Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΕΟΠΥΥ: ληξη συμβάσεων στις 15/07/18

Μαρούσι 15/06/2018
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Με τον Ν.4486/2017 (ΦΕΚ 115/Α/7.8.2017) θεσπίζεται η μεταρρύθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και αναδεικνύεται ο θεσμός του οικογενειακού ιατρού.

Ο οικογενειακός ιατρός λειτουργεί στα ΤΟ.Μ.Υ., στα Κ.Υ., στις δημόσιες δομές ΠΦΥ ή ως συμβεβλημένος ιατρός με τον ΕΟΠΥΥ. 

Ως οικογενειακοί ιατροί νοούνται οι γενικοί ιατροί, οι παθολόγοι και οι παιδίατροι για τον γενικό πληθυσμό. 

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. συνάπτει συμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών σε οικογενειακούς ιατρούς, μετά από αποφάσεις των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, με σκοπό την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. 

Προς εκπλήρωση αυτού του σκοπού ο Οργανισμός, με διαφανείς διαδικασίες, ολοκλήρωσε και επικύρωσε τα αποτελέσματα της αρχικής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος οικογενειακών ιατρών από ιδιώτες ιατρούς και ήδη συνάπτονται συμβάσεις με τους επιτυχόντες ιατρούς. 

Εν εξελίξει βρίσκεται στον Οργανισμό η νέα ανοικτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος οικογενειακών ιατρών (763/472η Συν./13-6-2018 Απόφαση ΔΣ ΕΟΠΥΥ), προκειμένου να συνάπτει συμβάσεις με οικογενειακούς ιατρούς σε εφαρμογή της υπ’αριθμ. ΕΑΛΕ/Γ.Π./οικ.45169/11-06-2018 (ΦΕΚ 2193/τ.Β/12-6-2018) Υπουργικής Απόφασης και την παρ. 2 του άρθρου 11 του ν.4486/2017.

Ως εκ τούτου, σε εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, την ισότιμη μεταχείριση και την ενιαία διαχείριση, οι υφιστάμενες συμβάσεις των συμβεβλημένων ιατρών ειδικοτήτων Γενικών ιατρών, Παθολόγων και Παιδιάτρων θα λήξουν στις 15/07/2018, με ταυτόχρονη έναρξη ισχύος των νέων συμβάσεων των οικογενειακών ιατρών.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
α/α
ΠΑΝ.ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

29 σχόλια:

  1. Σχολιο συναδέλφου (γνωρίζοντα πρόσωπα και πράγματα) από το forum pfy.gr
    Link: https://www.pfy.gr/forum/index.php/topic,8429.msg70697.html#msg70697
    Tο παραθέτω αυτούσιο:
    Ξέρω ότι θα προκαλέσω με αυτή την ανάρτηση. Νομίζω ότι η ώρα έφτασε. Το ιρλανδικό μοντέλο που σας έλεγα χρόνια τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Από το Σεπτέμβρη, ο έλληνας πολίτης θα πληρώνει το γιατρό του. Όσοι με ρωτάγατε εάν πρέπει να παραιτηθείτε από το ΕΣΥ και να ανοίξετε ιδιωτικό ιατρείο, σας λέω ότι λίγο πριν το burn-out σε 6-8 μήνες θα το κάνετε και χωρίς την γνώμη μου. Οι κρατικές δομές υγείας θα μείνουν μόνο για τους ανασφάλιστους, γι αυτό ζητιέται και ΑΦΜ για την εγγραφή τους σε ΤόΜΥ.
    Κανένας δεν θα αντέξει την σύμβαση για ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς που βγήκε ακόμη κι αν μπει στην αρχή. Ελάχιστοι θα επιβιώσουν στα ΤόΜΥ. Όποιος μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από συνταγογραφία θα αποχωρήσει μόλις δει τι σημαίνει συμπληρωμένη λίστα. Το γεγονός ότι μειώνεται και ο αριθμός των ιατρών συνεχώς θα κάνει πιο ιδανική τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η κυβέρνηση και ο πυρήνας που οδηγεί τις υπηρεσίες περίθαλψης αποφάσισε τον διαχωρισμό κρατικής και ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών υγείας.
    Στο ιρλανδικό μοντέλο, το κράτος προσφέρει οικογενειακό ιατρό σε άπορους, ανασφάλιστους, παιδιά κάτω των 6 ετών και ειδικές κατηγορίες νοσημάτων. Οι υπόλοιποι πληρώνουν τον γιατρό τους (οικογενειακό ή μη) από την τσέπη τους ή την ιδιωτική τους ασφάλεια. Οι παραπομπές σε ειδικούς είναι μόνο για αυτές τις κατηγορίες ασθενών και οι αναμονές ξεκινούν από 2 έως 14 μήνες.
    Προσπάθησα να μην συμβεί αυτό τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματολογώντας με δεδομένα και πιέζοντας κάθε παράγοντα που υπήρχε, Ξανθός, Πολάκης, Μπερσίμης, Λιονής, Βαρδαρός, Θεοδωράκης, αρκετούς από τον WHO, το υπουργείο και τα Πανεπιστήμια. Νομίζω ότι πλέον ξέφυγε από τις αποφάσεις τους. Η διέξοδος πλέον είναι θέμα προτεραιοτήτων σε πιο υψηλό επίπεδο.
    Καλώς ήρθατε στην νέα πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύγε συνάδελφε ! Έβαλες τα πράγματα στην θέση τους 100%!

      Διαγραφή
    2. Εσυ που χάρηκες 1.04 μ.μ. μάλλον δεν κατάλαβες ότι αν γίνει κάτι σαν το Ιρλανδικό μοντέλο ,ο ΕΟΠΥΥ, θα είναι μόνο για τους μη έχοντες. Οι άλλοι που θα πληρώνουν επίσκεψη,για να πάρουν φάρμακα,και εξετάσεις θα αρμέγουνε τον ΕΟΠΥΥ; ΟΧΙ Θα κάνουν ιδιωτική ασφάλεια να πληρώνει εκείνη τις αποφάσεις του κάθε ιδιώτου γιατρού. Εκτός και αν ο ασθενής έχει οικογενειακό γιατρό, ενημερώνεται ο ηλεκτρονικός φάκελος, αν έχει νασηλευτεί πχ ή αν παρακολουθείται από ιδιώτη γιατρό μπορεί να γίνονται περικοπές αν δεν συμφωνεί η νόσος με τις παροχές.

      Διαγραφή
  2. Οριστική λήξη σύμβασης στις 15/07.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλα τα λες συναδελφε ξεχνας ομως κατι.Οι Ιρλνδοι εχουν λεφτα να πληρωσουν τους γιατρους τους εδω οι συνταξιουχοι εχουν;Μηπως ξεχνας οτι το 35/ των Ελληνων ειναι συνταξιουχοι με κινητρα απο τα 50 χρονια τους ;Αυτοι πιστευεις θα πληρωσουν ;Δεν εχουν μαθει να πληρωνουν δυστυχως .Ευχομαι υγεια σε ολους και οποιος αντεξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι έχουν ένα 20€ να δώσουν! Όλοι! Και οι συνταξιούχοι τα πιο πολλά αφού ταιζουν ολόκληρες οικογένειες! Για αυτό όλοι μυξοκλαιγονται για κρίση και καφέ /φαγαδικα είναι φουλ,οι πόλεις αδειάζουν τα ΣΚ,το μαλλί/νυχακι είναι στην τρίχα,τα τατουάζαδικα φυτρώνουν σαν..... μανιτάρια ,όλοι είναι με κινητά 300€+ κλπ κλπ κλπ Και ποια είναι η εναλλακτική τους? Να πάνε στους 850 γκιουφτοgiatro του Βαρδάτρομπας ? 8 εκ. αστικός πληθυσμός? Γιατρός είσαι αριθμητική ξέρεις ,κάνε την διαίρεση και πες μου αν γίνεται!!!

      Διαγραφή
    2. Είσαι άγριο ζώο. Να στα φάνε οι γιατροί εσένα.

      Διαγραφή
  4. 11:09 ΣΟΒΑΡΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΜΕΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΕΙΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΟΠΥΥ.ΟΙ ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 30 ΕΥΡΩ ΕΠΠΛΕΟΝ,ΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 50 ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΟΙ ΩΡΛ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ 30ΕΥΡΩ ΕΠΙΠΛΕΟΝ,ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΑΠΟ 20-70ΕΥΡΩ,ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ 20-30 ΕΥΡΩ,ΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝκ.τ.λ.
    ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ,ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ, ΑΛΛΕΡΓΙΟΛΟΓΟΥΣ,ΓΑΣΤΡ/ΓΟΥΣ,ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ.
    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ, ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΤΟΤΕ ΙΔΙΟΤΕΥΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΜΥ.ΤΟΣΑ ΑΠΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραία τοποθέτηση για .....γόνο η επαρχιώτη αλλά δεν είμαστε όλοι ......κκηρονομακηδες η στην επαρχία όπου όλοι οι γιατροί είναι μια παρέα και μπορούν να κάνουν μια συμφωνία κυρίων! Αν λοιπόν είσαι Αθήνα/Θεσσαλονίκη και δεν είσαι κληρονόμος ο χρΕΟΠΥΥ ήταν μονόδρομος! Ως τώρα γιατί με τις ......Ξανθολαμακιες δεν έχει νόημα,εννοείται ιδιωτικά!

      Διαγραφή
  5. Yπαρχει πραγματικα αναγκη για ΠΦΥ. Οπως εξηγει και ο συναδελφος παραπανω υπερχουν τοσοι ανασφαλιστοι και οικοναμικά ασθενεστεροι. Και θα υπαρξουν και οι συναδελφοι που θα δεχθουν για τους δικους τους λογους να ενταχθουν στο αναξιοπρεπες αυτο συστημα που υποδουλωνει τον γιατρο με μισθους και απαιτησες παραλογες για επιστημονες. Καποιοι ευελπιστουν οτι θα κερδιζουν και κατι εξτρα αλλα ουκ αν λαβεις..... Απο κει και περα θα υπαρχει και ο ιδιωτικος τομέας που κανει ΠΦΥ τοσα χρονια τώρα με αξιοπρεπεια, υψηλες παροχες υγειας, και σε αξιοπρεπες περιβαλλον. Και αυτοι που θα τον ακολουθησουν θα ειναι γιατροι που ξερουν ιατρικη και που οι ασθενεις τους δεν τους αλλαζουν με τιποτε. Ας διαλεξει λοιπον ο καθενας που θελει να βρισκεται. Αφεντικο στο ιατρειο του ή δουλος στα καμωματα της καθε κυβερνησης. Και ας σταματησουμε να βριζουμε ο ενας τον αλλο. Αναγραφονται σχολια υβριστικα , εμπαθη και πικροχολα που δεν μας τιμουν ως επαγγελματικος κλαδος. Εξαλλου οι νεοι γιατροι εχουν καταλαβει τι γινεται και φευγουν μακρια απο τετοια συστηματα υγειας. Ενας παθολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει ΠΦΥ συνάδελφε και πολύ φτηνότερη από τις γυφΤΟΜΥ των 25500€ τον μήνα!Όσο για τι βρισιμο ειναι αυτονόητο όταν ο άλλος σου λέει για νέα.....πραγματικότητα χωρίς γιατρούς,χωρίς δομές ,χωρίς εξοπλισμό ,απλά με .....αέρα κοπανιστο! Αλλιώς και εγώ λεω είναι ο......Μεγαλέξανδρος! Προσκυνήσετε με! Ε ,μην τρελαθούμε κιόλας!

      Διαγραφή
    2. Καλά τα λες γενικά συνάδελφε αλλά δεν θα αφήσουμε τους χρΕΟΠΥΥαλητες να μας απειλούν και να μας βαφτίζουν το άσπρο μαύρο!Και πολύ λίγα ακούν !

      Διαγραφή
    3. Η διαπιστωση της πραγματικοτητας ειναι καλυτερη απο το να εθελοτυφλουμε και να νομιζουμε οτι μπορουμε ουσιαστικα να αντιδρασουμε χωρις στηριξη, χωρις να υπαρχουν ιατρικοι συλλογοι σε τοπικο ή πανελληνιο επιπεδο ,χωρις να μπορουμε να απευθυνθουμε στον κοσμο.Ειμαστε ερμαια της εκαστοτε κυβερνησης ,η οποια μπορει να επιβαλλει αυτο που θελει και να το κανει πραξη.Δομες και γιατροι θα υπαρξουν ,θα ειναι καποιοι απο εμας και δεν τους κατηγορω.Ενα συστημα θα γινει ασχετα αν δεν θα ειναι αυτο που θελουμε .Αν δεν συμμορφωθουμε θα πρεπει να μεταναστευσουμε .Δεν ειναι και τοσο απλο αυτο νομιζω.

      Διαγραφή
    4. Ηλίθιε εγκαθετε που παριστάνεις τον γιατρο,γιατρούς έχετε,γυφΤΟΜΥ έχετε?Όχι! Άρα σας καθαρίσαμε!

      Διαγραφή
    5. Πού είναι το προβλημα ; Υπάρχουν ΟΙ για τους συριζογυφτους; Λοιπόν; Μια χαρά αντιδράσαμε και το σύστημα τους μόνο όταν ρουφήξουν κάνναβη το βλέπουν στημένο!

      Διαγραφή
    6. 8.39 όλοι οι τρελοί όπως εσύ νομίζουν ότι βλέπουν την πραγματικότητα ! Αν θεραπευτεις ποτέ θα δεις ότι ούτε ΟΙ έχετε ούτε τσαντιροΤΟΜΥ ούτε τίποτα......μόνο λογοδιαρροια χωρίς νόημα.....

      Διαγραφή
  6. Αν το κράτος θέλει να πετύχει πραγματικά ο θεσμός των ΤΟΜΥ, πρέπει να λήξει οριστικά το θέμα με τις συμβάσεις και οι ιατροί είτε να ιδιωτεύουν είτε να είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Δημόσιο για τους μη έχοντες και όχι μόνο.Το αναχρονιστικό σύστημα έχω το ιατρείο μου και εισπράττω και από τον ασθενή και από το κράτος πρέπει επιτέλους να τελειώσει.Αν είσαι μάγκας και γνώστης κάτσε στην ιδιωτικό τομέα και χρέωσε όσα θέλεις και όσα πιστεύεις ότι αξίζεις.Αν όμως θέλεις να πληρώνεσαι από το Δημόσιο δηλ. από το φορολογούμενο πολίτη, τότε θα δουλέψεις με τους όρους του κράτους και ανάλογα με την πολιτική υγείας που αυτό ασκεί, στα γεννόσημα, στα παρακλινικά στα ωράρια κτλ.
    Αν δεν βγαίνεις στο ιδιωτικό πας στο ΤΟΜΥ-ΕΣΥ έχει ακόμα θέσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τσάκο 72 σεντσια καραχαφιεδακο 2.57!
      Καρανικας

      Διαγραφή
  7. τωρα να δω τι θα κανουν οι βουλγαρο-τσεχο-ουγκαντα κατοχοι πτυχιων ιατρικης!!παει το χωραφακι το πουλησαν για ενα πτυχιο που με καμαρι πηραν .τωρα οσοι σπουδασαν πραγματικη ιατρικη θα εχουν ζωη σαν ιατροι οι αλλοι .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι μόνοι ΣΥΡΙΖΟγκιουφτε 4.44 που δεν θα έχουν ζωή ,πάρα μονο ανεργία,πείνα και ξύλο από τους συμβεβλημένους είστε εσείς του χρΕΟΠΥΥ!Οι γιατροί ΟΛΟΙ θα ζουν και θα βασιλευουν!

      Διαγραφή
    2. Κομπλεξικε 4.44,από αυτά που γράφεις φαίνεσαι πολυυυυυυ πετυχημένος και μεγάλος γιατρός! Ετοιμασου για την......μεγααααλη ζωή!

      Διαγραφή
    3. Έλα να πλύνεις τα χάλια στο εξοχικό σωγαμπρε 4.44! Δεν σε κάναμε πετυχημένο για να έχεις .....άποψη!
      Ο πεθερός που πλερωνει

      Διαγραφή
  8. Με 20€ την επισκεψη δεν βγαινει αξιοπρεπες ιατρειο συναδελφε δεν ειναι ολα συνταγογραφηση και δεν θα κοπει και καμμια αποδειξη.Λαθος πρεπει να αρχισουμε να σκεφτομαστε τις εταιριες οποιοι τουλαχιστον δεν θελουν να παιρνουν λεφτα καλπικα απο συνταγουλες αλλα να κανουν ιατρικη να ειναι ανταγωνιστικοι διαφορετικα θα μας φανε τα μεγαλα ιδιωτικα κεντρα μιλαω παντα για αυτους στις πολεις και οχι στην επαρχια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δίκιο έχεις αγαπητέ!
      1.03

      Διαγραφή
    2. Με ποια λογικη πρεπει ολοι να εχουν ιατρειο?Υπαρχουν και αλλου δομες να εργασθουν οι γιατροι.Αλλα ολοι θελουν το ευκολο χρημα στην πλατη του κασμακη που τους βλεπει θεους.Απλα τωρα μπηκε το νερο στ αυλακι για πραγματικη α βαθμια περιθαλψη και για τους μη εχοντες .Ετσι μεγαλογιατροι μου ?

      Διαγραφή
    3. Ναι τζανκυ 1.48 ......μπήκε το νερό στο αυλάκι! Ειδικά αν αυξήσεις την δόση θα δεις ότι όλα είναι.....έτοιμα!

      Διαγραφή
  9. 4 συμβεβλημένοι ιατροί 8000 ευρώ το πολύ ! Μία κτηνιατρική γυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ !) γυφτορωσοπόντιακ ......25500 τον μήνα για την ίδια δουλειά !
    Τηλεφωνήστε τώρα στον ΕΦΚΑ να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω ΚΟΡΟΙΔΑ ασφαλισμένοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ροη των πραγματων καθοριζει την ροη των ιδεων !Τα πραγματα λοιπον εχουν ηδη καθορισει την λεγομενη ιδιωτικη ιατρικη .Με τα 10 20 30 50 κ.λ.π. ευρω. Θα φτιαξουν και μια υποτυπωδη Π.Φ.Υ. για να πουν οτι κανανε κατι!!! Δεν υπαρχει ουτε δεκαρα για τιποτα παραπανω . Αυτο λεγεται de facto κατασταση!!! Τα υπολοιπα ειναι ΦΑΝΤΑΣΙΑ και ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή