Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΙΣΗ: EΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΆ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ CLAWBACK ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ν.Π.Δ.Δ.)
ΚΡΙΤΟΒΟΥΛΙΔΟΥ 19 712 01 ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΤΗΛ.: 2810 283385 -2810 330193, FAX : 2810 330194 
Web: www.ish.gr, e-mail: info@ish.gr

Ηράκλειο, 23/06/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

EΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΆ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ CLAWBACK ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2016

Λίγες ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων έφτασαν τα εκκαθαριστικά σημειώματα για το clawback των εργαστηριακών και κλινικο-εργαστηριακών ιατρών για το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Σύμφωνα με την ανάλυση που παρατίθεται σε αυτά παρατηρείται υπέρβαση του προϋπολογισμού στους πέντε από τους έξι μήνες (Ιούλιος 6,04%, Σεπτέμβριος 17,157%, Οκτώβριος 16,11%, Νοέμβριος 16,79%, Δεκέμβριος 1,19%) ενώ σε ένα μήνα παρατηρείται πλεόνασμα στον κρατικό κλειστό προϋπολογισμό (Αύγουστος 28,54%). Ο υπολογισμός και η είσπραξη του clawback ανά μήνα συμβάλλει αποφασιστικά στην βιωσιμότητα του Οργανισμού. 

Σε ένας Κράτος δικαίου, επιβάλλεται ο συμψηφισμός του πλεονάσματος με την υπέρβαση έναντι της οριζόντιας παράλογης εισπρακτική πολιτικής. Μιλώντας με αριθμούς οι πέντε μήνες υπέρβασης (57,28%) θα πρέπει να συμψηφίζονται με το πλεόνασμα, όταν αυτό παρατηρείται. 

Σε ένα Κράτος Δικαίου ο συνολικός συμψηφισμός αποτελεί απόλυτο μέτρο κοινωνικής δικαιοσύνης και κίνητρο επιβράβευσης του γιατρού που μόνο πληρώνει. Τόσο απλά...

Ο Πρόεδρος             Ο Γεν. Γραμματέας

Χάρης Βαβουρανάκης Γεώργιος Κοχιαδάκης 

4 σχόλια:

  1. εγω συνάδελφοι βλέπω ότι από το 2013 και έπειτα οι πολίτες αυτής της χώρας ξοδεύουν σε εργαστηριακές εξετάσεις 600 εκατ € ακατέβατα ,300 εκατ € παραπάνω από αυτό που ορίστηκε (από ποιούς) ως κλειστός προϋπολογισμός..όλα τα άλλα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.. Από το 2013 εως σήμερα ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει να καλύψει 4/5 + 1,2 μήνες (τα 10% )δηλ 6,2 μήνες.. Μετά την μείωση τιμών κατά 45% πάλι δεν έχει 2 μήνες και με τα rebate αλλους 2 περίπου.. απλά παίζουμε με τις λέξεις.. Ο δε χρόνος αποπληρωμής 5-6 μήνες .. δεν έχει αλλάξει τίποτα
    Και σαφώς δεν φταίνε κάποιοι που κλέβουν τον οργανισμό όπως σοφά συμβούλεψαν πριν χρόνια κάποιοι φωστήρες τον Άδωνι και σκαρφίστηκε το clawback και τις ελεγκτικές εταιρίες!!! ο εοππυ χρωστάει 1,2 δισ ευρώ στα εργαστήρια δεδουλευμένα και όλα τα υπόλοιπα είναι τρίχες.. οι κύριοι της ΠΑΣΙΔΙΚ σιωπούν και μας κάνουν να νιώθουμε ότι χρωστάμε κιόλας όταν δεν έχουμε πληρωθεί χιλιάδες γενικές αίματος και γενικές ούρων των 2€ και 1€!! Εκεί φτάσαμε..
    Ο μόνος τρόπος σε αυτό το κράτος είναι ο γερμανικός των κλειστών προϋπολογισμών των γερμανικών νοσοκομείων.. αναδρομικό clawback στους συνταγογράφους που παρανόμησαν και έγραφαν εξετάσεις εκτός γνωστικού πεδίου και εκτός αριθμητικού ορίου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπραβο σου ρε μεγαλε τοσα χρονια που τα κονομουσες ΜΟΥΓΚΑ ηταν καλοι οι συνταγογραφοι σου.Τωρα τους κλινικους τους κρεμας για να σωσεις το κ@λοκυθακι σου.

      Διαγραφή
  2. όταν το δεν πληρώνω ή αλλιώς κανόνι ή μπαταχτσιλίκι γίνεται επίσημα νόμος του κράτους με την ονομασία clawback (επί Αδωνι για να μήν ξεχνιόμαστε) και τα κουτάβια της ΠΑΣΙΔΙΚ,ΠΟΣΙΠΥ κλπ κάθονται και το κουβεντιάζουν με κατεβασμένα τα κεφάλια και διαπραγματεύονται πότε θα πληρώσουν κάποια αθηναϊκα και θεσσαλονικιότικα εργαστήρια αντί να πάνε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και να τους τρίξουν τα δόντια, τότε τι κουβεντιάζουμε..
    Η αδυναμία πληρωμής το 2013 έγινε μη θέληση πληρωμής και κατά συρροήν έγκλημα-ποινικό/αστικό αδίκημα τα υπολοιπα χρόνια..
    όταν 5 χρόνια δεν κάνει κανένας τίποτα να σταματήσει την προκλητή ή μη ζήτηση και απαξιώνει την επιστημονική δουλειά και τον κόπο 3000 συναδέλφων ,τότε μάλλον πρόκειται για οργανωμένο και μεθοδευμένο έγκλημα..
    όταν παρανομούν οι συνταγογράφοι με ή χωρίς έμμεσο όφελος επί πέντε χρόνια και πληρώνουν το μάρμαρο οι εργαστηριακοί κάτι σημαίνει..
    Οι δεύτεροι πάλι κάθονται και διαπραγματεύονται το πότε και σε πόσες δόσεις θα πληρώσουν το μάρμαρο..Αυτό πρώτη φορά συμβαίνει στον πλανήτη.. Εκτός και αν οι δεύτεροι δεν έκαναν ποτέ τις εξετάσεις και τις έβαζαν από το μυαλό τους..Υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο για μερικούς..
    Γενικώς ισχύει αυτό που λένε οι Αλβανοί " εμείς κάναμε ότι δουλεύαμε και ο Χοτζας έκανε οτι μας πλήρωνε"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνάδελφε της 24/6 8.05πμ καλά τα λες αλλά και τελείως μούγκα δεν ήταν οι εργαστηριακοί γιατροί καθώς σχεδόν σε όλη την Ελλάδα υπήρχε ειδικά προ 10ετιας και βαλε άτυπη συμφωνία με προμήθεια (μαύρη φυσικά) 10%... Αυτό σημαίνει με απλά μαθηματικά ότι στα 2,4 δισ εξετάσεις που έχουν γραφεί και εκτελεστεί κατά το χειρότερο σενάριο έχει δοθεί προμήθεια 240 εκατ € (όλα μαύρα φυσικά)..Και τώρα επί ΕΟΠΥΥ δεν νομίζω ότι επικρατούσε τόση μούγκα.. Οι συνταγογράφοι είτε παίρνουν την προμήθειά τους ή ακόμα και μισθό από τα διαγνωστικά κέντρα, είτε πουλούν την επίσκεψή τους τύπου εκδούλευσης για να γράψουν φτηνές και πολλές εξετάσεις στους αγανακτισμένους Ελληνες ασφαλισμένους είτε υποκύπτουν στους Ελληνάρες ασφαλισμένους που ζητούν εξετάσεις ( για να τιμωρήσουν τα Ταμεία τους) δίκην παραγγελίας ταβέρνας..
    Αν ο Πρόεδρος κ Μπερσίμης φτιάξει ένα λογισμικό με δειγματοληπτικό έλεγχο 5% τότε βλέπω να έρχονται πρόστιμα 30χίλιαρα αναδρομικά για την πενταετία..
    Και μην μου πεις συνάδελφε ότι οι περισσότεροι συνταγογράφοι δεν παράγουν άσκοπα παραπεμπτικά του 500€ το μήνα (και λίγα λεω ).. επί 60 μήνες νάτος ο λογαριασμός..Και αν έρθει κανα τέτοιο πρόστιμο στον κάθε ιατρό να εξοφληθεί στην εφορία τότε βλέπω ο υπουργός να επιτάσσει τρόπο τινα χιλιάδες ιατρούς στις ΤΟΜΥ για κανα τετράωρο την ημέρα επί πέντε χρόνια δωρεάν..Και έτσι όμορφα δεν θα χρειαστεί ούτε ΕΣΠΑ ούτε τίποτα..Επίσης θα καταλάβουν όλοι τι σημαίνει να δουλεύεις σαν φαντάρος τζάμπα υπερ πίστεως και Πατρίδος.. και ο Προϋπολογισμός των εξετάσεων ως δια μαγείας θα πέσει κάτω από το κλειστό όριο.. Και οι Ελληνάρες ασφαλισμένοι θα σταματήσουν να παραγγέλνουν και να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα κουταμαροειδώς..
    Οι μόνοι που δεν θα χαρούν είναι οι Μεγαλοεργαστηριακοί που δουλεύουν με οικονομία κλίμακας (κοινώς JUMBOποίηση)και θα τους χαλάσει η μανέστρα.. αλλά δυστυχώς αυτοί συγκυβερνούν με όλες τις κυβερνήσεις.. οπότε συνάδελφε μην φοβάσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή