Αγγλια και ΝΟΜΙΜΑ να τα κονομησει? Δεν κερ διζει? Χαλαει η σουπα σας για ειλωτες στις ΤΟΜΥ?Διεψευσε ΨΕΥΤΟΓΙΑΤΡΕ, ενα εστω νουμερο που δινω !
      ΥΓ στην πεινα ειναι και οι Κ/Δ , εξηγησε στους νεους ποσο θα βγαζουν ως Κ/Δ στην Γερμανια!

      Διαγραφή
    5. Κατι για τα στοιχεια που σου παρεθεσε θα γραψεις δηθεν νεε γιατρε;

      Διαγραφή
    6. Υπερηχος καρδιας 70. Εαν μετρησεις και την αορτη άλλα 50. Δοκιμασια κοπωσης άλλα 30. Μια επισκεψη.θωρακικο αλγος. Νομιμα. Για συνταγες σε εσενα. Δεν ειμαι δηθεν νεος. Ειμαι νεος. Και μιλαω με επιχειρηματα. Προς τι το ψευτογιατρε και το ξεδιανδροπε? Τη λυσσα σου στις σειρες σου. Το ολο σου πλανο ειναι να φυγουν οι νεοι. Μιλα σοβαρα και ασε τις προτροπες.
      ΥΓ:Νομιζεις οτι ολοι παιζουν με τα κερματα?

      Διαγραφή
  6. Παιδία μία είναι η λύση. Μα γίνουμε όλοι προδότες της πατρίδας και να ξενιτευτούμε. Όποιος μείνει Ελλάδα θα περιμένει με το ντουφέκι να χτυπήσει τον "πλούσιο" ασθενή των 20€. Η χώρα είναι προ πολλού τελειωμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σε κάθε κράτος πρέπει να υπάρχει πρόνοια για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,σε όσους έστω, βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας. Αλλά και σε όσους πάθουν κάτι σοβαρό, κάτι χρόνιο, κάτι ανίατο και ισόβιο. Αυτό είναι και το νόημα της ασφαλιστικής κάλυψης. Οσοι έχουν χρήματα και παλιά και τώρα και ανάλογα με την πάθηση,μπορούν να πάνε σε ιδιώτες. Αρα το κράτος πρέπει να κάνει δημόσιες δομές υγείας. Για τους γιατρούς ,θα έπρεπε να καταργηθεί η μονιμότης και η αποκλειστική απασχόληση και να γίνονται ατομικές 5/ετεις συμβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το Κράτος μπορεί να κάνει ΟΤΙ θέλει ......ιδεολόγε ! ΟΧΙ ομως με τα λεφτά μου !

      Διαγραφή
    2. Ωραία ευχολόγια αλλά δεν ζούμε στην .......Monopoly ! Να κάνει ότι θέλει το Κράτος αλλά με δικά του χρήματα ! Δεν θα πουλάει κοινωνική πολιτική με τα λεφτά των γιατρών !

      Διαγραφή
    3. Μια κοροιδια στηνουν, με 50000 ετησιο προυπολογισμο για..... 12 εργαζομενους!Σοβαρα τωρα, θα παθει καποιος κατι ......σοβαρο και θα τον σωσει η .....ΠΦΥ ;

      Διαγραφή
  8. Σε καθε κρατος θα επρεπε να υπαρχουν βουνα απο......πιλαφι και ποταμοι απο .......μελι! Να συμφωνησω! Λεφτα ......υπαρχουν; Και επειδη ΔΕΝ υπαρχουν, ολα αυτα πρεπει να γινουν υποτιμολογωντας τις υπηρεσιες υγειες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με τα χρήματα που θα χρειασθεί το κράτος για τη Π.Π αυτό που ενδιαφέρει τους γιατρούς είναι τι αμοιβή-μισθός θα δοθεί και τι ωράριο θα ακολουθείται. Στη περίπτωση λοιπόν αυτή άρμόδιοι είναι οι γιατροί να δεχθούν ή οχι να ενταχθούν. Σε μιά χρεοκοπημένη χώρα πιθανόν η αμοιβή να είναι μικρή. Αν δεν ενταχθούν οι γιατροί ,που το πρόβλημα; Ασ μείνουν στα ιατρεία τους τα ιδιωτικά. Πόσο μάλλον που έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν και να δίνουν παραπεμπτικά για ΌΛΟ τον πληθυσμό της Ελλάδας και οχι όπως παλιά που υπήρχαν τα διάφορα ταμεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρόβλημα προφανώς είναι το νταμπιγκ στην αγορά που προκαλεί η Εγκληματική Οργάνωση της Λ. Κηφισίας με το τζάμπα!

      Διαγραφή