Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017

Ο Μαρτίνης προσπάθησε, η πραγματικότητα τον διέψευσε



Του Αλέξανδρου Διαμάντη - Liberal.gr

Οι προσδοκίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Παύλου Πολάκη από τον Ανδρέα Μαρτίνη ήταν υψηλές. Προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να «βγάλουν» την είδηση και να καταδικάσουν μονομιάς πρώην Υπουργούς, πρωθυπουργούς και οποιοδήποτε άλλο γαλάζιο ή πράσινο στέλεχος. Ο πρώην διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος βρίσκεται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, στις τέσσερις συνεδριάσεις της Εξεταστικής Επιτροπής, αφενός επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες στις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, μολονότι ήταν ισόβιος πρόεδρος του Ντυνάν, και αφετέρου να αποδείξει ότι ο ίδιος είναι – ούτε λίγο ούτε πολύ - «καθαρός».

«Πείτε μας ονόματα», επαναλάμβαναν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης, σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο βουλευτή, Νίκο Νικολόπουλο, όμως ο κ. Μαρτίνης έδειχνε επιφυλακτικός. Μόνο όταν ο Δημήτρης Βέττας ανέγνωσε μια λίστα με σχεδόν όλο το πολιτικό προσωπικό της χώρας, η οποία υποτίθεται ότι περιελάβανε πολιτικούς που ζητούσαν ρουσφέτι (και η οποία είχε σταλεί από την οικονομική αστυνομία), απάντησε «ναι». Βέβαια, λίγο νωρίτερα ο πρώην διοικητής του Ε. Ντυνάν είχε ομολογήσει ότι δεν γνωρίζει αν η συγκεκριμένη λίστα είναι αυθεντική, ενώ ποτέ δεν είπε – αν και εφόσον είναι πραγματική και όχι προϊόν μυθοπλασίας - πόσες από αυτές τις «χάρες» έκανε.

Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Μαρτίνης κατήγγειλε ότι διάφοροι πολιτικοί δεν πλήρωναν τις «αναβαθμίσεις» δωματίων, όταν χρειάζονταν να νοσηλευτούν. Μεταξύ αυτών και βαριά ονόματα, όπως ο Κώστας Σημίτης κ.α. Αυτό, μπορεί να είναι μια πραγματικότητα, αλλά όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, δεν ενημέρωνε ποτέ για τις οφειλές. «Το νοσοκομείο έδινε κάρτα ότι μπαίνετε με αυτό το ταμείο και όταν έβγαιναν ανέγραφε ότι δεν οφείλεται σε κανένα», τόνισε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της τελευταίας ακρόασής του, αδειάζοντας ουσιαστικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που μίλαγαν για «τζαμπατζήδες».

Όσο, λοιπόν, εκείνος προσπαθούσε να καταδικάσει, τον Α. Γεωργιάδη, τον Α. Λοβέρδο, τον Κ. Μπόυρα, τον Α. Σαμαρά, η Νέα Δημοκρατία έβγαλε στη φόρα τα άπλυτά του, αποδεικνύοντας ουσιαστικά ότι η συνολική μαρτυρία του είναι αναξιόπιστη. Κι αυτό γιατί δεν γίνεται να κατηγορείς τους… άλλους πως έριξαν έξω το Ε. Ντυνάν, όταν υπήρχαν μισθοί του 1.000.000 ευρώ! Για του λόγου του αληθές, υπεύθυνη λογιστηρίου φέρεται να λάμβανε από το 2000 και από το 2006 μισθούς ύψους 14.000 ευρώ το μήνα, ενώ το 2010 πήρε ως μπόνους 85.000 ευρώ επιπλέον. Υπήρξε και περίπτωση γιατρού ο οποίος αμείφθηκε μόνο για ένας έτος με το ποσό του 1.000.000 ευρώ! Και βέβαια, ενώπιον της επιτροπής παρουσιάστηκε και λίστα με τα «δώρα» του κ. Μαρτίνη, τα οποία κόστισαν στο Ε. Ντυνάν λίγο πάνω από 381.000 ευρώ. Μεταξύ αυτών, συλλεκτικές ιστορικές αναπαραστάσεις αξίας 17.762 ευρώ, χρυσά γούρια αξίας 10.799, πολυτελή ρολόγια αξίας 8.000 ευρώ, χρυσές λίρες αξίας 2.126 ευρώ, μανικετόκουμπα αξίας 1.750 ευρώ, πορσελάνινα βάζα αξίας 3.115 ευρώ και άλλα.

Σε κάθε περίπτωση, η κατάθεση Μαρτίνη αναμένεται να φέρει στην Εξεταστική Επιτροπή τόσο τον Άδωνι Γεωργιάδη όσο και τον Ανδρέα Λοβέρδο που ζήτησαν να παραστούν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Και οι δύο δήλωσαν σε κάθε τόνο ότι δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, αντιθέτως αναμένεται να προχωρήσουν σε νέες αποκαλύψεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου