Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Ψεκασμοί και στην Θεσσαλονίκη για την αποφυγή μολύνσεων από τα σκουπίδια

Από Μιχάλης Θερμόπουλος - ΙΑΤROPEDIA

Σήμερα αναμένεται να βγουν τα οχήματα της ιδιωτικής εταιρίας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, ώστε να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών στον κεντρικό δήμο, μετά τις συνεχιζόμενες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων εργαζομένων στους ΟΤΑ. Στη διάρκεια της ημέρας θα αρχίσουν και οι ψεκασμοί στους κάδους για την αποφυγή μολύνσεων.

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης υπέγραψε την απόφαση για ανάθεση σε ιδιώτη της αποκομιδής των απορριμμάτων και σήμερα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και της εταιρίας, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα το καθάρισμα από τα "βουνά" των σκουπιδιών.

Η ανάθεση σε ιδιωτική εταιρία προχώρησε χωρίς την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής μετά τις αλλεπάλληλες χθεσινές προσπάθειες από τα μέλη της και της κατάληψης του χώρου όπου συνεδρίαζαν από εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Η ανάθεση σε ιδιώτη προβλέπει την αποκομιδή 1.200 τόνων σκουπιδιών, μέσα σε τρεις ημέρες, ενώ οι συμβασιούχοι σε γενική συνέλευση θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

«Η αποκομιδή από ιδιώτη κοστίζει στον δημότη 137 ευρώ τον τόνο, ενώ με τους εργαζόμενους είναι γύρω στα 60 ευρώ» ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδαχτύλου, στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9Fm".

Σύμφωνα με την κ. Εξαδαχτύλου και σήμερα κυκλοφορούν στους δρόμους δώδεκα απορριμματοφόρα του δήμου με προσωπικό ασφαλείας. «Βγάζουμε ενισχυμένο προσωπικό ασφαλείας και το πρόσωπο της πόλης άλλαξε με τη δική μας δουλειά» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης και υπεύθυνος για την καθαριότητα, Θωμάς Ψαρράς, υποστήριξε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως σήμερα θα ξεκινήσουν οι ψεκασμοί στα σκουπίδια για την αποφυγή μολύνσεων.

«Έχουμε έγγραφα από τη Διεύθυνση Υγείας και το ΚΕΛΠΝΟ πως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Σήμερα θα ξεκινήσουμε τους ψεκασμούς» είπε ο κ. Ψαρράς.

Υπενθυμίζεται πως η ΠΟΕ - ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, αποφάσισε να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, οι οποίες κορυφώνονται αύριο με την 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου