Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Σε εγρήγορση οι εργαζόμενοι στην Ιδιωτική Υγεία! Γιατί συγκεντρώνονται όλοι οι κλάδοι



Παρασκευή 17 Νοέμβριος 2017

Γράφει: Λαυρέντης Νεκτάριος 

Σε εγρήγορση είναι οι εργαζόμενοι όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων με αφορμή τις αλλαγές στις συνθήκες εργασίας.

Μέσα σε ένα κλίμα ανησυχίας λόγω του νέου εργασιακού νόμου αλλά και των εξελίξεων που υπάρχουν στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας, όλοι οι εργαζόμενοι των ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων συγκεντρώνονται το Σάββατο σε μία ειδική ημερίδα προκειμένου να συζητήσουν όλες τις αλλαγές που υφίστανται στις εργασίες τους.

Ειδικότερα με πρωτοβουλία της Αδέσμευτης Αγωνιστικής Κίνησης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΟΣΝΙΕ), όλα τα σωματεία του κλάδου μαζί με όλους τους εργαζόμενους θα παραβρεθούν το Σάββατο 18/11/2017 στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Ιασω -Μαιευτήριο με ώρα έναρξης 10:00 σε ειδική ημερίδα προκειμένου να αναλύσουν όλα τα θέματα που καίνε το χώρο της ιδιωτικής υγείας.


Μεταξύ αυτών θα συζητήσουν και θα εξετάσουν τον νέο εργασιακό νόμο και τις συνέπειες του, όλες τις εξελίξεις στον κλάδο της ιδιωτικής υγείας αλλά και για τις κλαδικές συμβάσεις.

Άλλωστε το τελευταίο διάστημα επικρατεί αναβρασμός στον ιδιωτικό τομέα της Υγείας με πολλά ιδιωτικά νοσοκομεία να περνούν σε άλλα χέρια και άλλα να βρίσκονται ένα βήμα πριν την πώληση.

Γεγονός βέβαια που προκαλεί ανησυχία στους εργαζόμενους οι οποίοι δε γνωρίζουν πως ακριβώς θα εξελιχθεί το εργασιακό τους μέλλον.


Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως στην ημερίδα των εργαζομένων θα παραστούν και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) αλλά και εργατολόγοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου