Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Δύο Μονάδες Υγείας στα Ιωάννινα εγκαινίασε ο Ξανθός

https://www.businessnews.gr/

«Οι Τοπικές Μονάδες Υγείας είναι μια φιλόδοξη παρέμβαση που έχει στόχο να αναδιοργανώσει όχι μόνο το τοπίο της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αλλά συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός από τα Ιωάννινα όπου εγκαινίασε δύο ΤΟΜΥ.

Ο υπουργός κατά τη σύντομη ομιλία του τόνισε πως στόχος της παρέμβασης είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό κενό που υπήρχε από ιδρύσεως του ΕΣΥ και το οποίο επιδεινώθηκε τα τελευταία χρόνια της κρίσης, λόγω τηςαποδιοργάνωσης που συνέβη στις δομές των αστικών κέντρων.

Το εγχείρημα έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για 4 χρόνια, πράγμα που διασφαλίζει την ομαλή ροή πληρωμών αλλά και τη βιωσιμότητά του, ενώ όπως επισήμανε ο υπουργός στη συνέχεια, θα υπάρξει ομαλή ενσωμάτωση στην λειτουργία του δημόσιου συστήματος Υγείας. 

Ωστόσο, ανέφερε πως το στοίχημα είναι αυτές οι νέες δομές και οι υπηρεσίες, που θα παρέχουν οι ΤΟΜΥ, να αναγνωριστούν από την κοινωνία, ως παρεμβάσεις που ωφελούν που βελτιώνουν τη φροντίδα και την πρόσβαση στην Υγεία. Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τα εγκαίνια ειδικότερα τόνισε: «Θεωρώ ότι το μεγάλο στοίχημα είναι να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πολιτών, να καταλάβουν οι πολίτες ότι αυτές oι δομές, δεν είναι μόνο για συνταγογράφηση φαρμάκων ή για παραπεμπτικά, αλλά προσφέρουν μια ολιστική και κυρίως ποιοτική φροντίδα υγείας». 

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε πως αυτή η σημαντική αλλαγή που ενισχύει το σύστημα Υγείας, θα είναι σε διασύνδεση με τα Κέντρα Υγείας, δεν είναι ανταγωνιστική παρέμβαση, δεν έχει στόχο να συγκρατήσει τις δαπάνες Υγείας και να περικόψει πόρους, είναι μια επένδυση για την καθολική κάλυψη των πολιτών και για την ανθρωποκεντρική ποιοτική φροντίδα.

Ήδη, περισσότερες από 70 ΤΟΜΥ λειτουργούν στην χώρα σε κρατικά κτίρια, με καλή στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και προοπτική να αυξηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό. Τα εγκαίνια των δύο ΤΟΜΥ στα Ιωάννινα έγιναν στο πλαίσιο της προβολής των έργων και των δράσεων στον τομέα της Υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020. Στις 8.00 το βράδυ, ο υπουργός Υγείας σε αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα παρουσιάσει τη στρατηγική για την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.

7 σχόλια:

  1. Ξανθοπαράσιτο: κόβω κορδέλες και ας μην λειτουργεί τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπόδικος Βαρδαργόσχολος : πούλα τρέλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα........το στοίχημα είναι αυτές οι νέες δομές και οι υπηρεσίες, που θα παρέχουν οι ΤΟΜΥ, να αναγνωριστούν από την κοινωνία, ως παρεμβάσεις που ωφελούν που βελτιώνουν τη φροντίδα και την πρόσβαση στην Υγεία.........αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πίσσα και πούπουλα ρετάλια.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιες είναι ΑΛΗΤΑΡΑ οι 70 γυφΤΟΜΥ που λειτουργούν στην χώρα? Κ. Μαστοράκου αναγκάστε τον ΑΛΗΤΗ να τις κατονομάσει ! Είναι δεν είναι ......30 ! ΑΛΗΤΑΡΑ ΠΙΝΟΚΙΟ ......ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν σας έλεγα ότι θα μας βγάλουν και.....τρελούς? Ήδη βλέπει......70 γυφΤΟΜΥ ο αργόσχολος τεμπελχανάς μικροβιολόγος ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φταει ομως ο υπουργος για την πληρη ανικανοτητα των ιατρικων συνδικαληστικων οργανων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή