Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να «τρέξουν» οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμαΕπιστολή στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό απέστειλαν πέντε βουλευτές φαρμακοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ, που αφορούν στα αναλώσιμα είδη.

Onmed.gr

Οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας, με ποιο τρόπο θα δοθεί οριστική λύση στο θέμα της ηλεκτρονικής συναγογράφισης των αναλωσίμων και της άμεσης πληρωμής των δαπανών τους.

«Εδώ και δύο χρόνια περίπου, παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα, έχουμε την ομαλοποίηση στις πληρωμές των φαρμακείων των μηνιαίων δαπανών από τον ΕΟΠΥΥ» τονίζουν οι βουλευτές στην ερώτηση και προσθέτουν:

«Το τελευταίο εξάμηνο όμως, μετά την σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, βάση της οποίας πολλά αναλώσιμα υλικά χρόνιων παθήσεων διατίθενται από τα ιδιωτικά φαρμακεία, και λόγω των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν στην ηλεκτρονική συνταγογράφισή τους, παραμένουν απλήρωτα τα φαρμακεία. Είναι λοιπόν αναγκαίο ο κλάδος των φαρμακοποιών να γνωρίζει τους λόγους αυτής της καθυστέρησης, καθώς και το χρόνο που προτίθεται ο ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει αυτές τις δαπάνες. Δυστυχώς σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον οι ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες των φαρμακείων δεν επιτρέπουν καθυστερήσεις πληρωμών πέραν των συμβατικών τους υποχρεώσεων».

Οι ερωτώντες Βουλευτές είναι οι εξής: Σιμορέλης Χρήστος, Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, Πάλλης Γιώργος. Παπαδόπουλος Σάκης και Παραστατίδης Θεόδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου