Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ο Αλ.Τσίπρας στο Υπουργείο Υγείας! Τι μηνύματα θα περάσει. Όλες οι πληροφορίες

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Το υπουργείο Υγείας επισκέπτεται την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Πρόκειται για μία επίσκεψη που ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες σειρά επισκέψεων σε όλα τα υπουργεία, στο πλαίσιο της επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου.

Ωστόσο ενώ επρόκειτο να επισκεφθεί νωρίτερα την οδό Αριστοτέλους, λόγω των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για την αξιολόγηση, η επίσκεψη καθυστέρηση.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να δείξει ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για θέματα κοινωνικής πολιτικής που επηρεάζουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών.
Ιδιαίτερα μάλιστα το υπουργείο Υγείας που άπτεται των Νοσοκομείων και της περίθαλψης των πολιτών.

Εξάλλου το υπουργείο Υγείας παρουσιάζει και μία επικαιρότητα δεδομένου ότι άμεσα αναμένεται να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην οποία στηρίζει πολλά η κυβέρνηση για τη βελτίωση του κοινωνικού της προφίλ.

Όπως αναφέρουν υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη στο HealthReport.gr, ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ), ώστε να μπορούν να επισκέπτονται το «γιατρό στη γειτονιά τους οι πολίτες σε όλη τη χώρα».

Αναμένεται να αναφερθεί επίσης – λένε πηγές του HealthReport.gr – και στις προσλήψεις που θα γίνουν στις ΤΟΜΥ (περίπου 3000) και οι οποίες θα διευκολύνουν τη λειτουργία του νέου συστήματος.


Ο πρωθυπουργός όπως αναφέρουν στενοί του συνεργάτες στο HealthReport.grθα ζητήσει επίσης από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επιταχύνει το έργο της και στα νοσοκομεία ώστε να «βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών».

Φυσικά ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία που έχει προγραμματισθεί, αναμένεται να μιλήσει συνολικά για το έργο της κυβέρνησης του στον τομέα της Υγείας αλλά και για τους στόχους που έχουν τεθεί.

Να σημειωθεί ότι την τελευταία φορά που ο πρωθυπουργός πέρασε την πύλη του υπουργείου Υγείας στην οδό Αριστοτέλους ήταν στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου