Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΠΙΣ: Ανάκληση Οδηγίας 23ης Ιουνίου 2017 σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις


Αποτέλεσμα εικόνας για πισ

Προς τον Αθήνα 27.6.2017
Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ ΑΠ: 1370
κ. Σωτήριο Μπερσίμη

Ενταύθα

Θέμα: Ανάκληση Οδηγίας 23ης Ιουνίου 2017 σχετικά με τις ιατρικές επισκέψεις

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στις 23 Ιουνίου 2017 εξεδόθη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, την οποία υπογράφετε, με οδηγίες προς τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς, για τις ιατρικές επισκέψεις των ασφαλισμένων.

Η ανακοίνωση αυτή, στην οποία δεν ορίζεται έναρξη εφαρμογής των οδηγιών, επομένως ισχύει άμεσα, έγινε αιφνιδιαστικά, χωρίς ενημέρωση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και των άλλων αρμόδιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους.

Τόσο κατά τη συζήτησή μας στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, όσο και κατά τις συναντήσεις μας, παρουσία των Ομοσπονδιών του χώρου των ιατρών, δεν είχε συζητηθεί και πολύ μάλλον συμφωνηθεί, ανάλογη ενέργεια προς τη παραπάνω κατεύθυνση, η οποία οδηγεί κατά την άποψή μας, στη τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Δεν είναι δυνατό να αιφνιδιάζεται ο Ιατρικός κόσμος με οδηγίες, οι οποίες δεν υπολογίζουν ανάγκες, συμβεβλημένους ιατρούς και διαφορετικά προβλήματα υγείας ασθενών, με καθορισμούς χρόνων, αριθμό εξεταζομένων, χωρίς προηγούμενη διαβούλευση και αποδοχή μέσα από συλλογικές αποφάσεις.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος είναι υπέρ της κάλυψης των αναγκών των ασθενών, κατά της καταστρατήγησης κάθε συμβατικής υποχρέωσης, είτε από τον ΕΟΠΥΥ, είτε από τους παρόχους υγείας και ζητά την ανάκληση της ανωτέρω οδηγίας και τη διαβούλευση με τα συλλογικά όργανα των ιατρών, για να μη δημιουργούνται προβλήματα, που επιδεινώνουν αντί να βελτιώνουν την υφιστάμενη περίθαλψη.

Όταν ο ΕΟΠΥΥ είναι ανακόλουθος στις συμβατικές του υποχρεώσεις, έχει απλήρωτους ιατρούς και άλλους παρόχους για μήνες, είναι αδιανόητο τέτοιες μονομερείς ενέργειες να διαταράσσουν περισσότερο τις σχέσεις ΕΟΠΥΥ και παρόχων.

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος                      Ο Γεν.Γραμματέας

Μιχαήλ Π. Βλασταράκος     Δημήτριος Γ.Βαρνάβας

2 σχόλια:

  1. ...και δια την ανακολουθίαν εις τας συμβατικάς υποχρεώσεις του ΕΟΠεος τι ακριβώς προτίθεσθε να πράξετε ω σοφέ γέροντα και Πρόεδρε του ΠΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο δια ταύτα Βλασταράκο ! Τι θα κάνετε ως ΠΙΣ με τους εμπαθείς ΑΜΕΑ του χρΕΟΠΥΥ για το θέμα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή