Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: Τέλος οι δωρεάν επισκέψεις ασφαλισμένων ΕΟΠΥΥ με παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους από 15/07/18

Δελτίο τύπου

Με αιφνιδιαστική ανακοίνωση η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ αναγγέλλει τη διακοπή των υφιστάμενων συμβάσεων με παθολόγους, γενικούς ιατρούς και παιδιάτρους από 15/07/18. 

Πρόκειται για μνημείο άσκησης παράνομης και καταχρηστικής εξουσίας, με σκοπό τον ωμό εκβιασμό των 2.000 αυτών ιατρών ώστε να συμμετάσχουν στη νέα προκήρυξη. 

Οι ιατροί αυτοί "απολύονται" με μία ανακοίνωση, έχοντας υπηρετήσει 6 χρόνια τους ασφαλισμένους, παρά τις μεγάλες αντιξοότητες στην πληρωμή των δεδουλευμένων τους από τον Οργανισμό. 

Με ένα διακόπτη, καταργούνται 4,8 εκατ δωρεάν επισκέψεις από την ΠΦΥ, χωρίς να υπάρχει επάρκεια στον αριθμό των οικογενειακών ιατρών ούτε στοιχειώδης ενημέρωση για τον τρόπο "αντιστοίχισης" των ασθενών σε αυτούς.


Οι παγίδες της νέας προκήρυξης έχουν αναλυθεί διεξοδικά στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ και η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων και των νέων ιατρών απέρριψε το σκεπτικό της νέας κατάπτυστης σύμβασης, η οποία παραπέμπει σε συνθήκες δουλοπαροικίας και ακραίας εκμετάλλευσης του ιδιωτικού ιατρικού έργου. Τα ιατρεία των συμβεβλημένων Ο.Ι. θα τελούν υπό επίταξη για ένα χρόνο με οικονομικούς όρους τριτοκοσμικής χώρας, υπό το ζυγό διατακτικών παραγγελμάτων και μετά θα εξοστρακισθούν από το δημόσιο σύστημα ΠΦΥ σαν να είναι ενοχλητικά κουνούπια. 

Εφιστάται η προσοχή των συμβεβλημένων παθολόγων, γενικών ιατρών και παιδιάτρων ότι δεν θα αποζημιωθούν τις προγραμματισμένες επισκέψεις από τις 16/7/2018 και επομένως θα πρέπει να προβούν σε ενημέρωση των ασφαλισμένων. 

Οφείλουμε να τονίσουμε ότι θεωρούμε πρωτοφανές και απαράδεκτο, το πείραμα του ΥΥΚΑ εις βάρος της υγείας των πολιτών, των χρόνιων ασθενών και των συνταξιούχων, με δυνητικούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, για το οποίο θα απευθυνθούμε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. 

Παραμένουμε στην υπηρεσία του πολίτη επιλέγοντας την αξιοπρέπεια και την αξιοπιστία στην άσκηση του ιατρικού έργου.

Η Πρόεδρος           Ο Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου Χρήστος Παπασιδέρης

11 σχόλια:

  1. Ξανθοκηφήνας : ποιος χ.ζει τουτς ασφαλισμένους !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣεκιουριΤάκης : μα γιατί πέφτετε από τα .....σύννεφα? Έτσι κυβερνούσε και το ίνδαλμά μου ,ο Τσαουσέσκου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΧΡΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΓΟΡΑ 96 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΞΑΝΟΙΓΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΕΣ ΓΥΦΤΟΜΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ......ΤΙΠΟΤΑ! ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΠΟΝΙ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 4 συμβεβλημένοι 8000 ευρώ τον μήνα το πολύ ! Μία γυφΤΟΜΥ με 4 (το πολύ!) γυφτοkafkasio giatro 95 ετών 25500 ευρώ τον μήνα! Ασφαλισμένοι πάρτε τον ΕΦΚΑ τηλέφωνο να ζητήσετε τις εισφορές σας πίσω πριν οι πεινασμένοι ΣΥΡΙΖορομά αρκουντογκιουφτοι πέσουν σαν τις ......ακρίδες και δεν αφήσουν ούτε......σεντ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΧΑ..ΧΑ..ΤΖΗΔΕΣ ΝΑ ΧΑ..ΧΑ..ΧΑΣΟΥΝ ΤΑ 200 ΜΑΙΜΟΥ 10ΡΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καιρός ήταν οι κλόουν του χρΕΟΠΥΥ να χασουν τις 200 τζάμπα επισκέψεις των 8€ που τους παρείχαμε οι συμβεβλημένοι!Τώρα όλοι από το πορτοφόλι σας και τα παράπονα στα ζώα του ΥΠΥΓ όπως ο 12.31

      Διαγραφή
  6. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΥΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Η ΕΝΙ -ΕΟΠΥΥ ΟΤΑΝ ΑΠΟΛΥΘΗΚΑΜΕ 2500 ΓΙΑΤΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΜΕ 15-25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ΧΑΙΡΟΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΕ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη σύμβαση την χαρακτηρίζει μια ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΣΑΦΕΙΑ η εγώ δεν καταλαβαίνω κάτι καλά;
    Ασθενείς που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα σου θα μπορείς να τους βλέπεις ιδιωτικά σε ώρες πέρα του 20ωρου η όχι;αν δεν προλάβεις μέσα στο 4ωρο να δεις τους ασθενείς που σε έχουν δηλώσει για εκείνη την ημέρα γιατί στο μεταξύ πρέπει να τους εξετάσεις να κανεις ηλεκτρονικό φάκελο να συνταγογραφήσεις θα πρέπει να κάτσεις πόσες ακόμα ώρες να τους τελειώσεις ;η επίσκεψη θα είναι ανα 15 min ;το επείγον περιστατικό -γιατί χειμώνας έρχεται και κάθε συνάχι , εμπύρετο ,πονόλαιμος ,βήχας επείγον είναι για όποιον το έχει - θα το βλέπεις εκτός ωραρίου ;πόσες κατ’οικον επισκέψεις θα πρέπει να κάνει ο γιατρός πέρα του ωραρίου και πάντα δωρεάν για να είναι ενταξει στις υποχρεώσεις του;ισχύουν και μεταμεσονύχτιες επισκέψεις κατ’οικον η μετά τις 12.00μμ ο γιατρός είναι καλυμμένος νομικά και θα κλείνει το κινητό του;οποίος κατάλαβε ας εξηγήσει και σε εμάς τους πτωχούς το πνεύματι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά. Σοβαρά τώρα.
      Διάβασες αυτό το έκτρωμα που αποκαλούν "σύμβαση" ... και σε απασχολεί αν θα είσαι νομικά καλυμμένος (!) αν κλείσεις το κινητό σου μετά τις 12 τα μεσάνυχτα?

      Ήμαρτον συνάδελφοι.

      Διαγραφή
  8. καλα συναδελφοι ειναι δυνατον μετα τις 15/7 2018να ισχυσει αυτο το εκτρωμα δηλαδη τα Σ Δ φαρμακα τις πραζολες κ λ π ποιος θα τα γραφει; ο ανυπαρκτος Ο Ι ελεος ενας καρδιολογος που Δεν συνταγρογραφει τετεια φαρμακα Συναδελφοι Παθολογοι και Ο Κ κρατηστε γερα κανεις δεν μπορει να σας κα νει τιποτα εκτος απ ο τον γελειο Βαρδατρομππα και τιν γνωσστο σεκουριτατα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγώ νομίζω οτι γίνεται ένα κοινωνικό πείραμα αυτή τη στιγμή.Προσπαθούν να διαπιστώσουν πόση απαξίωση αντέχει ο γιατρός και πόσοι είναι οι πρόθυμοι που θα συμμετάσχουν στη δημιοιυργία ενός εκτρώματος,με όρους πλήρους υποταγής.Ο μόνος τρόπος να αποφύγουμε τον εξευτελισμό και να μπορούμε να κοιταζόμαστε στον καθρέφτη είναι η αποχή..όσο κι αν κάποιους τους φοβιζει αυτό είναι ο μοναδικός τρόπος να σκεφτούν σοβαρά οτι δεν είμαστε αγέλη.Στη λίστα των υποψηφιων ιατρών υπάρχουν ονόματα που δεν έχουν τιποτα να φοβηθούν την επόμενη μέρα .Είναι οδυνηρό να αφήνεις πίσω σου μια πορεία σε ενα ασφαλιστικό φορέα τοσων ετών επειδή καποιοι αλλοι το αποφάσισαν αλλα η αξιοπρεπεια ειναι κατι μη διαπραγματευσιμο..Συγχαρητήρια στους νεοους γιατρους που γυρισαν απο την αρχή την πλατη τους...ας παραδειγματιστουν οι παλαιοτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή