Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Προσκλητήριο του υπ.Υγείας στους γιατρούς για τις νέες συμβάσεις στον ΕΟΠΥΥ! Τι θα συζητήσουν για τις αμοιβές


Τρίτη 14 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου 

Ξεκινούν οι αναλυτικές συζητήσεις για τις συμβάσεις και τις αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Για τις αποζημιώσεις αλλά και τον αριθμό των ασφαλισμένων που θα πρέπει να δέχονται στο ιατρείο τους, θα αρχίσουν να συζητούν επισήμως πλέον το υπουργείο Υγείας και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας αναμένεται να αποστείλει εντός της εβδομάδος πρόσκληση στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο ώστε να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

Ήδη έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα οι πρώτες επαφές, ενώ η όλη διαδικασία είχε «κολλήσει» λόγω του προβλήματος που είχε προκύψει με τον συμψηφισμό του clawback και τους γιατρούς. Δέιτε ΕΔΩ τι έγινε: «Με έκτακτη τροπολογία σβήνουν χρέη και τόκους προς γιατρούς και εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπεται»

Φαίνεται πάντως πως η διαδικασία διευθετείται και οι συνομιλίες για τις συμβάσεις θα γίνουν κανονικά και εντατικά.

Προς ώρας πάντως η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει καταλήξει στις ακριβείς αμοιβές που θα δώσει στους γιατρούς που θα συνεργασθούν με τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, ενώ διαψεύδονται σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει στους κύκλους των γιατρών και ήθελαν να αλλάζει και ο τρόπος συνταγογράφησης.

Βέβαια κάποιες προτάσεις για αμοιβές έχουν πέσει στο τραπέζι και είναι εξαιρετικά περιορισμένα τα κονδύλια, αλλά είναι αμφίβολο εάν θα διατυπωθούν τελικά στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, καθώς υπάρχουν φόβοι να τιναχθούν οι διαπραγματεύσεις με τον κλάδο στον αέρα!

Πάντως οι διαπραγματεύσεις δεν αναμένεται να ολοκληρωθούν γρήγορα αφού οι νέες συμβάσεις μάλλον θα γίνουν με το νέο έτος. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Νέες συμβάσεις για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ το 2018! Όλες οι πληροφορίες»

3 σχόλια:

  1. Προταση για 100 επισκεψεις σε οποιονδηποτε ιατρό επιθυμει συμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και με τιμολογιο 2 Εuro μεικτα. Ετσι για να εχουν ολοι ενα χαρτζιλικάκι και ο προεδρας να καμει και τη φυγουρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο πασατέμπος κερασμένος απο το κατάστημα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ: ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΘΕΝΗ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ, ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΕΛΑΤΗ ΚΑΙ ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή